Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieska_mewa

Zaniedbana Polka

Polecane posty

Gość niebieska_mewa

Wróciłam własnie z Polskiego nadmorskiego kurortu i jeden z wniosków: uroda Polek to mit!! Wyszło słońce kobiety ubieraja krótkie sukienki, mikroskopijne szorty, króciutkie bluzeczki i teraz widac, że 70% polskich kobiet ma nadwage. Prym wiodą mamuśki w wieku ok 30 lat - mąż, wózek, dwuletnie dziecko i 25 kg nadwagi to juz standard. Ja tez mam ogromna tendencję do tycia ale przy 63 kg /mam 167 cm wzrostu/ włącza mi sie czerwona lampka i walcze i jakoś wygladam. Tez urodziłam dziecko wiec nie tłumaczmy sie, że po ciąży to tak musi być. Więc powiedzcie mi gdzie te piękne polskie zadbane kobiety??

Gość fdfffddf
przeciez sama jestes gruba, ja przy twoim wzroscie ważę 50 kg, ty kaszalocie, najpierw spojrz na siebie

az tak cie to boli? wiekszych problemow nie masz? uwierz, ze te kobiety maja cie w tylkach i po prostu ciesza sie zyciem :)

Gość niebieska_mewa
No i tak jak sie spodziewałam odezwały sie zakompleksione dziewczynki :) :)

Gość fdfffddf
sama jestes zakompleksiona, ja jestem szczupla a jakos mam gdzies jak inne kobiety wyglądają, nie oglądam się za nimi i nie oceniam wygladu :O pewnie sama po ciąży wygladasz okropnie, wszystko ci zwisa, i musisz sie dowartosciowac patrzac jak wyglądają inne mamuski.

fdffdddf czy jakos tam! jestes idiotka. Po pierwsze 63 kg to raczej nie jest gruba a po drugie urodz sobie dziecko i zobaczymy jak ci dupsko urosnie gowniaro. Debilka!!

Gość kochem gocham
A ja uwazam, ze wlasnie Polki robia az za duzo, ale efekt jest przeciwny do zamierzonego :O Wiele farbuje wlosy, naklada tony makijazu, saoopalaczy i innego badziewia i to ma byc "dbanie o siebie". Dla mnie zadbana kobieta to kobieta czysta i zdrowa, ktora nie potrzebuje packania sie tymi wszystkimi swinstwami :O

Gość niebieska_mewa
kobieta_vidmo* dzieki za rozsądne słowa :) :) mi sie po prostu z tymi sksami nie chce dyskutowac :)

wszędzie,pod każdą szerokością geograficzną spotkasz zadbane laski-mamuśki i te, które przestały o siebie dbać. Albo okazało się,że troska o wygląd jest za trudna gdy ma się małe dziecko.Jesli Ty dbasz o siebie to super, ale nie każdy ma takie możliwości (grzeczne dziecko, pomoc przy nim ze strony rodziny)

Gość szuuukam
jeden sensowny komentarz :)

Gość fdfffddf
No sorry ale mnie 63 kg przy tym wzroscie to kaszalot, sama jakbym tyle ważyla to bym czuła się strasznie grubo, i nie jestem juz gowniarą ;)

Gość fdfffddf
dla mnie* ;)

Gość szuuukam
waze 58 kg przy 176 cm wzrostu i kurcze dziwie sie, ze przy 63 kg i takim niskim wzroscie uwazasz sie za laske..??? dla mnie to zero samokrytytki..

Gość fdfffddf
dokladnie, co innego jakby wazyla z 50 kg ale tak, smieszna mamuska hehe

Gość szuuukam
to chore swoja wlasne niska samoocene podbudowywac na "gorszych" przypadkach..

autorka powinna wazyć 57kg,wg wskaźnika BMI,jesli dobrze liczę.Może jak utyje do 63kg to te 6kg zrzuca?

