Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bfgnfgnbvcn

Wakacje Polaków i ich dzieci :)

Polecane posty

Gość bfgnfgnbvcn

23.06.2011 Ponad połowa Polaków i blisko trzy czwarte dzieci zostanie w domu podczas wakacji - wynika z sondażu instytutu Homo Homini dla Polskiego Radia. Według badania wakacyjnego wyjazdu nie planuje 52 i pół procent ankietowanych. 38,2 procent badanych zamierza wyjechać na wypoczynek w kraju - na przykład do ośrodka wczasowego lub na działkę. O wyjeździe za granicę myśli 10,2 procent respondentów. 3,6 procent ankietowanych nie ma jeszcze planów wakacyjnych. Prezes Homo Homini Marcin Duma podkreśla, że nawet osoby, które mogą sobie pozwolić na wyjazd urlopowy, wybierają tańszy wypoczynek w kraju. Część osób wyjedzie na zorganizowane wczasy, pod namiot lub do rodziny, ale niektórzy będą musieli zadowolić się kilkudniowym pobytem na działce poza miastem. Wyniki sondażu wskazują, że dla większości społeczeństwa wyjazd zagraniczny jest poza zasięgiem. - Z kraju na wakacje planuje wyjechać zaledwie jedna dziesiąta ankietowanych - mówi Marcin Duma.

Gość hsjscnnz
Pamiętacie tę paniuśkę, która zapewniała że zna multum mężatek chodzacych 7 dni w tygodniu na Fitnesss, które wraz z rodzinami jadą od niechcenia, "z musu" na zagraniczne morze, a nie to opatrzone polskie :). Bo to zagraniczne dla małżeństw z dziećmi jest jak splunięcie :) *** Dzieci w domu Spośród ankietowanych, którzy mają dzieci aż 72,7 procent osób nie wyśle ich na obóz czy kolonie. Marcin Duma uważa, że pewnym pocieszeniem może być fakt, że dzieci mieszkające na wsi będą miały kontakt z naturą. Na wczasy z rodzicami może liczyć 12,9 procent dzieci, 7 procent wyjedzie na obóz lub kolonie, 5,9 ze znajomymi, a 5,1 procent dzieci wyjedzie do rodziny. Rodzice 4,7 procent dzieci jeszcze nie wiedzą, czy wyślą je na wakacje.

Gość trzeba myślećcc
Kto nie ma kasy ten nie ma, zrozumiałe że nie wyśle dziecka na wakacje...Ale wiele jest takich przypadków, że rodzicie mają kasę na wakacje, ale po co jechać, zaściankowe myślenie, a później dzieciak sra w gacie, bo w 6 klasie pierwszy raz jedzie na 3 dniową wycieczką w Polsce :D

Gość trzeba myślećcc
Ludzie nie rozumieją, że wakacyjne wyjazdy dla dziecka mają duże znaczenie i nie chodzi tu tylko, że coś zobaczy, oderwie się, ale właśnie głównie o takie społeczne umiejętności...

Nie rozumiem tego pedu na KONIECZNIE zagraniczne wakacje, sto razy wolalabym wypad na Mazury lub w Tatry niz cisniecie sie z tluszcza do dwugwiazdkowych kurorcikow "all inclusive" na zadupiach Europy :/

Gość trzeba myślećcc
Ja mam sentyment do polskich Mazur i Gór, ale nie nawidzę Morza...ja w Polsce nie wypoczywam słysząc w koło polskie głosy...

Gość trzeba myślećcc
Jechanie już nie ważne gdzie, do hotelu za granice i siedzenie tam plackiem 2 tygodnie, to dla mnie delikatnie mówiąc dziwne jest ;)...w takim przypadku rozumiem tylko ludzi starszych...

Gość trzeba myślećcc
Ale też nie rozumiem, jak można tygodniami nad polskim morzem siedzieć :D

Gość większość nigdzie nie pojedzie
bida

Gość trzeba myślećcc
Właśnie chodzi o to, że nie tylko bida, tylko w dużej mierze taka mentalność, że niech siedzi w domu...

