Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konstancjakonstancja

biegunka u dwu latka

Polecane posty

Zadbaj o to żeby dziecko często i dokładnie myło ręce, jak samo nie potrafi to trzeba mu pomóc. U nas w domu szczególnie dbamy o to żeby ręce były myte mydłem antybakteryjnym szczególnie po powrocie z placu zabaw, po korzystaniu z komunikacji miejskiej, po powrocie ze sklepu, szkoły czy pracy. Biegunka to właśnie choroba przenoszona przez brudne ręce więc warto zadbać o higienę żeby oszczędzić dziecku cierpienia i przyjmowania nielubianych leków. Dodam jeszcze ze moje dzieci jeszcze biegunki nie miały więc chyba watro myć ręce i dbać o higienę ;)

a wiesz co to orsalit ? bo na biegunke raczej nie jest ! od słuzy do nawodnienia dziecka by sie nie odwodnilo do tego najlepiej np acidolac baby icos na biegunke ale ja i tak zawsze jeden dzien czekam by dziecko wszystko wysrało-sorki za określenie i by jelita się wyczyścily a potem np.nifuroksazyd

Gość zatanczmy!
saleminkaa8 mi sie jednak wydaje, że taki orsalit w sam raz na biegunke jest. Wydalić owszem trzeba, ale trzeba też pilnować, żeby sie dziecko (albo i dorosły) takim wydalaniem nie odwodniło. No ale tak jak to już zostało powiedziane pare razy: przy zakaznej biegunce koniecznie mydło antybakteryjne, im cześciej tym lepiej! Można sie wtedy w ogole nie zarazić.

Gość agula8
no własnie sęk w tym że przy biegunce najbardziej niebezpieczne jest odwodnienie, dlatego kładzie się taki nacisk na nawadnianie.A co robia w szpitalach przy biegunce-nie podają probiotyków tylko kroplówkę i dietę. Mnie zalecali kupienie Lactoralu dla córki, ale to było dobrowolne.

Gość zosikak
Przede wszystkim nawadnianie, ale moje dziecko za nic nie przełknie orsalitu, u nas sprawdza się tylko humana elektrolit. Poza tym, gdy tylko zauważę, że zaczyna się biegunka od razu podaję ten probiotyk http://naturalnie24.pl/sklep,12,65,ac-zymes a do tego obowiązkowo smecta. Oczywiście najważniejsze to, by maluch nie zwymiotował, dlatego wszystko po troszeczku, w małych porcjach. U nas z reguły kończy się na drugi dzień, najczęściej bez wymiotów, gdy odpowiednio wcześnie podam probiotyk. No i lekkostrawna dieta, mój synek najczęściej opycha się wtedy chrupkami kukurydzianymi, a jeśli już zupełnie nie ma apetytu to chociaż troszeczkę jogurtu no i duuuuużo picia. Najczęściej oprócz elektrolitu jest to herbatka rumiankowa, lub kompot z jabłek.

Gość ohhhhh
nie u nas smekta wogole sie nie sprawdza ... tez daje orsalit dieta obowiązkowo i na drugi dzien jest lepiej

Gość lacido
e nie smecta wogole nie dziala tez daje orsalit ... sprawdzony , juz daje trzeciemu swojemu dziecku i zawsze pomaga

Gość umowwwa
BLa BLa BLa ... Ecie pecie... bakterie bakteriami, niech kazdy przetestuje co jest dobre dla siebie, mnie ten Zenca cos tam nie przypasował jest droższy od Orsalitu a tak samo skuteczny...

