Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pierwsza Naiwnaa

Problemy z natrętnym internetowym adoratorem - pomocy!

Polecane posty

Gość Pierwsza Naiwnaa

W skrócie: poznałam na czacie pewnego faceta (nie Polaka), z których rozmawiałam przez ładnych kilka miesięcy. Po tym czasie on zapragnął spotkania. Ja odmówiłam. I wtedy się zaczęło... Jakieś dziwne insynuacje, pogróżki, groźby. Rozmowy prowadziliśmy albo na różnych czatach albo komunikatorach. Zrobiłam screeny kilku naszych rozmów, w których takie sytuacje się zdarzały i zastanawiam się nad zgłoszeniem sprawy na policję. Jak uważacie czy to ma sens? Czy policja w ogóle weźmie te screeny pod uwagę czy to żaden dowód?

Gość ladaco
ja naturlich

Gość Pierwsza Naiwnaa
Naprawdę potrzebuję pomocy.

Gość Pierwsza Naiwnaa
up

Jak najbardziej możesz zgłosić to na policję. W marcu wyszła nowelizacja w kodeksie karnym dotycząca stalkingu i policja ma obowiązek się takimi sprawami zajmować. Skoro masz dowody to nie bój się tego zgłosić

może sie uwziął na ciebie w celu zawarcia znajomości,podróżowania po świecie i wrobienie cie w przemyt narkotyków tak nakręcają szczególnie młode naiwne panny z biednych krajów

Gość Pierwsza Naiwnaa
Czyli te screeny wystarczą? Mam też jego numer telefonu, adres e-mail i zdjęcia, ale zastanawiam się co z tego skoro on jest obcokrajowcem. Co mu mogą zrobić?

Gość Pierwsza Naiwnaa
on twierdzi ze widzial mnie w trakcie pracy na ulicy w agencji :( czy to mi nie zaszkodzi tu w Polsce?