Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradnaaa

17 latka w ciazy

Polecane posty

Gość bezradnaaa

Mam skonczone 17 lat, jestem w ciazy. Czy udajac sie do lekarza zostane przyjeta czy musze isc z opiekunem?

Gość Lulająca
Idź do lekarza, musi Cię przyjąć bez względu na wiek, w końcu jest po to by pomagać, a nie stawiać bariery, idź do lekarza bo Twoje zdrowie i dziecka jest najważniejsze i powodzenia :)

Gość uczulenia straszne uczulenia
Przyjmie. Idź koniecznie. To normalne, że chcesz dbać o dziecko od jego pierwszych chwil życia. Bo już jest. Powodzenia i udanej ciąży, porodu i zdrówka Ci życzę. Jesteś w ciąży, ciesz się. Gratuluję i dużo zdrowia Tobie życzę.

Gość gfbdfdb
Bylam w tej samej sytuacji w ubieglym roku :) Przyjmie bez problemu.

Gość _____mysia_____
wiesz co muszę tu napisać że prawdziwy szacun dla ciebie za to że nie żalisz sie, nie piszesz że się zabijesz itd tylko widać że z pełną odpowiedzialnością podchodzisz do tego. gratuluje, życze zdrowia dla ciebie i dzidziusia:)

Gość .pomocna.
bezradnaaa, a chcesz być w tej ciąży ?

Gość mała14084
no właśnie ! nie boisz sie? ja mam tyle samo lat co Ty i mam ogromnego stracha że wpadłam :/

Gość bezradnaaa
cholernie sie boje, ale co sie stało to sie nie odstanie :(

Gość fetroipet
Na pewno chcesz urodzić ? Nie myślałaś nad aborcją ?

Gość mała14084
ja też sie boje :( ja też opisuje swój przypadek na forum. zapraszam do wypowiedzi :) podziwiam Cie i trzymam kciuki za Ciebie :)

Gość bezradnaaa
Przeciez aborcja w Polsce jest nielegalna!

Gość mała14084
również jestem przeciw aborcji. choć bałabym sie ciąży w tym wieku ale wiem ze bym jej nie usunęła !

Gość bezradnaaa
mała ile masz lat? czy mógł by mi ktos przyblizyc jak wyglada wizyta u gina? nigdy u niego nie bylam. co mam powiedziec na wejsciu, jak sie zachowac?

Gość mała14084
w tym roku będe mieć 17

Gość fetroipet
Skoro nie byłaś u gina to jeszcze nikt Ci nie potwierdził tej ciąży, może to tylko fałszywy alarm ? A wizyta wygląda normalnie, najpierw kilka minut wywiad z pacjentką potem idziesz za parawan, przebierasz się i siadasz na fotelu, badanie trwa z pół minuty. Ubierasz się i rozmawiasz z lekarzem. A co do aborcji to jest nielegalna ale jak wiadomo działa w Polsce prężnie rozwinięte podziemie, poza tym są tabletki którymi można usunąć........

Gość mała14084
mi ktoś przed chwilą napisał że mam 90 % że jestem w ciąży. boje sie :(

Gość bezradnaaa
jak wyglada takie badanie?

Gość muszelka_ole
bezradna.. badanie wygląda podobnie jak penetracja przed stosunkiem. skoro i tak nie jesteś już dziewicą to lekarz włoży Ci palec lub dwa i wykona ogledziny Twojej macicy,a le nie w celu potwierdzenia ciąży, bo tak się nie da, ale sprawdzi czy wszystko jest u ciebie w porządku.. takie badanie powinnaś wykonac przed rozpoczęciem współżycia (wtedy badanie dobywa się przez odbyt)

Gość katie852
Moja koleżanka wykupiła Escapelle i ma je przy sobie na wypadek awaryjnej sytuacji. Nigdy nie wiadomo co może nas spotkać. A lepiej pomyśleć wcześniej niż później w stresie szukać lekarza, który "łaskawie" wypisze receptę.

Gość aldonka200k
Właściwie to prawda robiłaś jakis test spóżnia ci się okres masz temperaturę rano powyżej 36,9 ciemnieją ci sutki masz zaczerwieniony brzuch? jesli nie ton może warto kupic zwykły test za 14 zł i utwierdzić się w przekonaniu

Gość chocoberry
Szkoda, że na tym forum nie można banować internautów, bo przydałoby się na tych wszystkich lewych sprzedawców, którzy nie mają świaodmości, jaką krzywdę mogą wyrządzić swoją 'działalnością'. Nie mówię tu akurat konkretnie o tabletach wczesnoporonnych i kwestii ich nielegalności, tylko generalnie o wszelkich hormonalnych rzeczach 'anty', na ktróre często rzucają się małolaty, które moją się pójść do lekarza więc załatwiają sprawy przez internet, kończąc często tragicznie

Gość Lady Maverick
Tak... sprzedajcie mlodej tablety, zeby sie wykrwawila. Aborcja powinna byc dokonywana pod nadzorem lekarza. To nie jest wywolywanie miesiaczki, jak to pieknie okreslaja - to jest wywolanie poronienia. Wiaze sie to z bolem i ogromnym krwawieniem. Poza tym moze sie przydazyc, ze zobaczy ten zarodek, co na pewno nie jest mile. Sa tez przypadki, ze wszystko sie nie wyczysci i moze wdac sie zakazenia, od ktorego mozna 'kopnac w kalendarz' i zeby zakonczyc zabieg trzeba wylyzeczkowac macice. No a jak pojdziesz do lekarza, skoro dokonalas nielegalnej aborcji? To wszystko nie jest takie proste. Pomijam juz psychologiczna strone calej sytuacji. Masz tylko 17 lat, ale dasz rade. Cale zycie przed Toba i masz czas by sobie je ulozyc. Pewnie, ze glupio byc w ciazy w takim wieku, no ale takie zycie :)

Gość Henka
Tabletki wywolujace aborcje sa w Polsce zakazane, a antykoncepcje awaryjna powinnien przepisac lekarz, a nie kupowac sobie od handlarza, zerujacego na biednych dziewczynach.

Gość mała zielona kropka
jedz do holandii, tam zabieg jest bezproblemowo.

GLUPIE GOWNIARY!!! dziewczyna pyta, czy moze isc sama do lekarza, a nie jak ma usunac ciaze!!! od razu wszyscy wielcy pomocni sie znalezli i w glowie mieszaja!

Gość sasetka12345
zgadzam sie z little.d..... jak ktos jest mlody to zaraz jest presja "usun..usun.." a ona sie tylko pyta czy do gina moze isc :/ autorko mozesz isc sama ;)

Gość tiia
Tylko z ciekawości chciałam spytać - nie miałaś szans na wzięcie tabletki awaryjnej - Escapelle? Nie pomyśl, że chce Cię obwiniać, czy coś w tym stylu - nie mam w tym celu :)