Gość trzeba myślećcc
Kiedyś to się też dużo po rodzinie jeździło, koszt minimalny, a teraz i to powoli zanika...

Gość hsjscnnz
trzeba myślećcc Ale też nie rozumiem, jak można tygodniami nad polskim morzem siedzieć dziewczyno nie rozumiesz, bo nigdy nie zasmakowałas siedzenia tygodniami. Długotrwały pobyt robi ci kompletne przemeblowanie w głowie. Jestes juz kims innym po wakacjach. O domu rodzinie, i przeszłości zapominasz - to nie żart. Dom to sen. Po powrocie do siebie uczasz się zyć na nowo w swoim rodzinnym miejscu.

Gość trzeba myślećcc
Może i tak...pewnie w górach bym mogła siedzieć tygodniami, ale na pewno nie nad morzem :D

Gość bo w gory jezdza spaslaki
a nad morze laski :D:D

trzeba myślećcc Może i tak...pewnie w górach bym mogła siedzieć tygodniami, ale na pewno nie nad morzem //////////////////////// Jeden lubi Ferrari, inny Jaguary. To zapraszam na 3 tygodnie w Góry. Ja chętnie bym pojechał i nad morze, i na południe, połazić po niesamowitych Górach. A i w Pradze też bym się wyspacerował. W każdym miejscu 100/200pln od osoby za nocleg. Więc nie zawsze marzenia są do spełnienia.

Gość trzeba myślećcc
dlatego ja właśnie jeżdżę w góry :D

Gość wakacje Polaków
do tego od spaślaków Coś w tym jest.

Gość trzeba myślećcc
E gadanie, czasem trzeba trochę po odkładać kasy, przyoszczędzić i jakoś się da...

Gość trzeba myślećcc
Może nawet warto pojechać pod namiot niż wcale...a nie tylko narzekać...

ja juz nie wyjezdzam za granice, bo nie lubie długich podróży, kiedys jeszcze jezdzilam z rodzina do tunezji, egiptu itp., teraz wole zdecydowanie polskie góry i morze

Gość pewnie bedziecie sie
smiac ale ja mam 25 lat i nigdy nie bylam nad morzem,w gorach tylko na jakiejs wycieczce w toruniu,szkolnej.Mama sama nas wychowywala i ciezko jej bylo.Jak chodzilm do szkoly to nawt nie pytalam czy pojade na 3 dni z klasa bo wiedzialam ze ciezka sytuacja w domu.Moje dzieci beda jezdzily wszedzie,na kazde wakacje

Gość trzeba myślećcc
Nie będziemy się śmiać. Jeszcze wszystko przed Tobą :) Ja też jak byłem dzieckiem, to tylko na Mazury i do rodziny...

Gość na kafe siedza w wiekszosci
biedni ludzie , wiec czego sie spodziewales .

Gość Blanka1100
Sama nie mam w tym roku kasy.

Gość a ja mam ..........

Gość CBOS: wakacje Polaków w 2010 r
Według sondażu Centrum Badania Opinii Społecznej, ponad połowa Polaków nie wyjechała na wakacyjny wypoczynek w 2010 roku. 8% Polaków spędziło kilkudniowy urlop poza domem, 12% wybrało się na dłuższy wypoczynek, 21% wyjechało na dłuższe i krótsze wypady. 31% naszych rodaków wyjechało na 1-7 dni, 35% Polaków wypoczywało poza domem 8-14 dni, a po 12% respondentów: 15-21 dni lub 22-30 dni. Wyniki sondażu pokazują, iż na wakacyjne wyjazdy decydują się przede wszystkim osoby z wyższym wykształceniem, pracujące na wyższych stanowiskach i lepiej sytuowane. Na wypoczynek poza domem decydują się częściej mieszkańcy dużych miast niż wsi. 60% mieszkańców aglomeracji z ponad pół miliona osób, wyjechało na wypoczynek; z miejscowości do 20 tysięcy mieszkańców - tylko 31%. Najczęściej wyjeżdżamy do rodziny lub znajomych - 40% badanych. 36% Polaków spędziło urlop w prywatnie wynajętej kwaterze, 15% odpoczywało na działce, 11% wybrało zorganizowane wczasy, a 9% pole namiotowe. Polscy turyści chętnie wyjeżdżali też do innych krajów. Indywidualne wczasy wybrało 15% respondentów wypoczywających za granicą, 11% wyjechało z biurem podróży, 11% korzystało z pobytu u rodziny, przyjaciół. Badanie CBOS zostało przeprowadzone w dniach 7 - 14 grudzień 2010 r. Uczestniczyło w nim 879 osób.

