Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Skitels

Fiona- imie dla dziewczynki

Polecane posty

Ania-Anna Ola-Aleksadra Gaja jak dobrze pamiętam w hinduizmie są to dobre bóstwa walczące z Asurami , podobnie jak w grze rappelz, Gaja również występuje w mitologii greckiej... Ofelia kojarzy mi się z postacią tragiczną....i wierszem Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej

Gość Skitels
Znalazlam jeszcze takie: Nela

Gość zalezy gdzie mieszkasz
Gaja kojarzy sie z gajem, Pola z polem, Blanka z blantem..... ale na dobra sprawe, nawet pod te popularne imiona mozna podciagnac jakies glupie skojarzenia. Np. Tomek - kondomek, Katarzyna - pierzyna, Anastazja - eutanazja, Maciek - maciora itd....... Zalezy kto o czym mysli ;)

Gość zalezy gdzie mieszkasz
Nela ladne. Mi sie bardzo podoba: Ligia, Livia, Iga.... i Malina ;)

Gość Skitels
No porażka :( z każdego imienia można coś głupiego wymyślić.. Nie wiem już sama jakie imie :(

Gość Sun_s_et
wymyślasz kobieto jak tylko się da.....Fiona-tak ma na imię kot mojej koleżanki...życzę Ci powodzenia w życiu, a zwłaszcza Twojej córce, która życia z takim imieniem nie będzie miała zobacz lepiej tutaj dla rozrywki największy polski penis http://seksbaza.com/forum-czlonek-meski/index .php zobacz nic zboczonego, tylko same śmieszne zdjęcia

Na temat Fiony się nie wypowiem lepiej, bo to co mam do powiedzenia nie nadaje się do cywilizowanej dyskusji. Ale Nela bardzo ładne. Ja mam synka, ale jak jeszcze nie wiedzieliśmy co, to dla córy myślałam o Natalii.

Gość Skitels
Fiona jest śliczne ale sie kojarzy dupnie niestety.Chcialam to sprawdzić i widze efekty na tym forum. Imie musi być łatwe do wypowiedzenia zagranicą.. to na pewno. Nela sie kojarzy z Mela.. Lena troche za ruskie.. No masakra.. Teraz doceniam moje imie- Monika. Każdy wypowie poprawnie, nie ma głupich skojarzeń- tylko Monika dziewczyna ratownkia ale to nawet mnie nie denerwowalo.. Jakieś inne propozycje?

Gość bellisimaaa
Kalina, Daria, Idalia- oryginalne i łatwe do wymówienia zarówno w kraju jak i zagranicą :)

Ale dlaczego wy koniecznie chcecie skrzywdzic własne dzieci? Czy to już nie ma normalnych imion? Stare i sprawdzone: Kasia, Ela, Iza, Agatka, Zosia, Magda.

Gość Skitels
do po pierwsze- każ wymówić francuzowi Katarzyna albo Elżbieta powodzenia

Gość skitels-do ciebie
wez juz spadaj z tymi swoimi imionami

Gość bellisimaaa
Po pierwsze no wlasnie po 1. czy Kalina, Daria, Idalia - a czy to są nienormalne imiona???!!! chyba przesadzasz! nie najlepiej żeby były same Kaśki, Zośki, Agnieszki, po 2. nienormalne imiona w tym kraju to: Jessica, Vanessa, Victoria, Brajan, Kevin, Denis - bo sztucznie zapożyczone z zagrabanicy po 3. imiona które podałam są jak najbardziej polskimi imionami, zresztą znajdują się w słowniku imion polskich, który własnie mam przed sobą, a imiona patrz pkt. 2 - nie ma w owym słowniku i to są wtedy nienormalne imiona- bo " nie nasze"

Idalia? No za normalne nie jest. Poza tym dzięki tej durnej modzie na oryginalne imiona nie ma już tysiąca Kaś ani Agnieszek. Bo są jakieś Fiony itd.

Gość bellisimaaa
Po pierwsze nie ma tysiąca Kaś???? hahha ta jasne, rozejrzyj się wokół Fiona nie znam ani jednej, ale też bym tak dziecku nie dała na imię, a Idalia i owszem, piekne stare imię, ale baaardzo rzadkie, ja za to w moim otoczeniu znam dwie Żanety - wlasnie francuskie imie i powiem ci, że jak ktoś się osłucha z imieniem to staje się ono dla niego normalne. Obie Żanety uwielbiają swoje imie, nie czują się skrzywczone zawsze były jedynymi w soim otoczeniu i dobrze sie z tym czują ;) a ja mam za to pospolite Kasia i byłam jedną z wielu Kaś i jakoś fajnie mi z tym też bie było, niby imie ok, ale też bez szału i polotu, Kaśka jak szara myszka a w środku tajfun i twarda babka :P wolałabym mieć fajne oryginalne imię, ot co!

Gość kochanka Shreka
Fiona - bardzo mi się podoba. Oryginalne ale piękne. Pamiętaj tylko że skoro tylu osobom tu na forum się tak kojarzy, to ilu będzie się kojarzyć w realu? Sama chciałam nazwać córeczkę Leokadia. Bardzo mi się to imię podoba. Maleńka Leosia, nastolatka Leo. Ale najpopularniejsze zdrobnienie to LODZIA. Wyobrażam sobie jak w gimnazjum dzieciaki miałyby uciechę krzycząc "Lodzia, zrób mi lodzia!". Okrótne, ale takie jest życie. Sugestie do Shreka, bagna i złych manierów... A trzeba wiedzieć że to ma duży wpływ na psychikę młodej dziewczyny.

Gość ami122
Fiona zawsze mi się podobała i podoba nadal nawet bardzo mimo że obce, a ja zwolenniczką obcych imion nie jestem. Jest oryginalne, subtelne, kobiece mieżdunarodnoje... no i w przeciwieństwie do Nikolek , Nataszek, Naduś, Sandruś czy innych Karinek nie posiadło dziwnych amatorek, przynajmniej w Polsce.Fionka, Fioneczka... cudo, ale nie nazwałabym tak córeczki ponieważ po pierwsze wszystkim kojarzy się ze Shrekiem i każdy Ci to powie, po drugie-u nas znacznie częściej niż dziewczynkom nadaje się je suczkom, kotkom, białym myszkom czy czemukolwiek mniej skomplikowanemu w hodowli. Tym samym mogłabym narazić dziecko na docinki w szkole, a tego bym nie chciała. Podobnie lubię Aurorę-ale cóż począć, skoro niemal wszystkim kojarzy się z krążownikiem? Fiona jeszcze przez jakieś 15-20 lat będzie budziła skojarzenia ze Shrekiem. Po tym okresie może przeminą. Proponuję Laurę, Klarę, Ewę, Aurelię, Lilię, Leę a może Emmę...

Gość gość
Ładne,nawet znałam jedną Fionę,tylko nie pamiętam czy miała na imię Faustyna,czy Fatima,bo Fiona to oczywiście był jej przydomek.