Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina1994

tampony a basen

Polecane posty

Gość karolina1994

Niedługo spędzę dzień na basenach termalnych. Obawiam się, że dostanę wtedy okres. Jeszcze nie używałam tamponów, ale jeśli miesiączka rzeczywiście się pojawi, to z pewnością je zastosuję. Chciałam się spytac, jak często należy wymieniac tampon. Słyszałam, że trzeba to robic po każdym wyjściu z wody, ale tam chyba byłoby to bardzo kłopotliwe...

Gość Pyutajacaaa123
Nie wydaje mi się że po każdym wyjściu z wody. Zmieniać tampony trzeba w zależności od tego jak mocno krwawisz. Ja np. pierwszego dnia miałam taką sytuację, że nie miałam możliwości zmiany tampona przez 8 godzin. Nie było nigdzie łazienki - dobrze że sie siku nie chciało :) Tak czy inaczej po tych 8 godzinach normalnie czułam takie ciągnięcie w dół, jakby mnie ktoś do ziemi przyciągał. Po prostu czułam to. Jak wróciłam do domu to no cóż, nawet nie musiałam się specjalnie starać z wyjmowaniem jego :) Wyszedł leciutko baaardzo, wręcz wyskoczył :) Tak czy inaczej nikt Ci dokładnie nie powie ile masz Ty trzymać. Ale na pewno nie trzymaj go tam przez cały okres :)