Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majowamama

ile ważą wasze 1 miesięczne dzieci

Polecane posty

Moja ważyła 4500, a urodziła się 3800 więc przytyła książkowo - 700g. A w wieku 5 miesięcy ważyła ledwo co 6800.

Gość Aneta222
mój ważył 4900, a urodził się 3700. Teraz ma 6 miesięcy i waży 8500

mój synus urodził się 3530 i 58 cm długi- w dniu wyjscia ze szpitala wazyl 3400. teraz przytył do 4700 i neonatolog powiedziala, że za duzo i mamy go glodzic i ograniczyc mleko wydzielając po max 100 ml na 3 godziny. pediatra z kolei powiedział, ze nie wolno głodzic takich maluszków a waga jest dośc duza ale na siatkach centylowych jest na 50 centylu, wiec okey.

a p oco ci to ? mój na piersi w dzień i na sztucznym w nocy przytył w 6 tyg (bo tak go ważyliśmy) prawie 2 kg. I nie prawdą jest to ze dzici na sztucznym sa grubsze od tych na piersi,bo znam kilka przypadkow gdzie jest odwrotnie,niby mamy przekarmiaja dzieci butelka,bo niby karmia tak dlugo i wciskaja butelke az dziecko nei wypije wszystkiego,ja wyciagalam butelke jak syn nie chcial a reszte do zlewu... jak mial 7 miesiecy miał 10 kg na rok 12,300 a w wieku 16mcy 14,300

Gość Mój mały
Jak miał miesiąc ważył 4500 kg a urodził się z wagą 2650(w terminie)

i po co ci lekarze robia człowiekowi bałagan w głowie, skoro maluszki rosną zdrowo- i nie uwazam mojego dziecka za pulpecika, gdyz rosnie rowniez na dlugość. \dziekuję za odzew

Gość Blanka ...
waga urodzeniowa 3780 - po 3 tyg 5000, teraz ma rowno miesiac i wazy 5200. karmiony piersia - do glowy by mi nie przyszlo ograniczac jedzenie takiemu niemowlakowi !!!

Gość 1miesiac miala 3700
waga urodzeniowa 2850-spadek 2650, teraz 5,5m waga 6200 kruszynka od poczatku :)

Gość 1miesiac miala 3700
jak miala miesiac tak 60-70ml 7 czasem 8 razy na dobe

to niby niewiele, ale kruszynka z niej byla. moj synus jadl tyle jak mial 2-3 tyg. teraz je ok 110 co 3 h, ale rosły z niego chlopak

Gość nie ograniczaj dziecku jedzeni
my też mieliśmy takie zalecenie, był na piersi i miałam go karmić co 2 h przez 5 minut maksymalnie, kończyło się to płaczem, ciągłym stresem dla mnie i głodem dla dziecka, dziś synek ma 10 miesięcy, ślicznie się rozwija jest duży waży 12500 g i ma 86 cm, już chodzi raczkuje siada itd,

Gość agaagadddd
Waga urodzeniowa 4050g , spadek do 3660, teraz aktualnie ma 5 tygodni i waży 6010 g :)

Gość gość
Mój synek urodził się to wazy 3100 i wzrost miał 52 cm w szpitalu spadł do 2920 obecnie waży 4850 waga nie jest jakiś pulpecik i wzrostu ma 63 cm więc wydaje mi się że jest ok