Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blankamacierzewicz

Gdzie znajde łagodny urząd stanu cywilnego ?

Polecane posty

Gość helga33333
Koszmar... Dobrze że nie jestem dzieckiem tej idiotki, autorki tego tematu...

Gość poiugfcsd
Biedne dziecko. Nie krzywdz jej tak. Blagam, że Tobie sie podoba to kup sb rybke lub kota i tak nazwij ale dziecku tego nie rob. Potem beda ja pezywac w szkole ale co tam. Mama wie lepiej .... ehh tam sie bedzie przejmowac - byleby bylo oryginalne i laadne. Nie wierze ze zadne inne ci sie nie podoba Polskie. Ja mam dziwne imie i mialam problemy i mam nadal. Ide do LO wiec juz sie boje ...

Gość mama wspaniałych synow
Ja mam na imię Karmen (26 lat temu USC nie zezwolił na Carmen). Powiem szczerze z USC jest problem przez 2 lata sadzilam sie o zmianę imienia dla syna gdyż od samego początku nie zezwolił mi na Nico i musiał być Nikodem .. wygrałam sprawę i syn jest Nico . A drugi Collin . Z drugim nie było problemu gdyż już mnie znali a i wyszedł nowy zapis . Jestem w ciąży i od zawsze marzyła mi się córka channel Maya

Odradzam nadawania dzieciom nieszablonowych imion, ze względu na szkołe. Dzieci są okrutne i taki malec z innym imieniem może być traktowany przez grupę jak odmieniec i być odtrącony.

Powiem szczerze że w d... mam opinie innych. Dzieci chodzą do prywatnych przedszkoli potem i szkół i z takimi jak tu na forum nie będą mieć do czynienia ... 30 Bartków 20 Ag czy 40 Wiktorii jest to nudne ... Sorry ale jest 21 wiek . Często wyjeżdżamy po za granicę kraju nikomu imiona ani moje ani dzieci nie przeszkadzały a wręcz przeciwnie ludzie są zachwyceni. Jedna z Pan porównał to do imion typu Jessica czy brajan . Ja mam dobre z tym skojarzenie gdyż u nas bardzo porządni ludzie maja syna o takim imieniu . Może u Pani na osiedlu różne typy mieszkają i ma Pani wstręt. Ale wszystkich ta sama miarą się nie mierzy. Do pani która

Gość gość
Ha na naprawdę się komuś w d/upie poprzewracało, nazwij córkę Anoreksja albo Depilacja tez oryginalnie!! Przez trzy "p" i pięć "j" żeby modnie było. Biedne dzieci zakompleksionej mamy.

Mama synów, Ty jako osoba dorosła potrafisz nie zwracać uwagi na docinki czy kpiny. Młody człowiek w wieku liceum zapewne juz tez, ale dziecko w wieku podstawówki może czuć się źle z takim imieniem i może to się odbić na psychice takiego dziecka. Takie dziecko jest po prostu "na widelcu" bima inne imię. Ja bym nie ryzykowala, aczkolwiek sama negatywnych doświadczeń nie mam, nie znam dzieci o "innych" imionach. Ucze w szkole i co nieco o dzieciakach wiem ;) wystarczy ze któreś ma hobby inne niż grupa i jest kłopot a co dopiero imię.

Gość gość
nazwij ją Szanela, będzie po polsku ;) :D :D :D

Czy autorce udało nadać imię channel corce

Gość gość
nigdy nie pojme, czym kieruja sie ludzie nadajacy dzieciom tak wymyslne (i pretensjonalne) imiona :O :D czy wy serio nie widzicie, ze to traci tandeta? zaden pracodawca nie potraktuje powaznie Szanel Cebuli czy Karmen Miotly :D

Gość Marne prowo
Rejestracji noworodka dokonuje się w Urzędzie Stanu Cywilnego - odpowiednim do miejsca urodzenia dziecka.

Gość gość
Jak ktoś nie potrafi być oryginalny w życiu nadrabia takimi debilnymi imionami. A ta od tych wspaniałych synów, mój syn chodzi do prywatnego przedszkola anglojęzycznego i była tam jedna Layla, oczywiście nazywana Srajlą, była bo ją przenieśli i chodzą z dzieciakiem do psychologa.

Gość gość
w zadnym urzedzie nie powinni Ci robic problemow takie prawo teraz weszlo,ze mozesz dac dziecku na imie tak jak chcesz pod warunkiem,ze nie jest ono obrazliwe

Gość gość
Moja kolezanka chciala dac mischell ale w usc nadali jej miszela

Gość fdsdffsdfs
A ja odpuszczam próby edukowania, tłumaczenia. Plebs widocznie musi się w jakiś sposób odróżniać. Sądzę że córka ma też szansę na kolczyki lada moment, żeby od razu było widać z czym ma się do czynienia, nawet jeśli matka głośno córki nie zawoła.

Gość gość
Niektore to chyba chca sie jakos dowartosciowac czy cos nadajac "amerykanskie" imiona

Gość gość
Ze jcowie dzieci sie zfadzaja na takie imiona.gdybym ja chciala dac corce carmen to maz by mnie wysmial

Gość gość
Moja corka ma "niepolskie" imie ale jest urodzna za ganica i w polskim USC zostala zarejestrowana na podstawie zagranicznego aktu urodzenia. Przy rejestracj pisalam pismo z prosba o zachowanie oryginalnej pisowni imienia i tyle :)

Przez 26 lat nie czułam się skrzywdzona tym iż mam niespotykane imię . I dlaczego ktoś uważa że jestem zakompleksionaaa ?? Bo nie nadała synowi jednemu czy drugiemu imię bolek czy Lolek ? Komuś chyba żal ściska ;)

Żaden pracodawca nie będzie musiał ich poważnie traktować a wręcz przeciwnie asia czy bartus będamusieli go poważnie traktowac

Na każde imię można znaleźć haka . Polskie czy i zagraniczne . Maja wyliz mi jaja .. i można tak wymyślać .. dzieci w twoim prywatnym przedszkolu to z jakich rodzin patologicznych pochodzą bo moje dziecko ma 4 latka i jestem szczęśliwa ze nie jest z niego przemadrzaly bachor

Gość gość
CiCiekawe jak twoje dziecko ma na imię .. przemadrzale