Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brzydula30

Co w prezencie na chrzciny albo ile?

Polecane posty

wiem,ze tutaj mamy mi pomoga:)Niedawno niejedna z Was wyprawiala chcrzciny swojemu malenstwu wiec prosze doradzcie co kupic ewentualnie ile wlozyc w pamiatke:) Corka mojej kuzynki ale jestesmy zzyty:) Z gory dziekuje za pomoc:)

Gość paniusia-dotiuszka
Hej. Mąż jako chrzestny kupuje świecę, dzisiaj kupiliśmy biblię dla dzieci (ładnie wydana), zapłacimy za mszę i pewnie 100 damy. Uważam że będzie ok. Teraz są takie ładne obrazki srebrne np. anioła stróża, ale oni mają cały dom takich obrazów więc my zrezygnowaliśmy, ale naprawdę polecam. Piękne to jest.

Można kupić ubranko do chrztu (w sumie też niemały wydatek), jeśli oczywiście rodzice jeszcze takowego nie maja i dorzucić 100.

tak widzialam te obrazki:)ladne:) i takie smoczki,lyzeczki srebrne-tez ladne ale chyba niepraktyczne pytam bo facet chce dac 500zl a ja nie mam pojecia czy to bedzie dobrze najchetniej bym cos kupila-tylko brak mi pomyslu nie jestem chrzestna;)nie wybrali mnie:( paniusia dziekuje:)

Gość małgośkaaaaaaaaa
a może kartę upominkową do jakiegoś dziecięcego sklepu ? smyk albo inny i do tego pamiątka chrztu ? przynajmniej będzie wiadomo że kasa poszła na coś dla dziecka a nie rodzice kupili za to coś do domu ;)

Gość moja córka
dostawała po 500 zł od chrzestnych, dziadków, cioć. Jakoś wszyscy sie zmówili i po tyle dawali. Dodatkowo obrazek anioła stróża, kolczyki.

Gość moja córka
Karta upominkowa to bardzo dobry pomysł :)

ubranko do chrztu raczej nie bo pewnie chrzestna kupuje-nie bede wypytywala;) malgoska-fajny pomysl:) a zabawek chyba sie nie kupuje?

Gość moja córka
Chrzestna szatkę kupuje a ubranko to co innego :) Też wydatek choć zależy od pory roku :)

karta upominkowa-pomysł dobry,ale dorzuc koniecznie cos takiego,co zostanie na pamiatke-moze jakies klasyczne zlote kolczyki,zawieszke z lancuszkiem-cos takiego, co jest na cale zycie :)

Moje dzieciaki podostawały na chrzciny zabawki, tzn. precyzując były to sprzęty- zabawki, np. leżaczek- bujaczek itp. Moim zdaniem tego typu prezenty są super. jeśli kompletnie nie masz pomysłu, warto skonsultować się z rodzicami.

Gość paniusia-dotiuszka
Ciekawi mnie skąd wy jesteście. Bo ja z lubelskiego i u nas takie kwoty np 500 zł daje się z okazji komunii. Teraz zabiliście mi gwoździa :p Chyba mąż będzie musiał bardziej się wychylić :)

ja z zachodniopomorskiego:P skonsultuje z rodzicami ale pewnie beda chcieli kase myslalam,zeby nie pytac i cos kupic dziewczynka ma 3 miesiace:)

Gość paniusia-dotiuszka
Jeśli to ich pierwsze dziecko to taka mata jest dobrym pomysłem. Gorzej jak jest już starsze rodzeństwo to zabawek pewnie mają cały pokój i wybierałabym coś klasycznego, typu łańcuszek, obrazek itd Proponuję zapytać się rodziców i na pewno coś podpowiedzą :)

drugie dziecko ale po pierwszym nic nie maja-syn 10 lat no nic zapytam ale pewnie beda reflektowac kase;)

Gość co za buurak
i kolejne idiotki które dopytuja sie ile dac i okreslaja stawki@! Malemu dziecku wystarczy jak dasz 100 zł a najlpeiej gdy kupisz mu jakis skromny prezent-pamiątke! a te już wymyslalją jakies 300- 500 zł...załosne jesteście:-( malemu dziecku dajecie tyle co mlodym na ślubie:-(

Gość co za buurak
bo wkur**** mnie to co wy ludzie wyprawiacie. Maluśkie dziecko a te mowia o jakiś 300, 500 zł . Trzeba miec mały mozdzek zeby brac w tym idiotyzmie jaki polaczki robia udział. Bo polaczki to tylko " zastaw sie a postaw sie" a pozniej płącza ze tyle kasy im na to poszło:D obłuda i nic wiecej!a w główce pustka

Gość solemido
Kochaniutka weź uspokój macice bo Ci chyba na łeb siadła. Normalnie tak się nie wyrażam ale takie babsztyle podnoszą mi ciśnienie. Moja sprawa ile dam na chrzciny/komunie/ślub. Nie podoba się ? Twój problem. Nie chcesz ? nie dawaj. Proste ? Czy dalej nie rozumiesz ? Takie to niby światowe, a do oceniania innych i obrażania pierwsza

zastanawiałaś się nad polisą dla dziecka? moja córka dostała od rodziców chrzestnych i uważam że to świetny prezent

Gość ihahhaha
polise??a może kupicie już mieszkanie na kredyt- rozłóżcie sobie na 30 lat i spłacajcie dla chrzesniaka:-/ jestem zszokowana tym co sie w obencych czasach wyprawia za szopki na chrzcinach i komuniach

dlaczego zszokowana? jeśli przyszły rodzic chrzestny ma kupić setne ubranko lub zabawkę to wybacz moim zdaniem to lepsze rozważanie i sama drugą córce założyłam :)wpłaty są co miesiąc i to są różne kwoty np 35 zł i jeśli akurat jest się w gorszej sytuacji finansowej można zawiesić wpłatę na jakiś czas

Gość ludzie powariowali
mi na ślub w koperte ludzie dawali średnio po 200-300zł max, a były i po 100zł! od chrzestnych dostałam 1000zł i 700zł, a tu ludzie piszą że po 300-500zł na chrzest dają! to ja się boję pomysleć co dadzą na wesele???!!!!! może zadłużą się na 30lat i chałpe kupią, mieszkanie, auto z salonu?!! no bo przecież trza się pokazać! pieniądz rządzi światem niestety i wszystkie wartości diabli wzięli! a kto pamięta po jaką cholerę tak naprawdę chrzci się dzieci?! po kiego czorta idzie do komunii??!! mam wrażenie że doczekaliśmy czasów, że ludzie odpowiedzą że dla: PIENIĘDZY!!! to jest straszne!!!!!!!!! i w ten sposób wychowujemy egoistycznych materialistów! :O