Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oszpecona

Oszpecona przez chirurga

Polecane posty

Gość Oszpecona

Cześć,ponad 3 lata temu miałam szyty na środku nos,po którym to zostały mi wgłębienia po szwach chirurgicznych.Tak bardzo się ich wstydziłam,że postanowiłam udać się do chirurga plastycznego,który zaproponował mi wycięcie tej blizny.Nie zgodziłam się,więc doszło wkońcu do zabiegu głebokiej dermabrazji laserowej.Przy zmianie opatrunku dr Grzesiak z Warszawy nie chciała pokazać jaką mi zrobiła dziurę w nosie,tym samym powiększając wymiary tamtej szramy.Rana bardzo długo się goiła,osiągając kształt blizny przerostowej,tzn.narośli,tj.kulki uniesionej ponad poziom skóry.Bardzo wstydzę się tej blizny,rodzina mówi,że z tamtą o wiele lepiej mi było,a ta jest bardzo widoczna.Przed zabiegiem podpisywałam dokumenty zezwalające na podanie środków usypiających przez anastezjologa,odpowiedzi na pytania dotyczące przebytych chorób i reakcji na uczulenia oraz inne już nie pamiętam.Nie wiem czy mam szanse podać tą sprawę do sądu? Jestem oszpecona i wstydzę się ludzi,do tego stopnia,że izoluje się od nich w pracy,otoczeniu,rodzinie,itd.Mam okropne nerwy jak się we mnie wpatrują bądź obgadują,moje życie już nie jest takie kolorowe i barwne jak kiedyś,jest pełne wstydu przez swoje blizny.Czy ktoś może mi pomóc?

Gość kulaunogi
Myslalas o tym, zeby udac sie do jakiegos dobrego prawnika?

Gość Oszpecona
Tak myślałam nad tym,ale zastanawiam się czy nie podpisywałam jakiegoś dokumenty,w którym była wzmianka,że skutki zabiegu bierze na siebie osoba,która zgodziła się na niego.Nie wiem już co mam robić,codziennie rano się budzę i myślę sobie jaki mnie czeka ciężki dzień z ludzkimi spojrzeniami pytającymi i odpychającymi,jest mi przykro,nie jeden raz płakałam przez ludzi:(

Gość Alegra80
udaj się koniecznie do prawnika z tym nie masz nawet nad czym mysleć.

Gość Dreamed I was an eskimo
To znaczy, że tamte blizny były do przeżycia, a to co ostatnio sobie wymyśliłaś to już całkowita katastrofa ?