Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kadzidełko

Jak ubic smietanę do ciasta??

Polecane posty

W wielu przepisach jest masa zawierająca smietanę, jak to powinna byc smietana i jak trzeba ja ubijac?? na wysokich obrotach?? boje sie ze sie mi zetnie i z placka bedą nici:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lotta 23
Śmietana 30% , przed ubijaniem musi być dobrze schłodzona.Najlepiej zacząć ubijanie na niskich obrotach , potem zwiększyć.Nie przesadzaj z długością ubijania bo wtedy zrobi ci się masło.Pod konie gdy śmietana jest gęsta dodaj cukier puder i płynna żelatynę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lidiaaa
mozna dodac cukier zelujący do smietany i ubic ją

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Esterrrra
dokładnie śmietan-fix to najlepszy sposób, jest neutralny w smaku więc smak śmietany jest naturalny, ubita śmietana sie wtedy lepiej trzyma i nie zmienia konsystencji, ja robię tak: 200-250ml śmietany 30% mocno schładzam i ubijam mikserem na najwyższych obrotach, pod koniec ubijania dodaję śmietan-fix (Dr. Oetker) i gotowe żadna filozofia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×