Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marylka 94

Problem z pęcherzem

Polecane posty

Gość marylka 94

Chyba mam problem z pęcherzem ... Jak oddaję mocz to przy końcu mnie boli :( Polecono mi Furigan. Czy sa jakieś domowe sposoby na to, żeby mi przeszło bez leków ? A jeśli nie to co to za lek i czy dostanę go bez recepty ?

możesz dupę moczyć w ciepłej w wodzie z dodatkiem rumianku ,są też w aptece bez recepty takie kropelki rumiankowe dodaje się parę do ciepłej wody .

Gość kolala54
a ten lek to aby przypadkiem nie furagin??? musisz dużo pić i nawet mimo bólu często chodzić do toalety.... Nie wiem czy furagin jest na receptę, już nie pamiętam, ale na pewno bez recepty jest urosept, mi pomógł, ale brałam trochę niezgodnie z ulotką (po dwie tabletki) :P no i tak zwane "nasiadówki" w wywarze z rumianku ...

Gość licencjatka_ona
Furagin bardzo szybko pomaga. nie masz się co bać tego leku, na prawde przyniesie Ci ulgę, a nie jest to antybiotyk. Niestety jest na receptę, ale każdy lekarz ogolny przepisze bez problemu. bierz to jak najszybciej, bo jesli infekcja sie rozwinie a rozwija sie blyskawicznie to bedziesz odczuwać cholernie mocny ból i ciągle parcie na pęcherz. furagin przynosi ulge juz po jakis 12h. poza tym dużo pic, najlepiej kwaśnego. Sok z żurawiny czesto polecany przy problemach z pecherzem. 3maj sie i biegnij do apteki po furagin. (Później mocz ma bardzo ciemny zółty kolor - ale to normalne). jak bardzo boli to polecam gorący prysznic, polewaj dolną częśc brzucha wodą. Daje troche ulgi.

Musisz bardzo duzo pic, w tym herbate z cytryna i z zurawina, duzo siusiac, nie slodzic, odstawic ciastka

Gość marylka 94
Tak właśnie ten lek to furagin ;)