Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bhgygy

bol zeba czy jakas nadwrazliwosc??

Polecane posty

Gość bhgygy

od 2 tyg czuje leciutkie pobolewanie zeba nie wiem 7 lub 8 ciezko mi powiedziec 8 jest na wierzchu boli chwile i przestaje ale to w sumie takie bardziej mrowienie niz bol poruszam szczeka troche i rowniez przestaje dentysta ogladal-bez zdjecia i mowi ze nic nie widzi i ze jak bedzie bolec znowu to mam przyjsc mija na kilka dni i wraca co to moze byc??

6,7 i 8 na zdjęciu RTG bez zmian? Korona zęba bez ubytku? I nie zauważył jakiejś niepokojącej zmiany na dziąśle? Sprawa jest prosta. ZMIEŃ DENTYSTĘ! Skoro boli a on nie wie co :o

Gość bhgygy
zdjecie nie bylo robione on tylko popatrzal:o na 8 mala dziurka jak szpilka ale nic nie mowil o tym ale na pewno widzial

Ja miałam podobną sprawę. Dwóch różnych dentystów robiło mi przeglądy (jeden zwykły a drugi chirurg przed usuwaniem innego zęba), żaden nie zauważył, że pod plombą w 6tce jest spory ubytek. jak zaczęło napierdalać myślałam, że wgryzę się w ścianę :P Zatruto mi i uratowano ząb. Ale DWÓCH lekarzy nic nie widziało. A coś się działo bo ząb na zimno/ciepło reagował

Gość bhgygy
a na zdjeciu byloby widac??

Zdjęcia nikt nie robił bo nie zgłaszałam tego nikomu :P Myślałam, że ucichnie (te reagowanie), nie ucichło i na gwałt zębologa szukałam :P

Gość bhgygy
kurde to chyba sie przejde znowu:o

Gość bhgygy
o np teraz bolalo chwile i zaraz przestalo:o huj wi co to:o

Boli jak przygryzasz? Wiesz, mnie życie nauczyło jednego, trzeba być szybszym od mega bólu zęba i leczyć/ wyrywać niem ból spać nie da :o

Gość bhgygy
nie wiem:o nie potrafie okreslic:o

Gość bhgygy
gryze i chyba nie boli nie wiem:o mam glupie te zeby;/

Może to dziąsło między zębami albo chuj wie co :o zrób se rtg (bez skierowania 10 zł) a nie zaszkodzi też płukanie szałwią 9jeśli to dziąsło).

Gość bhgygy
mozna bez skierowania??a gdzie?w szpitalu?

Wiesz co byś musiał zrobić? Popukać czymś w ten ząb :o Mi tak zawsze dentystka sprawdza czy od korzenia nie jest zepsuty Jak nie zaboli to super a jak zaboli konieczne będzie kanałowe :o

Yyy no tam gdzie się robi rtg zębów. Szpital tak, raczej :) Bez skierowania śmiało idź. Powiedz, żeby "złapała" na zdjęciu te dwa zęby, bo nie wiadomo który boli :o

Gość bhgygy
ok to popukam lyzeczka ale w zab od gory?? czy bok?

Gość gfdgdfrgtg
Możliwe, że to nadwrażliwość. Kup dobrą pastę na to. Mnie też tak często bolą zdrowe zęby.

Gość bhgygy
pukalam i nic chyba

Gość bhgygy
no to chyba przejde sie do tego szpitala:o

Gość bhgygy
o dziwo pukalam tez w inne zeby i boli ten kilometr dalej:o tzn gorna 8 po lewej stronie a czuje ta wlasnie nadwrazliwosc po prawej na dole:o Boze nienawidze tych zebow

Miałam cos podobnego, bolalo, ale dziury dentystka nie zauważyla i zabuoliła kasę za zęby wcześniej leczone, ze to niby od nich ból może promieniować ... i co? Dalej bolało. Poszlam do innej, ta mi rozwierciła najbardziej prawdopodobny ząb, który był żródłem bólu a tam zgorzel ! Czeka mnie kanaowe leczenie. Nie wiem czemu niektórym dentystom nie chce się wysilic i posluchac pacjenta. Dziury nie musi być, zęby się czasem od środka psują, mój był nadwrażliwy na cieplo/zimno, ból był taki 10-minutowy, silny, jakby z dziąsła. Po za tym ból mijał i moglam normalnie funkcjonować ... do czasu.

Hmm... to jest taki charakterystyczny ból, taki sam gdy coś się dzieje pod zębem i boli przy gryzieniu. Czyli boli nie jak myślałaś do góry tylko na dole??

Gość bhgygy
ale po drugiej stronie szczeki mysle ze zrobie pantomogram

karolyna1 miałam dokładnie to samo. Między jednym a drugim zębem widać było małą dziurę, którą dopiero trzeci lekarz zauważył. Psuło się pod plombą i bolało jak chuj :o Oni czasem widzą tylko to co im się wskaże" tu boli" :o

bhgygy ale jeśli Cię nie boli bez pukania i nadgryzania i nie reaguje na zimno/ciepło to raczej wątpię by lekarz to ruszył. Ja mam pod jednym zębem zmianę i na pytanie jak się to leczy usłyszałam: " wcale", "jak będzie boleć to trzeba usunąć". I tak muszę usunąć bo się złamał :o

Gość bhgygy
plukalam czyms zimnym i tez zero reakcji:) to moze nic??

Gość bhgygy
ale mrowienie czuje co jakis czas:o