Gość ząwszwe szczery
2/10

Ludzie. Czemu każdy musi gdzieś jechać na wakacje:O Mam teraz trochę urlopu, siedzę w domciu wykonuje drobne pracę przy remoncie domu. Ani mi się myśli gdzieś jechać:O W tym zawodzie tyle się zjeżdżę że odpoczynek w domu,w spokoju i ciszy jest dla mnie jak wybawienie:O

Gość gggdkhk
zlotowlosa z twoim fejsem nic dziwnego , dobrze ze usunela fote ze stopki. :>

Enfant Terrible No... znam wiele dzieciatych małżenstw/związkow spędzających wakacje nie tylko nad polskim morzem... I tak, uwazam ze nawet zabita dechami dziura jest lepsza niz prestiżowe ( w Twoim miemaniu )wakacje nad polskim morzem ////////////////////////////////////////////// Krzysztof Ziemiec: Nie stać mnie na wakacje http://www.fakt.pl/Krzysztof-Ziemiec-Nie-stac-mnie-na-wakacje,artykuly,76515,1.html Okazuje się, że nawet tak popularne osoby jak Krzysztof Ziemiec (43 l.) nie mogą mieć wszystkiego. Choć prezenter ma od miesięcy dobrą pracę, o wojażach zagranicznych z całą rodziną musi na razie zapomnieć. *********Wyjazd dla żony i trójki dzieciaków to po prostu ogromny wydatek********. Mimo że jego pociechy marzą o ciepłych krajach i podróży samolotem, Krzysztof zafunduje w tym roku rodzinie ********skromne wakacje na działce i nad polskim morzem******** ****** W te wakacje mam bardzo skromne plany. Będzie skromnie, bo po pierwsze mam jakąś taką skromną naturę, a po drugie będę szczery... taki wyjazd dla mojej gromady, czyli dwa plus trzy gdzieś daleko samolotem to jest jednak wydatek dość duży, więc myślę, że nie dałbym rady finansowo. A nawet jakbym dał to nie ma sensu zarzynać się, żeby jechać na dwa tygodnie do Turcji mówi nam Ziemiec. ****** Ukochani Krzysztofa ***********wypoczywają więc na działce*********. Prezenter jak tylko ma wolne, dojeżdża do nich. W *****8zeszłym roku też większość wakacji tam spędziliśmy*******. Wtedy byłem na zwolnieniu. Teraz widzę, jaki to był fajny rok. Mimo że cierpiałem, to jednak rodzinnie był to czas idealny dodaje. Rok temu zagraniczne wakacje ze względu na zdrowie Krzysztofa trzeba było odwołać. Trzy dni po moim nieszczęsnym wypadku mieliśmy jechać nad piękne, ciepłe morze. Już był hotel zarezerwowany i samolot. Niestety nie udało się. Dzieci o tym pamiętają do dziś i pytają, kiedy pojedziemy, przeżywają to cały czas wspomina. Mam nadzieję, że jeszcze w życiu wiele dobrego mi się w życiu wydarzy i pojedziemy razem dodaje. Póki co w sierpni państwo Ziemiec mają w planach polskie morze. Fajnie jest pokazywać dzieciakom nasz piękny kraj. Chcę pokazać im Frombork, grób Kopernika, Malbork i Gdańsk. Chciałbym, żeby były zadowolone. *******Tak, że skromnie, ale patriotycznie będzie... śmieje się.*******