Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eefg

Zasiłek

Polecane posty

Gość eefg

Witam. Wychowuję dziecko z narzeczonym. nie mamy slubu, mieszkamy razem. czy przysługuje mi jakiś zasiłek jak dla samotnej matki? Mój narzeczony pracuje, on nas utrzymuje. ja studiuję, nie mam źródła dochodu.

Gość jeśli mieszkacie razem
to nie jesteś samotną matką!

Gość ta przysluguje hah
hhha:O

Gość dobre sobieeee
jaka samotna? to ze nie masz slubu nic nie znaczy a narzeczony jest ojcem dziecka trzeba bylo mylsec wczesnij

Gość eefg
Niby dlaczego nie mam sie ubiegac o jakies pieniądze? Przecież wg prawa jestem samotną matką.

Gość Astoria1985r
Sraty taty - kumpela dostała zasiłek a była w takiej samej sytuacji. Co prawda grosze bo grosze, ale zawsze coś. Idź do mopsu i nie przyznawaj się, że razem mieszkacie. No chyba, że oboje jesteście tam zameldowani.

Gość autorko!
Nastepna tylko by kabinowała jak by tu od państwa kase wyciągnąć.

samotną matką byłabyś, gdyby fagas się zmył. Możesz próbować, ale jak się dowiedzą, oddasz z nawiązką.

Gość eefg
Astoria- no wasnie o to mi chodzilo. To nie sa chyba wiekie pieniądze, ale czemu mam nie skorzystać? Państwo ludzi doi, to czemu my mamy tego nie robić z państwem?

Gość cóż za dziwny temat
a pierdolisz dziewczynko ja wg prawa jestes samotna matka???? to mam rozumiec ze w metryce dziecka masz wpisane ojciec nie znamy:O to ze nie macie slubu nic wma nie daje a z jakiej racji panstwo ma ci cos dawac? idz do robty zarób sobie a nie czekasz az panstwo ci cos da:O

Gość eefg
Niby jak się dowiedzą?:o

Gość autorko!
dziewczynko panstwo ci nic nie da, w metryce masz napisane ojciec nieznany? Najpierw ci każą pozwać ojca o alimenty pustaku.

Gość autorko!
a tak że ktoś życzliwy się znajdzie, i bedziesz musiała wszystko oddawać. Już nie raz u mnie takie przypadki były

Gość Astoria1985r
Nie słuchaj tych dzieciaków z forum, które same nie wiedzą co piszą - idź do MOPSU i dostaniesz zasiłek ok 150zł bez większych problemów. Nic nie sa w stanie Ci udowodnić. A samotna matka jest bez względu na to czy znane jest imię dzieck aczy nie. To jakas totalna bzdura :)

Gość eefg
A niby skąd ktoś ma wiedzieć, że jednak wychowuje dziecko z facetem? mój ośrodek społeczny jest po drugiej stronie 500 tys. miasta. Tu gdzie mieszkamy nikt mnie nie zna.

Gość cóż za dziwny temat
jakich dzieciakow kobieto ja mam 29 lat jakich dzieci zrobilas se dzieciaka to sie teraz martw o to

Gość autorko!
Pracuję w mopsie i wiem co mówię, u nas jest wszystko dokładnie sprawdzane, właśnie po ty by dostawali tylko Ci co naprawdę potrzebują.

Gość cóż za dziwny temat
jak nie jest w stanie??koeznak tez sie starala o zasilek nie dostala musia wszystko przedstawic a tez zyla z facetem bez slubu chyba ze bys miala wpisane ojciec nie znamy to wtedy tak a tak to nie ma mowy

do autorko! Niby dlaczego wyciaga kase od pańśtwa? Żal ci ze ty nie dostaniesz. Od tego jest budżet państwa i mops aby pomagać. Lepiej żeby sobie w doopy pchali? Dostajesz rodzinne? To niecałe 5dych. Niektore uczelnie maja stypendia dla matek. Lepiej nie kłamać ze mieszkasz sama. Mozecie starac sie o zasiłki socjalne. Normalnie facet pracuje opłacacie mieszkanie rodzina nie pomaga i brakuje na życie.

Gość co za tepota na tym forum
:o skoro masz wpisane kim jest ojciec dziecka to gówno dostaniesz :o Bo w tym wypadku pociągną ojca o alimenty a jak dostaje sie alimenty to zasilek dla matki samotnie wychowującej się nie należy. Co innego gdy masz wpisane ze ojciec dziecka nieznany to wtedy mozesz sie starac aczkolwiek wiec ze opieka będzie cie odwiedzac i jak sie dowiedza ze mieszkasz z facetem to masz przejebane

Gość Astoria1985r
I tu Was boli - że ktos dostanie coś czego wy nie. Brak słów. Możecie pisac co chcecie - dzewczyna i tak zasiłek dostanie czy Wam się to podoba czy nie. MOPS tego nie sprawdza. W ypełniasz oświadczenie i kropka. Nie są w stanie nic udowodnić. Tym bardziej ci "życzliwi".

potwierdzam, że mops kontroluje. Sama miałam taką kontrolę a mieszkam we Wrocławiu, więc duże miasto. Nie pobierałam zasiłku dla samotnej matki, a wychowawczy i wpadli sprawdzić, czy przypadkiem nie pracuję na czarno

Gość eefg
Moga wpaśc do mojego domu rodzinnego i sprawdzic, że mnie tam nie ma, bo przykładowo rodzice mi nie pomagaja itp. nawet jak byłam w MOPS'ie to babka sie pytała czy się chcę ubiegac o zasiłek (a składałam dokumenty na becikowe i mój facet był ze mną)

Gość autorko!
Żujemy placki Nawet nie wiesz ile ludzi naprawdę biednych przychodzi do nas codziennie, matki z dziecmi co nie mają co jeść, o wiele gorsze przypadki niż autorka. To nie o to chodzi że chcemy dla siebie, bo i tak się z tego musimy rozliczyć.

Gość co za tepota na tym forum
Astoria1985r nie boli mnie bo zarabiam 30 razy więcej i nie potrzebuje żebrać kasy od państwa :o Piszę tylko, że autorka i tak nic nie dostanie i to jest pewnie na 100% ale dalej tak ciułajcie idiotki zamiast dupę do roboty ruszyć :o

autorko! Nie żujemy tylko żujem to raz. Dwa wiem że sie rozliczacie ale kryteria są beznadziejne. Kto ma gorzej wg ciebie śmierdzący żul z dworca ktory ma wszystko w dupie, bezzebna matka alkoholiczka rodzaca nowe dziecko co rok czy STUDIUJACA DZIEWCZYNA ktorej okres potrzeby pomocy jest przejsciowy.

Gość autorko!
zujem placki Ja kryteriów nie wybieram, są takie zasady i ich się trzymam. Taką mam prace. A Ty nie wiesz to nie gadaj.

autorko! Ta,a jakby twoja matka albo siostra przyszla to bys sie korva trzymala kryteriow. Nie rozsmieszaj mnie:D

Gość Aga Zet
żujem placki machnęli dziciaka, a teraz tylko roszczenia. Do roboty, a nie kombinować i oszukiwać!