Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anula1983

pranie ciuszków dzieciecych

Polecane posty

Gość anula1983

hej dziewczyny mam pytanko od kiedy zacząłyście prac ciuszki dzieciece w jakim proszku i czy trzeba je zabezpieczyc do porodu przed kurzem. mam termin na 7 wrzesnia i sie zastanawaim kiedy wziac sie za pranko. Aha i czy posciel dziecieca mozna krochmalic???

Gość sprobuj mleka koziego
ja mialam termin na 11 luty, miesiac wczesniej zaczelam prac i prasowac, prasowalam do 3 miesiaca zycia dziecka, pozniej sobie odpuscilam, niczego tez nie krochmalilam :)

Gość anula1983
tyle teraz pisza o tych bakteriach na kazdym kroku i nie chciałabym za wczesnie prac, ale nie ma tez co popadac w paranoje. czy wystarczy je włozyc do szuflady i niech czekaja do porodu???

Gość malinowa-herbata
mozesz teraz popraci i popakowac w worki prozniowe...

Gość mmmhhhmmm...???...
tez pralam i prasowalam jakis miesiac przed porodem. nie krochmalilam poscieli. lozeczko zostalo zlozone jak lezalam juz w szpitalu po terminie (porod wywolywany). ja uzywalam loveli - mala nie miala uczulenia ani nic z tych rzeczy ale np. mojej kolezanki synek mial uczulenie po loveli i zmienila na inny proszek cypisek (?) chyba...

Gość anula1983
to chyba poczekam do konca lipca z tym praniem....

Gość gość
Ja mialam termin na 4 lutego ciuszki zaczełam prać w styczniu jakoś na początku bo miałam ich naprawdę dużo poza tym wtedy była zima więc dłużej schło plus prasowanie Ja prałam w loveli na początku Od 2-3 miesiąca synkowi nic się nie działo kiedy zaczełam próbować prać w normalnym proszku więc już długo piorę razem z naszymi ubraniami