Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konstancjakonstancja

Biegunka u dwu latka

Polecane posty

Gość konstancjakonstancja

Witam chciałam się dowiedzieć co stosujecie podczas biegunki u swoich maluszków?? ja w tej chwili podaje Orsalit takie miałam zalecenie lekarza pediatry. Moja Helenka nawet przyswaja ten płyn smak malinowy chyba jej nawet smakuje. Widze ze nie jest taka wyczerpana, lepiej wygląda, Ale moze znacie jakies leki skracające czas biegunki oczywiscie cos dla dzieci do lat trzech... Prosze o odpowiedz

Gość marchwiankę ugotuj
;-)

Gość larysa.
Sposób całkiem naturalny, znany przez lekarzy, ale jakoś nie rozpowszechniony: na biegunkę idealna jest mieszanka: 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozpuść w wodzie (przegotowanej). Dziecko ma to wypić, więc im rzadsze tym szybciej łyknie. Możesz dodać soku (takiego rozcieńczanego) - więc nie będzie problemu z przełknięciem. Efekt: biegunka zatrzymana, bóle brzucha miną. Możesz sama na sobie to wypróbować - to na serio działa. Ja to stosuję często bo wystarczy że zjem kapusty kiszonej i już mnie goni... Znając specyfikę swojego organizmu musiałam znaleźć jakiś środek który spokojnie mogę stosować wielokrotnie, bo jakoś nie widzi mi się stale łykać tabletek.