Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulinkaaaaaaaa123

Czy ktos mi wyjasni...

Polecane posty

Gość Paulinkaaaaaaaa123

Wiem ze bylo troche takich tematow, ale moj przypadek jest taki: wczoraj byl moj 14 dzien cyklu ( sam srodek bo cykle mam 28-dniowe) i kochalam sie z facetem.Nie owijajac w bawelne zrobilam mu loda,wysikal i umyl sie- wiadome, a 4 godziny pozniej kochalismy sie bez zabezpieczenia, dostalam orgazmu a jemu wtedy poleciala ta przezroczysta wydzielina, ten plyn preejakulacyjny.Pozniej zalozyl gumke i kochalismy sie z zabepieczeniem. Moje pyt: czy w tym plynie preejakulacyjnym mogly byc plemniki jesli facet spuscil sie juz 4 godziny wczesniej? naprawde tego nie wiem. A jesli juz to czy orgazm u kobiety pomaga zajsc w ciaze czy to mit?

Gość Paulinkaaaaaaaa123
dodam ze za niedlugo wyjezdzam do pracy fizycznej i moze mi sie tam spoznic okres wlasnie przez prace

Gość ulaaaa
Po co tak schizować ? Skoro oboje nie lubicie gumek to zainwestujcie w hormony. Ryzyko jest bo najnowsze badania jednak mówią o tym że w preejakulacie są żywe i zdolne do zapłodnienia plemniki. Na Twoim miejscu bym leciała po "pigułkę po".

jak mogłaś użyć zabezpieczenia!!!??????????/ Przecież to grzech!!!!! Teraz leć sie szybko wyspowiadać i nie rób tego wiecej!!!

tak w preejakulacie sa plemniki. a jesli wspołzujesz MUSISZ liczyc sie z ryzykiem ciązy!!! czy wy naprawde nie macie podstawowej wiedzy z fizjologii :O??

Gość niby najnowsze badania
nie potwierdzaja obecnosci plemnikow w plynie preejakulacyjnym, a powodem zajcia w ciaze moze byc fakt, ze wspolzyjac chwile wczesniej (z wytryskiem) u mezczyzny w nasieniowodach zostaje nieco plemnikow, ktore moga w takim wypadku byc w plynie preejakulacyjnym. Choc wysikanie sie i dokladnie umycie powinno wystarczyc, by problem ten rozwiazac. Ale stuprocentowej pewnosci nikt Ci nie da... Trudno tez takie zachowanie nazwac metoda antykoncepcji.

Gość Paulinkaaaaaaaa123
mam zamiar wlasnie zaczac brac hormony kiedy tylko okres sie zjawi...bo gdy wroce nie chce wlasnie schizowac tylko teraz tym sie troche martwie, tzn bardziej mnie to ciekawi.wzielam juz z rok temu pigulke po i mialam okropne skutki uboczne - bole glowy i w ogole rozregulowane hormony wiec nawet o tym nie mysle . Martwi mnie tylko to ze jeszcze przed okresem zaczne ciezko pracowac fizycznie, nie jestem do konca pewna czy 11 dni po stosunku test wykrylby ciaze ...

Gość gagaga
Witam a jak ja miałam stosunek 10,06 a teraz dostałam okres 22,06 leciała krew normalna to nie muszę się martwić o ciąże??? nie było zakończenia we mnie, tylko poza mną. a po paru godzinach był następny stosunek

Gość smiech na saliiiiiiiiiiiiiiiii
[zgłoś do usunięcia]gagaga ty to co miesac zadajesz takie pytania:Ohahahahahahhahahahahahaa

Gość gagaga
smiech na saliiiiiiiiiiiiiiiii wiem że często ,ale pytać chyba można ???

Gość Paulinkaaaaaaaa123
a jak myslicie czy test zrobiony 11 dni po stosunku wykrylby ciazE? Ktory tes waszym zdaniem jest w takim przypadku najczulszy?

