Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto..wie...

zerowka dla 5 latkow zostala zniesiona?

Polecane posty

Gość kto..wie...

czy to prawda ze dzieci z rocznika 2006 nie maja obowiazku od wrzesnia isc do zerowki ? tesciowa mowila ze w telewizji slyszala a ja mam juz metlik w glowie bo juz dawno musialam wybrac czy syn pojdzie od wrzesnia jako 5latek do zerowki szkolnej czy przedszkolnej

Gość karolcia8320
Z tego co mi wiadomo to nie została zniesiona i jest obowiązek uczęszczania dziecka 5-cio letniego do zerówki,a później 1 klasa

Gość kto..wie...
no wlasnie juz sama nie wiem tesciowa twierdzi ze w tv mowili ze ten obowiazek zostal zniesiony dla rocznika 2006 i dzieci 5letnie ida do 5latkow jak dawniej kurde pogubic sie mozna a juz sie cieszylam ze to prawda :)

a moze zamiast słuchac tesciowej i jej telewizyjnych plotek, zadzwon do kuratorium oswiaty i sie dowiedz:O

Gość kto..wie...
wolalam najpierw zapytac tutaj, poza tym nie uwazasz ze o tej porze nikt nie udzieli mi juz odpowiedzi?

Gość kto..wie...
nie wiem czy jakas mame to zainteresuje, znalazlam tylko to http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/524352,obywatelski_projekt_ustawy_o_systemie_oswiaty_zniesienie_obowiazku_szkolnego_dla_6_latkow_i_przedszkolnego_dla_5_latkow.html

Gość qqfgjh
od września 2012 dzieci ktore mają 6 lat ( lub beda mialy do grudnia 2012) ida obowiązkowo do 1-wszej klasy.. Ale ja bym w tym roku wolała wyslac 6-latka do szkoły bo od przyszłego (2012) bedzie 2 razy wiecej dzieci. U mnie w szkole zwykle sa 3 klasy pierwsze a w 2012 ma ich byc ok 6. Co za tym idzie - ten rocznik bedzie mial wieksza konkurencje w dostaniu sie na studia, do szkoly sredniej...

Gość qqfgjh
a twoje dziecko pojdzie normalnie do grupy przedszkolnej i od wrzesnia 2012 pójdzie do 1 klasy