Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martucha123

Brak okresu, testy negatywne.

Polecane posty

Gość Martucha123

Witam! Piszę, ponieważ mam problem i oczekuję konstruktywnej wypowiedzi i rady. Otóż, ostatni okres miałam 13 maja (od 3 miesięcy mam przerwę w zażywaniu antykoncepcji hormonalnej i cykle są zwykle 30-dniowe, czasem z kilkudniowym poślizgiem). Kochałam się z moim mężczyzną 4 czerwca. Używaliśmy prezerwatywy, jednak okazało się, że miała małą dziurkę - finał nastąpił na zewnątrz, nie we mnie. Mimo to bardzo się stresuję, bo obawiam się, że mogę być w ciąży. Zrobiłam 3 testy ciążowe - 1. po tygodniu od stosunku, 2. po niecałych dwóch tygodniach i 3. po 16 dniach od stosunku. Wszystkie wyszły negatywne. Niestety okres spóźnia mi się ok. 2 tygodnie (należy brać kilkudniową poprawkę, jako że nie występuje on regularnie co do dnia) i już sama nie wiem co myśleć. Dodam, że od kilku dni odczuwam małe skurcze w podbrzuszu, ledwie wyczuwalne (czasem tak miałam przed zbliżającym się okresem) i od kilku dni również pojawia się od czasu do czasu biaława wydzielina. Być może istotnym będzie też fakt, że miesiączkowałam nieregularnie, kiedy nie brałam jeszcze antykoncepcji hormonalnej. Bardzo proszę o radę.

Gość sdfghjkl
No wiesz ryzyko zawsze istnieje.Ja jak mialam przerwe w pigułkach moje cykle wahały sie od 21dni do 34.Regulowaly sie caly rok.Wiec moze jeszcze poczekaj,zrób jeszcze jeden test dla pewności.

Gość Martucha123
Dziękuję Ci za odpowiedź. To moja pierwsza przerwa od tabletek i nawet nie wiedziałam, że po odstawieniu cykle mogą być tak bardzo nieregularne. Poczekam do wtorku i zrobię kolejny test - ponad 3 tygodnie po stosunku wynik powinien wyjść chyba w pełni wiarygodny. Miałam ostatnio sporo stresów - sesja, nowa praca, mało spałam. Może przez to ten brak okresu...? Ech, od 2 tygodni stres tylko narasta...

Gość Martucha123
Nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test przed południem. Negatywny... Ale coś mnie korci, żeby iść zrobić betę...

pomocy! wczoraj uprawialam sex z moim chlopakiem, jeszcze wczoraj bylam dziewica. Nie uzywalismy prezerwatywy. Ani nic. Chlopak nie sposcil sie we mnie, ale po stosunku sobie walnął a potem wsadzilam jego penis do pochwy. Czy moge byc w ciazy !!???

Gość Martucha123
Jeśli masz możliwość, idź do lekarza po tabletkę 72 h po. Prawie każdy lekarz może wypisać Ci na nią receptę. Możesz być w ciąży - przy braku zabezpieczenia zawsze jest ryzyko. Pędź czym prędzej do lekarza po receptę. Ja jutro idę na badanie beta HCG...