Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość testującaaa

TESTY OWULACYJNE przestają wychodzić pozytywne w momencie OWULACJI?

Polecane posty

Gość crazyblue
oj tak wiem, ze szczescia trzeba duzo. staramy sie od lutego po odstawieniu Cilestu w pazdzierniku ktory bralam jakies 5 lat. Napewno napisze co i jak wyszlo.

Gość hehehehehehhehehehe
crazyblue, ja nie wiem jak to z ta luteina. Czy ona na regulacje cyklu byla podawana, czy jak, nie wiem. Moze normalnie odstaw po 25dc, a jak by sie okazalo np. w 28-30 ze jestes w ciazy, zawsze mozesz do niej wrocic. Lepiej robic to co lekarz mowi. A nie masz molziwosci teraz zadzwonic, teraz znaczy jutro moze pojutrze zadzwonic tylko o porade? Mam tez dla Ciebie pomysl, jesli chcesz, jest fajna stronka www.smyk.pl tam jest forum - trzeba sie zarejestrowac i w dziale problemy zajsciem w ciaze dodasz temat, opisz dokladnie swoja sytuacje ze sie starasz z luteinka itd. i co robic, na posty odpowiada Pani Doktor Magdalena. Ja sie jej radzilam kilka miesiecy, zawsze odpisuje na drugi dzien i dobrze radzi. Powodzenia i czekam na wiesci od Ciebie :)

Gość crazyblue
Dziekuje za rade, napisalam na forum smyka - polozna, ktora tam odpowiada na pytania w pierwszej odpowiedzi napisala, ze tylko usg moze potwierdzic owulacje (co do mojego przypadku ma sie nijak :P) a w dugiej spytala czy byl plyn w zatoce Douglasa - nie bylo wg USG (ale podobno on utrzymuje sie czasem tylko kilka godzin i u kazdej kobiety wyglada to inaczej). Wczoraj zrobilam test owulacyjny, kreska testowa jasniejsza od kontrolnej czyli LH spada. Bylam rowniez na badaniach hormonow (m.in. progesteron i wlasnie LH), dzis odbieram wyniki, ale nie wiem czy to w jakis sposob wyjasni mi to wszystko. W ogole ten cykl jest calkiem inny od pozostalych, prawie w ogole nie bola mnie jajniki, czuje sie bardzo dobrze a w poprozednich to od ok polowy cyklu kluly jajniki, bolal krzyz i mialam nudnosci. Jedyne co pozostalo takie samo to powiekszone piersi ale nie sa jakos specjalnie wrazliwe. Dziwne to wszystko. przez kilka dni mialam nadzieje, ze sie udalo a teraz ta nadzieja powoli znika. Tak bardzo bym chciala aby sie udalo (mam juz 29lat) :( a moje cykle plataja mi figle, nie moge sie nauczyc swojego organzimu, bo kazdy wyglada inaczej i jak poluje na owulacje to ona wypada kiedy indziej. To czekanie mnie wykancza, o niczym innym nie mysle ;(

Czy może ktoś mi doradzić...?...Mam cykl 28-33 dniowy.Test zaczełam z ciekawości robić od 11 dc wyszedł pozytywny,Dnia 12,13 14 dc także był pozytywny.Czy to jest możliwe?jak mam to interpretować?Ile może trwać taka owulacja.Może ktoś był w podobnej sytułacji i może mi coś doradzić bo dla mnie jest to niepokojące.Proszę o radę

normalne ze 3 dni utrzymuje sie pozytywny test,za chwile po owu zacznie powoli spadac wiec sie nie bój tylko trzeba dzialac od pierwszego testu ktory wychodzi pozytywny.

Gość monii9797
moze monitoring cyklu cie uspokoil by wtedy monit plus testy i wiesz co i jak bedziesz miala bardziej rozeznanie o swoim organizmie

byłam u lekarza.Powiedział że mogę być we wczesnej ciąży ale to wykluczam ,ponieważ miałam miesiączką co lekarz był bardzo zdziwiony.USG wykazało że mam zmiany torbielowate po prawej stronie.Dostała czopki doodbytnicze na zlikwidowanie ich.Ale co najciekawsze test pokazują mi owulację.....Ale test ciążowy jest negatywny...Myślę że chyba musze się skonsultować jeszcze z innym lekarzem,ponieważ od tego gino nie dostaję jednoznacznych odp. na moje pytania...

aha.Lekarz stwierdził że nie bardzo jest to możliwe że mam owulację co miesiąc gdy posiadam tylko jeden jajnik....a co do monitoringu cylku podchodzi sceptycznie....

Gość gość
dziewczyny chcialam zaytac ile pecherzykow w ciagu jednego cyklu kobieta moze wyprodukowac? Nie jest tak ze jest tylko jeden? a jesli jest kilka to znaczy, ze zostaly z poprzedniego cyklu? nie pekly np?

Gość gość
Prosze o pomoc! Staramy sie z mezem o drugie dziecko ale bez skutku. Postanowilam kupic test owulacyjny i w 14 dniu cyklu pojawily sie 2 grube kreski na tescie owulacyjnym bylo przytulanko ale w 16 i 18 rowniez mam 2 gtube kreski na tescie owulacyjnym. Czy to normalne? Prosze o pomoc.

Gość olioli
Dziwczyny - mam pytanko :) Testy owu wychodziły mi negatywne od października, w tym cyklu natomiast było tak: 11 dc wieczorem słaba druga krseczka 12 dc w południe mocna 12 dc wieczorem bardzo mocna + USG wg którego owulacja tuż-tuż ... jest 13 dc i będę testować za jakieś 2-3h Seks był 10, 11, 12 dc i będzie dalej ;) Duże szanse mam? <3

Gość gośćGUNIA35
ololi pewnie że szanse masz a w pazdzierniku nie miałas owu? a skąd wiesz?

Gość gość
dla wszystkich szukających odp. Mam podobną sytuację, 2cykl na clo,monitorowany. 10dc widoczne 2 pęcherzyki na obu jajnikach 8-9mm, 12dc oba po 10mm. 15dc- rozczarowanie brak widocznego dominującego nadal widoczne 1cm, ale lekarz dopatrzył się płynu w zatoce Duglasa. w takim wypadku zalecił 2 rzeczy, testy owu już od dnia 15 cyklu i był on pozytywny, oraz badanie w 21dc poziomu progesteronu które potwierdzi w 100% czy owulacja była międy 13-15 dc czy nie.