Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nhgjj

Kremacja czy tradycyjny pochowek?

Polecane posty

Gość nhgjj

wasze zdanie?

Gość bajobongo
kremacja jest lepsza, przynajmniej nie obudzisz się w trumnie żywy..;D

Gość gość
u mnie w rodzinie tez chyba zmienilo sie lekko postrzeganie na ten temat, ostatnio byl organizowany pogrzeb wlasnie z wykorzystaniem kremacji z pomoca zakladu www.exitus.com.pl

Gość JacekB
Zawsze myślałem o kremacji. Jakoś to do mnie lepiej przemawia niż tradycyjny pochówek. Najchętniej jakby moje prochy zostały rozrzucone w ulubionych miejscach. Tylko nie wiem czy tak można u nas.

Moim zdaniem kremacja. A jakby można rozrzucać prochy to najchętniej gdzieś wysoko w górach, bym zawsze miała piękne widoki. U nas w Polsce jest to chyba zakazane. Czas straty bliskiej osoby to ciężki czas dla rodzin. Mus podejmowania decyzji w tak trudnym okresie okropne doświadczenie. Dobrze, że jest coraz więcej firm pogrzebowych http://eden.sosnowiec.pl/, które zajmują się organizacją i wszelkimi formalnościami za nas. Myślę jednak, że większość pogrzebów to pogrzeby tradycyjne.

Gość gość
Zależy też od woli zmarłego. Mi się wydaje że kremacja jest lepszym rozwiązaniem choćby dla rodziny zmarłego która nie ma pieniędzy na tradycyjny pogrzeb. U mnie w rodzinie był przypadek kremacji, załatwiliśmy wszelkie formalności w zakładzie pogrzebowym http://www.anubis.info.pl/.

Gość gość
My korzystaliśmy z usług zakładu pogrzebowego www.pogrzeby-vektor.pl. Wszystko zostało zorganizowane jak trzeba.

Gość gość
Odp********e się wreszcie ztymi reklamami! chyba tylko chuj was czyta! Zróbcie sobie sami pogrzeb w waszej firmie i będzie spokój.Co za hieny cholerne!!!