Gość baba_z_chlebem1258
a czy kazdy musi byc szczuply? czy kazdy musi byc identyczny z wymiarami 90/60/60 ? czy puszyste osoby nie moga byc zadbane? widzialam wiele puszystych przy kosci kobitek, fajnie ubranych do ich figury radosnych, zadbanych pod wzgledem higieny i wygladu, pomalowane paznokcie, fajne perfumy,swierzy makijaz, dobra fryzura, czy taka kobeita 80-90kg nie mioze byc zadbana? czy musimy wszystkich wrzucac do jednego worka i pod jeden wyimaginowany kanon piekna.... i jak juz ktos od niego odbiega to zaniedbany? ....nie rozumiem myslenia niektorych

Gość baba_z_chlebem1258
od razu sie poprawiam bo zaraz mnie inni zaatakuja :) mialo byc 90/60/90

Gość szuuukam
niestety, ten kanon autorka sama propaguje,a sama go nie spelnia.. :D

Gość ja mam 166 cm i moja
najlepsza waga to 57 kg. Dobrze wygladam przy 60kg, ale czuje sie troche ciezka wiec mam zawsze max 57. dodam, ze przy waszych normach jestem zapasionym kaszalotem, ale tu niespodzianka. wygladam bardzo drobno i szczuplo. gdybym wazyla 50kg, a zdarzylo mi sie, wygladalabym jak anoreksja na wykonczeniu. mam ubite, jedrne cialo a nie galarete wiec i waga jest wieksza. miesnie waza niestety wiecej niz tluszcz. ta krzykaczka co najglosniej krzyczy na tym topiku o 63kg kaszalocie powinna sie zastanowic nad popracowaniem nad sylwetka. nie jest fajnie patrzec na chude, ale galaretowate cialo bez miesni i ksztaltu. waga nie jest ozdwieciedleniem tego czy jest sie chudym czy grubym. mam tu na mysli NORMALNA wage.

Gość Lilkaaaaaaaaaaaaaaaaa
masz rację.. wiele Polek jest przy kości.. ja jestem szczupła ,ale nie chuda bo mam wagę w normie to mi często wypominają ,że jestem za chuda te nie zbyt szczupłe właśnie

myslę,że tu chodzi tez autorce o ubiór adekwatny do figury, bo to problem jest.Z drugiej strony jesli ktoś ma 20kg nadwagi plus duzy celuli i dobrze sie czuje w szortach...to jego sprawa:)

Wiecie co? ja mam 170cm i waze 54kg. Trenuje na silowni i raczej juz nie zejde ponizej, ale wiem, ze najbardziej podobalam sie plci przeciwnej kiedy wazylam okolo 60 kg wlasnie. Przeciez nie wiecie jakie autorka ma ksztalty. To przeciez zalezy od budowy, no nie?

Gość MartaKrakow
Zajmij się czymś ciekawym w życiu a nie gapieniem się i ocenianiem innych ludzi. Trochę mi Cię szkoda. Byłam w życiu i gruba i chuda i zawsze miałam gdzieś opinię innych ludzi, teraz dużo uprawiam sportu i chcąc nie chcąc jestem szczupła, tylko, że pływam, bo mi to sprawia ogromną przyjemność, a nie po to, żeby takie puste laski jak Ty delektowały się widokiem mojego ciała. Zajmij się lepiej tym co masz w głowie kobieto.

Gość niebieska_mewa
Gdyby szanowne Pani włożyły minimum wysiłku i spróbowały zrozumiec mój tekst a nie tylko bezmyślnie przeczytac to by sie doczytały, ze kiedy zdarzy mi sie "dobic" do 63 to momentalnie przechodze na dietę i ćwiczę. Ale cóz czyta sie i krzyczy, ze słoń i gubas - oj byle piane bic :) Pozdrawiam wszystkie super laski z forum

Gość fdfffddf
nie jestem krzykaczką, nie ja zaczelam ten durny temat. mi kobiety przy kosci nie przeszkadzają, moja siostra jest otyla mimo ze ciagle sie odchudza wiec wiem jak to jest. Nie wiem czemu tak mam, nic nie robie, jem normalnie a waze 50 kg przy 168 cm, i figure mam proporcjonalną, nic mi nie zwisa, choc to prawda ze nie jestm jakos super umiesniona ale w koncu jestem kobietą a nie facetem? nie musze miec muskulow. kiedys wazylam max 56 kg i czulam sie grubo :O

Kobieta wyraziła swoje zdanie, a tu zaraz skakanie na nią że nie ma co robić i niech się zajmie innymi rzeczami. A ja też sobie patrze na ludzi i widzę wiele zaniedbanych właśnie latem wszystko wychodzi i nie pierdolić :/