Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracujaca mama

jadłospis w 11 m-cu

Polecane posty

Gość pracujaca mama

prosze młode mamy o porady jak układaja jadłospis w ciągu dnia dla swojej dzidzi w 11 miesiacu, chodzi mi o szczegóły tj kiedy kaszka i ile, czy pija mleko, ile soczków i czy jedza juz kefirki jogurty , jakie owoce i ile w 11 m-cu równiez dochodzi całe jajko czy smazycie je na parze czy dajecie do zupek ??moze na miekko ??? jak wyglądaja obiady, powinny juz byc 2 daniowe.. pozdrawiam mama Michasia

Witaj... :) Moja corcia ma juz 12miesiecy... Jej jadlospis wygladal i nadal wyglada tak : - ok 7:30 sniadanko -kaszka mleczno ryzowa(lub owsianka BOBO VITA) w miseczce ok 200ml - ok 10:30-11 - 2sniadanko -kanapeczka z wedlinka(krojona w kwadraciki) lub twarozek wiejski + herbatka owocowa -ok 14 objadek - roznie albo zupka (taka jak my jemy),albo miesko,rybka ,ziemniaczek kasza ryz. Naprawde roznie (zalezy od tego co my jemy :) ) -ok 16:30-17 podwieczorek - owoce (np jablko,banan,nektarynka...) ,albo bulka slodka np z jagodami. -ok 19:30-20 kolacja - mleko bebiko junior ok 200ml W ciagu dnia dostaje jeszcze : wode,soczki,petitki lubisie.

moj synek ma juz 13 miesiecy, ale jadlospis praiw taki sam jak kolezanki powyzej :)

Gość pracujaca mama
dziekuje bardzo, jest to jakis obraz bo u mnie w 11 m-syna wyglada to tak: 7 rano kaszka mleczno ryzowa rózne smaki - miseczka pełna 10-11 - jogurcik z herbatnikiem 13- zupka gesta lekko miksowana z róznych warzyw i mieskiem i jajkiem juz całym ok 16 zupka pierwszodaniowa taka od dorosłych buraczkowa, jarzynowa, rosołek, krupnik z cukinii oczywiscie mniej doprawiona 18 deserek owocowy z kubeczka luc słoiczka 20 kaszka mleczna - miseczka miedzy czasie soczki, herbatka i chrupki, biszkopty jabłuszko dodam ze do niedawna miał tylko 2 dolne jedynki a teraz ma 7!! malutkie ale juz bedzie czym gryźć pozdrawiam, czekam na uwagi i sugestie co do jadłospisu

Gość mamusieńka..
a moja córa ma 2 miesięcy i je to samo co ja i o takich samych porach. Daje je już smażone

Do pracujaca mama A dlaczego dajesz malemu miksowane zupki,skoro ma juz zabki?? Moja Julka ma zeby od 8miesiaca i od tego czasu nie je miksowanych zup. Ma male kawaleczki ziemniaczka,mieska,marchewki. Fasolke szparagowa bierze w raczke i gryzie. A dajesz mu skorke od chlebka?? dzieci ja uwielbiaja :)

Gość pracujaca mama
no do niedawna miał 2 zabki a reszta pojawiła sie błyskawicznie i to sa narazie paseczki a nie zabki chlebek mu daje ale nie chce...woli chrupki i herbatniki.... a czemu miksuje bo wtedy zjada wszystko :o) ale to predzej jest ugniecione niz zmiksowane...jedynki górne to maja po 1-2 mm...

Gość moja corka ma rok
ale w 11 miesiacu jadla bardzo podobnie czyli: 6.30-7 kaszka ok 150 ml lyzeczka. ok 10.30 mleko z kleikiem 180ml ok 13- obiad- tu roznie, gotuje sama przewaznie jakas zupka, i ok 15 dostaje troche z naszego obiadu, np ziemniaki, ryz, kasza itp. ok 16-16.30 deserek(sloiczki) nie lubi innych owocow za bardzo, jedynie banan. w sumie nie wiem czy nie lubi, po prostu nie bardzo chce jesc, ale sloiczkowe zjada wsyztskie smaki. ok 18.30-19 mleko z kleikiem ok 210ml w miedzyczasie dostaje herbatniki, wode do picia, bananka, jakis chleb z marmolada pokojony w kostke i wcina raczkami. jedzenia nie miksuje wcale, ma z zabki na dole juz dosc duze, i 4 na gorze, ledwie sie przebily niedawno. np ziemniaka dostaje do reki i go gryzie, chlebek tez krojony w kostke je sama, warzywa w zupce leciutko rozgniatam widelcem ale tylko jak sa duze kawalki. aha zabki na dole wyszly dopiero w 10 miesiacu a od ok 8 juz nie miksowalam wcale tylko rozgniatalam pozadnie widelcem, z czasem coraz mniej.

Gość pracujaca mama
no.czyli w sumie jadłospis podobny...tylko teraz to gryzienie nam zostało :) no i nauka chodzenia bo jak narazie to troszke raczkuje i troszke pełza....

Gość moja corka ma rok
zazdroszcze;p moja biega jak opetana od 2 miesiecy:D

Gość pracujaca mama
tak długo czekamy na te pierwsze kroki a potem urwanie głowy, ja juz bym chciała zeby dreptał...taki mały duzy człowiek :o)