Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo ranne rozawazania

Tak bardzo Cie kocham, ze zycze Ci szczescia nawet z kims innym

Polecane posty

Czesto slysze takie slowa. Glownie wypowiadaja je kobiety. Dla mnie to hipokryzja. Ja zycze wszystkim jak najlepiej, ukochanej osobie tez, ale tylko przy moim boku.:P Co o tym myslicie? Naprawde mozna kochac tak bezinteresownie, byc tak pozbawionym egoizmu, by zyczyc szczerze w ten sposob?

Ja nawet jeśli bym tak mówiła to nie byloby to szczere:)nie potrafilabym komuś kogo kocham i mnie zostawia powiedzieć że życzę mu szczęscia w momencie kiedy zadaje mi ból i przez niego jestem nieszczęśliwa,prędzej bym go wyklęła:P

Gość ja nie dodaje,.
jest to mozliwe. Mozna kochac kogos a nie potrafic stworzyc z nim dobrego zwiazku. kochac w taki sposob, ze to kochanie nie ogranicza sie tylko do sytuacji kiedy ta osoba jest naszym partnerem. ja tak mam z moium eks. Kocham go, ale nie mozemy byc juz dluzej razem. Nie byloby mi przykro gdyby mial inna kobiete teraz, bo ze mna byc nie moze a przeciez nie znaczy to, ze ma byc do konca zycia sam. Jezeli zwiazek z kims innym mialby dac mu szczescie, to ja mu bardzo kibicuje zeby kogos sobie znalazl.

No dobrze jak Cie zostawia i sprawia Ci bol, to nie. Ja pytam ogolnie, nawet o sytuacje kiedy kogos kochasz a z jakichs przyczyn niezaleznych od was nie mozecie byc razem. Czy wtedy mozna komus tak szczerze zyczyc? Ze mozna nieszczerze, to wiem :)

Gość twims
Myślę, że można tak kochać. Ale to musi być strasznie trudne, wyzbyć się w 100% egoizmu i siebie...

Gość ja nie dodaje,.
i jeszcze dodam, ze gdyby juz kogos mial i bylby szczesliwy, to moj stosunek do niego nie zmienilby sie. nie jestesmy ze soba juz 3 lata, razem bylismy 7. I nadal go kocham ale byc z nim nie chce bo nie potrafimy byc razem szczesliwi. Oczywiscie, gdyby byl szczesiwy z kims innym, to pomyslalabym, ze szkoda ze my tak nie potrafilismy ze soba, ale juz dawno sie pogodzilam z tym, ze nie ma rady, nie mozemy byc para, i tak musi byc. Na pewno nie szalalabym z zazdrosci.

moi teściowie sa ze soba bo tesciowa nie daje odejsc tesciowi bo jak to ona mowi zabardzo go kocha... on kocha inna ale ona nie potrafi dac mu szczescia z inna (specjalnie zaszła w ciaze aby go zatrzymac) ... smutne i lekko załosne eh :/ jak sie kocha to mysli sie o tej 2 osobie i jej szczesciu a nie o sobie ... i swojej egoistycznej "milosci"

zsm dojrzala milosc? A gdzie w takiej sytuacji milosc do siebie? Kochac kogos to znaczy chciec dla partnera dobrze nawet swoim kosztem?

tak... własnym kosztem eh... łatwo sie mowi - ale zobacz - ty kochasz ten kros ciebie nie i co zmusisz go do tej milosci i co dalej ? nie lepiej dac szczescie osobie ktorą kochasz ?

zono to co Ty tu napisalas to juz kompletny brak ambicji i honoru. Oczywiscie pozwolilabym odejsc w takiej sytuacji, ale nie wiem czy bezinteresownie potrafilabym zyczyc szczescia u boku innej kobiety.

Wiesz co, ja tak powiedziałam pewnemu facetowi. Ale po tym jak się dowiedziałam że dyma swoją ex :) Ale nie wiem czy jest z nią szczęśliwy. I nie obchodzi mnie to.

NIGDY nie probowałabym zmusic kogos zeby ze mna byl, albo kochal na sile. Zupelnie nie o to mi chodzi. Ale nie jestem tez hipokrytka, by patrzac gleboko w oczy ukochanego mezczyzny powiedziec mu szczerze, ze zycze szczescia z kims innym.

Nie! Zyczylabym zdrowia, szczesci i czego tam tylko... Oczywiscie szczerze, ale spelnienia u boku innej nie potrafilabym :(

Gość ja nie dodaje,.
jezeli warunkiem tego ze kogos kochamy ma byc to, ze ta osoba musi byc z nami, to nie jest to milosc. Kocha sie kogos albo nie, niezaleznie od tego gdzie i z kim jest ta kochana osoba. Ale rozumiem tez to, ze zazdrosc jest takze naturalnym uczuciem i czesto silniejszym od nas.

Oczywiscie, ze to nie ma byc warunkiem. Oczywiscie, ze mozna kochac mimo to. Tylko zyczycz komus, a godzic sie z pewnym rzeczy stanem to dwie rozne sprawy. ja nie dodaje- pewnie masz racje piszac, ze chodzi o zazdrosc. Dla mnie milosc i zazdrosc to zawsze wspolistniejace uczucia. Moze to malo elegancki i zdecydowanie egoistyczne, ale coz, przyznaje sie do tego.

Gość opadupaksodaw
up