Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konstancjakonstancja

biegunka u dwu latka

Polecane posty

Gość konstancjakonstancja

Witam chciałam się dowiedzieć co stosujecie podczas biegunki u swoich maluszków?? ja w tej chwili podaje Orsalit takie miałam zalecenie lekarza pediatry. Moja Helenka nawet przyswaja ten płyn smak malinowy chyba jej nawet smakuje. Widze ze nie jest taka wyczerpana, lepiej wygląda, Ale moze znacie jakies leki skracające czas biegunki oczywiscie cos dla dzieci do lat trzech... Prosze o odpowiedz

Orsalit jedynie nawadnia, ale na biegunke u dwulatka koniecznie podaj Smecte! Albo wegiel leczniczy, w odpowiedniej do wieku dawce!! Do tego ryz gotowany, marchwianka, jagody-najlepiej ugotowane i do picia wywar z nich!

Gość anulka7878
Też podawałam Smecte, jest bardzo dobra ale bez nawadniania tez dzieciak sie wykonczy bardzo dobrze robisz ze podajesz mu Orsalit. Ludzie zapominaja ze mozna sie odwodnic podczas biegunki. Orsalit jest taki akurat dla dziecka ma odpowiedni smak dzieciatko wypije ze smakiem a i lepiej mu bedzie ....

Gość Chce dziecka po raz drugi
Floridlan zawiera nie tylko elektrolity ale też bakterie które leczą jelita. Super na biegunkę,uratowało to mojego syna przed szpitalem

saleminka,moze po to sie pyta, zeby taka tępa, jadowata zmija jak ty mogła tu wpasc i popluc jadem! nie masz nic do powiedzenia-to zegnamy, juz ci to wczoraj napisałam na innym topiku!

Gość mama dwójki dzieciaków
Orsalit żeby mała się nie odwodniła, natomiast na wstrzymanie biegunki nifuroksazyd i smekta. Ja z maluchem 10 - miesięcznym w szpitalu wylądowałam z rotawirusem i taka właśnie jest podstawa leczenia biegunki.

Gość mama dwójki dzieciaków
zamiast orsalitu oczywiście może być inny płyn nawadniający /floridal itp./ także można podawać lakcid. Ale jak wyżej napisałam - płyn nawadniający + nifuroksazyd /zabija bakterie wywołujące biegunkę/ + smecta /zatrzymuje, zgęszcza biegunkę/. Zdrówka!

Gość tu powinnaś coś dla siebie
a od czego ma ciągle srakę ? Może higieny jej nie uczysz i sama nie przestrzegasz ?

Gość aaaaaaaa_____aaaaaaaaaaaaa
Ja podawałam też coca colę, odgazowaną. Podgrzaną nie zagotowaną. Była skuteczna. A tak w temacie biegunek i gryp jelitowo żołądkowych to jeśli wasze dzieciaczki uczęszczają do żłobków lub przedszkoli to polecam picie Aktimela. Całe przedszkole mojego zucha miało biegunkę i wymiotowała, a mój syn który pił systematycznie aktimel, był zdrowiusieńki

Gość Huzianajuzia
ja tez podawalam Acimela ale chyba za krótko bo umnie tez dzieciak przywlokl cos z przedszkola i kakao... biedny taki pdawalam mu orsalit no wieczorem juz bylo lepiej nie odwodnił sie tak bardzo dzieki temu

poza tym dieta:chrupki kukrydziane,pieczywo ryzowe,marchwianka na ryzu porządnie rozgotowanym,kisiel-nie podawac jogurtow,mleka,mięsa

Gość Monarchia
Kiedyś stosowałam węgiel dla starszego syna natomiast dla córki podaje Orsalit i pozadnie przydotowana dieta bo bez tego daleko nie zajedziesz organizm musi sie zregenerowac

Gość mamadwojki
moj skarbek jest dzis na diecie chrupek kukurydzianych i orsalit no narazie jest troche lepiej a jak bedzie pozniej to najwyzej napisze

Gość pilos
Ja zawsze stosowałam tylko odpowiednia diete przy takich przypadłosciach. Zawsze pomagało ale przedwczoraj miał jakies wyjatkowe przypadłosci i lekarz własnie polecił mi Orsalit. I teraz nie wiem czy to wpływ diety czy tego leku sprawił ze tak szybko mu sie poprawiło.

Gość wiolawiola
Bozesz ty moj! wczorja myslalem ze moja zosia oprozni cały układ wydalniczy razem z tym układem masakra!!! nie wiedziałam co robic mam tylko orsalit, podałam jej jest o niebo lepieej niz wczoraj ale moze macie jakies inne pomysly jeszcze bo lekarz mi powiedzial ze tylko dieta i cos na elektrolity, jakis konował ! dajcie jakies rady

Gość purpurowa32
smecta,wegiel leczniczy,probiotyk - najlepiej enterol.... duzo pic,rumanek, slaba herbata, moze byc lekko oslodzina do jedzenia ryz i marchwianka,kleik kukurydziany badz ryzowy!

Gość zinat
wegiel leczniczy,probiotyk - najlepiej enterol albo orsalit tak jak była mowa wwyzej i tez co pisała kolezanka duzo pic,rumianek bardzo pomaga ...

ja biegunek nie konsultuję z lekarzem o ile wiem co je wywołuje,bo jak nie mam pojęcia to idę do lekarza,ostatnio smecta u nas pomogła i do tego lacidofil,ale u nas przez zęby pojawiła się biegunka

Gość hermetyczna55555555
Smeckta albo Orsalit pownien spokojnie pomoc, nie wierze w te wszytkie naturalne wynalazki heloł! jest XXI wiek ...

Gość pelnanadzieii
o matko kochana, taką biegunke miało moje dziecko ze odrazu poleciałam do apteki, i własnie dostałam wegiel i orsalit ale jakas masakra , mam nadzieje ze to pomoze

Gość wesoła40
wegla dawno nie podawałam wienc sie nie wypowiem ale orsalit to dobry lek, nawet sprawdzałam u nich na stronie orsalit.pl i moza sie dowiedziec roznych sposobow ...

Gość truskawkowa ona
orsalit to nie lek, tępa pało:O

Gość misiurama
orsalit to płyn nawadniajacy, który uzupełnia elektrolity, ma kilka smaków, ale moja córka nie bardzo w nich gustuje, bo jak wszystkie preparaty tego typu nie jest zbyt smaczny (ale to moje zdanie). najważniejsze zeby dziecka nie odwodnić, szkoda czasu na szpital. pediatra mi powiedziała kiedyś, że na poczatku biegunki lepiej nic nie podawac dziecku na zatrzymanie, tak żeby wydaliło toksyny z organizmu, ale myślę ze to zależy od kondycji dziecka i częstotliwości kupek. ja osobiście poza orsalitem podaję smecte, a jak po 2-3 dniach nie mija ide do lekarza.

Zgadam się z misiurama. Na początku biegunki leopiej nic nie stoswać na zatrzymanie biegunki. Przecież to naturalny odruch orgnizmu żeby się pozbyć z ciała tego co szkodliwe. Wiec lepiej nie podawać węgli stoperanów i tym podobnych. Najlepiej to nawadniać czymś co ma elektrolity- orsalit jak najbardziej może być.

Gość veris5588
NO Orsalit ok ale dla dzieci kiedys podalam dla dorosłych i sie na tym przejeachalam musi byc malinowy :P

Gość jojo1980
enterol w saszetkach, orsalit lub inny płyn z elektrolitami, ors200 hippa, zadnych preparatów zatrzymujacych bez konsultacji z lekarzem.