Gość gagaga
bo myślę że jak miałam okres to nic nie powinno być?

bole glowy przy antykoncepcji hormonalnej to sygnal alarmowy! Nie masz czasem nadcisnienia lub innych klopotow ze strony uk.krwionosnego? Jesli to zlekcewazysz, a mozesz narobic sobie niezlych klopotow. Np.pigul nie wolno brac jesli cierpi sie tez na migreny, grozi to udarem lub wylewem... Najlepiej udaj sie do dobrego ginekologa i przedyskutuj to z nim. Niech Cie zbada i zdecyduje jaka forma antykoncepcji bedzie dla Ciebie najlepsza. Sa na rynku wkladki hormonalne, ktore uwalniaja porcje hormonow bezposrednio w macicy. Niweluje to spora grupe skutkow ubocznych klasycznej anykoncepcji z pigule. Ale nie wiem, czy kazda kobieta moze ja stosowac. Taka, ktora jeszcze nie rodzila, chyba nie powinna.

Gość Paulinkaaaaaaaa123
jeszcze nie rodzilam wiec odpada :/ pojde do endokrynologa i ginekologa w takim razie ale powiedzcie mi prosze co z tym testem, ktory jest najbardziej czuly?

sa tez krazki, ktore wklada sie (samodzielnie) do pochwy. Tez hormonalne. Ponoc dla faceta niewyczuwalne. Same ukladaja sie w pochwie, wystarczy je glebiej wsunac. Maja sznureczek jak tampon, wyciaga sie ten krazek przy jego pomocy bodaj po miesiacu, by wymienic na nowy. ...albo po 21 dniach, nie jestem pewna. Lekarz na pewno wszystko Ci wytlumaczy.

jeszcze w ciiazy nie bylam , wiec nie wiem :) na pewno test w dniu spodziewanej miesiaczki jest wiarygodny. Ale sa tez na rynku i takie, ktore mozna wykonac wczesniej i daja spory procent pewnosci. Zapytaj w aptece.

Gość Paulinkaaaaaaaa123
musialabym zrobic ten test 11 dni po stosunku a to bylby 24 dzien cyklu - okres wypada mi co 28 dni...

Gość Paulinkaaaaaaaa123
zeby tylko byl wirygodny bo zawsze mowia ze to w dniu okresu sie robi

Gość Paulinkaaaaaaaa123
jestem tak bardzo ciekawa czy ktos mial podobny przypadek i zaciazyl... novynetka twierdzi ze jej kolezanka,juz sama nie wiem czy to jest mozliwe w ogole.

Gość gagaga
a jeszcze dodam że miałam chyba zapalenie pęcherza i coś z nerkami. robiłam badania i miałam dużo białaka w moczu 87,0 ;ketonów miałam 150,00 , nabłonki płaskie nieliczne okrągłe 1-3 leukocyty 20-30 erytrocyty świeże 3-5 ; erytrocyty wyługowne 1-3; bakterie nieliczne. i co o tym wszystkim myślicie??

Gość gagaga
i jeszcze do tego miałam temperaturę 39- 40 stopni

Gość gagaga
Pomoże mi ktoś???

Gość oopppppppppppp
Hmmm.. nie chce Cię straszyć ale ja mam syna wlasnie po takich igraszkach

Gość gagaga
oopppppppppppp to do mnie???

Gość oopppppppppppp
U mnie bylo tak 11 dc, najpierw delikatne pieszczoty bez gumy, potem seksik z guma a za 9 miesiecy Karolek:)

Gość gagaga
a nie do mnie jednak

Gość ulaaaa
Paulinkaaaaaaaa123 - bóle głowy po zażyciu tabletki po to nic niezwykłego, przecież to bomba hormonalna. Ale chyba wolisz trochę pocierpieć niż mieć dziecko, co ? A najnowsze badania wykazują że w preejakulacie są żywe plemniki : http://pl.wikipedia.org/wiki/Preejakulat

Gość afrykankaaaaa23
w tym płynie znajdują sie plemniki więc może warto jeśli spóźni ci sie okres zrobić test :/ a jesli nie lubcie gumek ani tabletek polecam żel do pochwowy plemnikobójczy daje też zabezpieczenie ale nie 100 % wiadomo

Gość ulaaaa
Sam żel plemnikobójczy jest bardzo zawody, trzeba go stosować razem z prezerwatywą albo diafragmą.