Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegra m

co mogę podać po skończeniu 4 miesiąca???

Polecane posty

Gość allegra m

Witam, moje dziecko niedługo skończy 4 miesiące. Jest na mleku modyfikowanym, co mogę mu podać jak już skończy 4 miesiące? Może jakieś przepisy na smaczne obiady, żeby nie pluł??? :)

Gość alaaaa ma kotaaaaa
zacznij od marchewki albo jabłuszka najpierw jednoskładnikowe potrawy

Gość allegra m
ale mogę mu podać starte surowe jabłko? czy wszystko musi być gotowane? to moje pierwsze dziecko, może pytanie banalne ale ja naprawdę nie wiem co można będzie mu podać...

Ech. A nie masz schematu rozszerzania diety? Możesz kupić najpierw słoiczek z jabłuszka po 4 miesiącu bo jak trafisz na kwaśne jabłko to dziecko się może zniechęcić. Są też słoiczki - obiadki. Marchewka, marchewka z ziemniakami itd. Wszystko po 4 miesiącu. A jak chcesz Sama gotować to musisz próbować, sprawdzać co dziecku smakuje:)

Gość poczytaj jaki skład mają
słoiczki po czwartym miesiącu i możesz takie same rzeczy sama gotować.

Gość poczytaj jaki skład mają
jabłko na pocZatek lepiej gotowane

Gość gość
Ja zaczęłam od kleiku i kaszki Potem słoiczki po 4 miesiącu obiadki i deserki czasem soczki Jeśli chodzi o robione obiadki to też robię ale mój zdecydowanie woli słoiczki

ja na początek dawałam małemu sok z jabłka (kilka kropel 1, 2 dzień, za parę dni łyżeczka) i obserwowałam co sie dzieje, później jablko tarte, a po 3 tygodniach takich prób ziemniak gotowany, póżniej marchew, cielęcina itd. kaszkę ryżową dostał w 6 miesiącu, manną (najpierw pół łyżeczki przez tydzień) dostał w 7 miesiącu