Gość zrodlana
ja wiem czy moze lepszy wydaje mi sie ze o wiele lepszy... Po 2 podaniach orsalitu dziecko juz inaczej reagowało, lepiej wygladalo

Gość takamieta
a co ile podawać ten Orsalit bo mam kupiłam ... teraz bede miała wrazie W :)

Gość mitez
Orsalit podaje sie wedlug wskazan na ulotce :) ale ogolnie po kazdych wymiotach albo biegunce podac ale lekko schłodzony ... moja rada :)

Gość łomatko77
to tak orsalit tylko schłodzony, przygotowac go zgodnie z zaleceniami ale pozniej słchodzic, łatwiej mozna go przysfoic :)

Gość witoza
no orsalit lepszy schłodzony. Dziecku tak uzupełnia elektrolity szybicutko ze jeden dzien po biegunce juz bylo pelne zycia

Gość wiercidełko
2 dzieci mam 3 w drodze, i od początku zaufałam Orsalitowi. I nie zawiodłam się, mam sprawdzony lek pomoze przy biegunce przy odwodnieniu , a slyszalam i czytalam bardzo duzo ze nie wolno tego bagatelizowac wsrod najmłodszych

Gość aro234
Masz racje nie ma czego bagatelizowac lepiej prewencyjnie miec orsalit, biegunka nie wiadomo kiedy wyskoczy :)

Gość marinapop
ja powiem szczerze nie znałam Orsalitu ... ale dziecko własnie wrociło z koloni tam mialo bieguke... podejrzewam ze zjadł cos nieświerzego (bo to taki łapserdak łakomczuch) opiekunka podawała tym dzieciom Orsalit własnie ... dowiedziałam sie po fakcie nie musieli mnie stresowac ze cos mu jest jeden dzien i po biegunce

Gość czerniakowska80
My prowadzimy kolonie dla dzieci pod Kołobrzegiem ... i zawsze mamy na uzupełnienie elektrolitów orsalit dla dzieci :P nic niezwykłego :P

Gość Długopisząca
no tak dla Was doswiadczonych opiekunek to nic nowego :) ale nam młodym matką Orsalit ratuje tyłek... że tak powiem :)

Gość mariamarysia
Powiem tak ... uzywałam smecty ale powiedzieli mi w pracy ze orsalit jest tak naprawde na biegunke bo zwalcza jej objawy i uzupełnia elektrolity wienc tym mozna pozbyc sie szybko tego świństwa

Gość lubanska
podaję córce orsalit i przy biegunce i przy wymiotach, bo wiadomo że intensywne wydalanie może doprowadzić do odwodnienia. z tym że kiedy mała wymiotuje podaje orsalit małymi porcjami, najlepiej łyżeczką, bo kiedy podam za dużo wymiotuje znowu. no i nie czekam aż 3 dni z pójściem do lekarza, bo z małym dzieckiem nie ma na co czekać, tylko trzeba działać.

Gość agula8
faktycznie orsalit najlepiej wchodzi schłodzony i jak dziecko juz potrafi to przez rurkę-mniej czuc ten słonawy smak:/

Gość sansan4
ee orsalit jest słony ?? moze podajesz ten bezsmakowy ... ten malinowy jest ok moje dzieci piją

Gość mziba
orsalit tak jak wszystkie preparaty nawadniające z elektrolitami ma słonawy smak, nawet te smakowe nie są najlepsze, ale ważne że działa.

Gość 3456834
ale powiem Ci ze jak orsalit się schłodzi to jest przyjemny w smaku ... na to bym nie narzekała... dla mnie liczy sie czas przy podawaniu kiedy zadziała wyprobowalam kilka i Orsalit jest narazie faworytem

Gość winterr
nie wiedzialam ze Orsalit jest taki skuteczny po trenigu ... musze to przetestowac :)

Gość kapadocja444
a po bieganiu idealnie, nawadnia uzupełnia elektrolity poczytaj sobie na ich stronie Orsalit.pl

Gość okoloro
Dobra strona gdzies przeczytałam ze zapisujac sie na ich stronie Orsalit.pl mozna dostac gazety o dzieciach i rodzicach ... :)

Gość nozyczkidwa
a ile jest saszetek w tym Orsalicie bo chetnie kupie ...

Gość doświadczona80
spokojnie na całą kuraje orsalitem Ci wystarczy zeby dziecko doszło do siebie :D