Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CiekawskaPannaD

Możliwa ciąża ?

Polecane posty

Gość CiekawskaPannaD

Od dwóch miesięcy może i 1,5 miesięcy nie biorę tabletek anty. Okres miałam 7 czerwca, u ginekologa byłam 17 czerwca. Powiedziała mi, że mam jeden powiększony jajnik ale może to być spowodowane jajeczkowaniem. Z narzeczonym kochałam się 19 i tak prawie cały tydzień bez zabezpieczenia (mieliśmy gumki ale bardzo szybko je ściągał). Nie doszło do wytrysku we mnie, jednak gdy był mokry to wkładał mi go, również czekaliśmy aż wyciągnie gdy mówił ze mało mu brakuje i żebyśmy na chwilę zaczekali (wtedy też wydobywa się płyn gdzie znajdują się plemniki). Czy w takiej sytuacji jest możliwa ciążą ? Czy jak zrobię test to wyjdzie mi wiarygodny ? Jak by miało dojść do zapłodnienia to dziś by był 11 dzień od czasu stosunku.

Gość gfjhgffgliglhpoijuhpoju
To nie wiesz że po odstawieniu tabletek jesteś mega płodna?

Gość CiekawskaPannaD
Wiem o tym. Mądrzyć mi się tu nie musisz...

Gość ajajajaj
test wyjdzie Ci wiarygodny po 3 tygodniach od stosunku, 2 tygodnie od owulacji. 7 czerwca, to był okres, czy PIERWSZE krwawienie z odstawienia tabletek ?

Gość CiekawskaPannaD
7 czerwca miałam normalnie okres.

w dodatku kochałaś się w 'teoretycznie' dni płodne...ryzyko jest duże

Gość no tak i nie
Ja mysle ze to kwestia szczescia tez... ja sie kocham do konca bez zabespieczenia juz od roku, co drugi, trzeci dzien - nie ma ciazy. :)

Gość CiekawskaPannaD
Pytam się, ponieważ dziś było mi nie dobrze i mam zawroty głowy. Tak to nic nie zauważyłam. Możliwe żeby były już objawy ?

Gość ajajajaja
za wcześnie stanowczo na objawy 11 dni od stosunku. Nie wiadomo czy miała dni płodne, bo wyżej pisała, że 1,5 miesiąca temu odstawiła tabletki, więc nie wiadomo kiedy po nich się cykle unormują i jak będą przebiegać, czy co 28, 30, a może różnie, a jak nieregularnie, to nie wiadomo na które dni wypadną przecież dni płodne, prawda ?

Gość ajajajaja
no tak i nie, co drugi trzeci dzień, hm, czy to kwestia szczęścia ? a może masz cykle bezowulacyjne, a może z nasieniem są problemy, niekoniecznie musi to być " szczęście " :)

Gość CiekawskaPannaD
Cykle mam co 28 dni. Ale przecież byłam u ginekolog i Ona mi powiedziała, ze zaczyna się jajeczkowanie (być może)... I kochałam się od niedzieli 19 przez prawie cały tydzień...

Gość ajajajaj
z tym szczesciem i cyklami bezowulacyjnymi pisalam do dziewczyny z nickiem " i tak i nie " :)

Na objawy wcale nie jest za wcześnie. Ja miałam objawy jeszcze hoho przed spodziewaną miesiączką. Piersi bolały mnie praktycznie od razu i brzuch też lekko pobolewał. Mdłości nie miałam wcale ( przez całą ciąże), słabo też mi nie było więc tu się nie wypowiem. Natomiast są wg mnie duże szanse, że jesteś w ciąży!!! Najlepiej idź sobie zrób bete- już Ci powinna wyjść

Gość CiekawskaPannaD
A ile mniej więcej płaci się za tą bete ? I jaki będzie wynik jak bym była ? Pytam ponieważ nigdy tego nie robiłam... I po jakim czasie będę miała wynik testu ?

Beta kosztuje ok. 20 zł . Wynik jest na drugi dzień najczęściej. Będziesz wiedzieć czy jesteś w ciąży, jeśli beta będzie wyskoa, to tak. Tu masz normy bety: (ale u każdej kobiety mogą trochę odbiegac od reguły) Normy beta-HCG tydzień ciąży mlU/ml 3-4 ----------- 9 - 130 4-5 ---------- 75 - 2600 5-6 --------- 850 - 20,800 6-7 ------- 4,000 - 100,200 7-12 ---- 11,500 - 289,000 12-16 ---- 18,300 - 137,000 16-29 ----- 1,400 - 53,000 29-41 ------- 940 - 60,000 tydzień od ostatniej miesiączki mlU/ml 3 5 - 50 4 4 - 426 5 19 - 7,340 6 1,080 - 56,500 7-8 7,650 - 229,000 8-12 25,700 - 288,000 13 -16 13,300 - 254,000

Gość CiekawskaPannaD
Dziękuje :). Ale to jest już prawdopodobieństwo, że mi wyjdzie wiarygodny wynik jak bym poszła jutro ?

Ja za betę płaciłam 33 zł, wynik miałam tego samego dnia po południu. W 35 c przy cyklach 32dniowych beta była 850.

Gość CiekawskaPannaD
Dziewczyny, nie czuję się lepiej, jakoś tak dziwnie... :( Po lewej stronie tak jakby ciągną mnie jajnik i pobolewa brzuch... Testu nie robiłam ani nie byłam na badaniu beta. Chłopak twierdzi, że zaczekamy za okresem ale to może trwać wiecznie... :p. Jeszcze na dodatek dziś obudziłam się z przeziębionym pęcherzem i jak robię siusiu to cholernie boli jak skończę sikać... Poradzicie coś ?

Gość CiekawskaPannaD
up up up

Gość CiekawskaPannaD
up

Gość CiekawskaPannaD
up

Gość CiekawskaPannaD
Dziś jest 10 lipciec a ja nadal nie mam okresu. Jutro idę na badanie beta, czekanie do wtorku bedzie trwała wiecznie :p. Nadal nieraz jest mi nie dobrze - nieraz tylko i raz kiedys mam zawroty głowy - kurecze dziewczyny jak myśleicie ? Miała któraś tak ?

Gość CiekawskaPannaD
Wiem, o tym ze testy nie gryzą ale jutro idę na badanie beta więc po co mam kupować test ? Tylko pytam czy któraś tak miała...