Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarna8891

WSZUiE KOSMETOLOGIA Poznań czy Gdynia? POMOCY

Polecane posty

Witam, dziewczyny proszę doradźcie mi. Zamierzam studiować kosmetologię na Wyższej Szkole Zdrowia Urody i Edukacji - problem w tym, że nie potrafię się ukierunkować. Nie wiem jakie miasto wybrać Poznań czy Gdynię? Dodam, że zamierzam podjąć się studiów dziennych. Jeżeli chodzi o km, mam o jakieś 100 bliżej do Gdyni. Ale km akurat tu nie grają żadnej roli. Proszę, pomóżcie mi, może któraś z was studiowała ten kierunek na tej uczelni, albo po prostu posiada jakieś opinie na temat tej szkoły. Bo z tego co wyczytałam w internecie szkoła w Poznaniu jest zachwalana, a Gdynie natomiast krytykują. Rozmawiałam z dziewczyną która ukończyła kosmetologię w gdyni i z kolei zachwala Gdynie. Proszę o jakiekolwiek rady. Bo papiery muszę składać tuż tuż... Pozdrawiam :)

Gość absolwentka 2011
Witam. Ja skończyłam studia w Gdyni i jestem mega zadowolona z tej uczelni! Zarówno wykłady jak i ćwiczenia były prowadzone na wysokim poziomie. Pisze o tym dlatego że widziałam na innym forum opinie że np. na pracowniach brakuje kosmetyków co jest kompletną bzdurą i nie sugeruj sie tym, że jedna studentka na ponad 500 ma pretensje do wszystkich i o wszysto bo prawdopodobnie pomyliła uczelnie z Salonem SPA! Uczelni chodziło przede wszystkim o to żeby nauczyć nas jak najlepiej zawodu ale nie wszystkie to doceniały. Wiem co pisze bo w każdej grupie znajdzie sie dziewczyna której coś nie bedzie odpowiadało i bedzie robiła afere że np. nie ma koloru lakieru do paznokci który pasowałby do jej bluzki ;D Zresztą jeśli Gdynia nie spełni twoich oczekiwań w każdej chwili możesz przenieść sie do Poznania:) (Pozatym dodatkowym plusem studiowania w Gdyni jest morze ;P) Pozdrawiam

Gość pippina
Hej, odświeżam temat, bo właśnie wybieram studia i zastanawiam się czy nie pójść na kosmetologię w Poznaniu do WSZUiE. Możecie mi powiedzieć coś więcej? Studia są trudne? Jak wykładowcy? Jak dziekanat?

Gość gość
ja wlasnie ide na kosmetologie, moja siostra chodzila i była zadowolona, mowi, ze nie ma stresow za bardzo :) kto wie może się spotkamy? :)

Gość karolagaba
Od października idę na stacjonarne na kosmetologię - jakby któraś z was szła to napiszcie mi prosze na maila karolinagabriela@gazeta.pl :)

Gość gość
O, też idę :-D Sprawdź proszę pocztę :-D Miłoby było kogoś poznać przed :-D

Gość gość
W Gdyni już nie ma tych studiów, nie?

Gość gość
nie, w szczecinie też nie, a były

Gość gość
Moja znajoma mi polecała i się wybieram tam wybieram od października. Trochę się stresuje, ale zobaczymy, co z tego będzie ;)

Gość gość
Nie ma co się stresować przed studiami - jak szłam na studia to miałam jeszcze większy stres niż w przypadku egzaminu maturalnego a jak już poszłam to luz fajni ludzie fajna atmosfera :) :) myślę że na każdej uczelni tak jest

Gość korkakoreczka
A na co idziesz? Na dzienne czy zaoczne?

Gość gość
Na zaoczne :)

Gość gość
Mam pytanie - możecie mi powiedzieć coś więcej na temat tej trychologii co się pojawiła ostatnio u nich http://wszuie.pl/trychologia_praktyczna_35839.html ? ? ? to się bardzo różni od kosmetologii ? ? ? bo widzę generalnie że taka dość podobna jest tylko skupiona wyłącznie na skórze głowy ? ? ? pytam bo chce pójść na podyplomówke, cos zmienic w swoim zyciu, od kilku lat siedze w domu, nie moge znalezc dobrej pracy i robie w sueprmarkecie, chyba czas najwyzszy sie doksztalcic

Gość gość
no trychologia tak jak czytam to jest odnoga kosmetologii - wydaje mi się po prostu ze to jest skierowane do ludzi ktoerzy już dawno maja studia za soba i chca sobie uzupelnic wiedze z pewnych dziedzin - osobiscie tez może bym poszla na takie studia ale to tez trzeba miec czas bo zapewne te zajecia sa w weekendy jak zreszta wszystkie studia podyplomowe

Gość engel28
No nie wiem, mam koleżanki, które robią jednocześnie kolejne studia zwykłe i studia podyplomowe, więc z tym, że to jest skeirowane do ludzi, którzy mają studia dawno za sobą to nieprawda do końca - po prostu jak ktośchce to sobie może pójść na takie studia i sobie powiększyć trochę krateczkę na edukację w cv co zawsze jest na plus :) :) :) :)

Gość gość
ja właśnie się wybieram w tej chwili na kosmetologię, ale tak jak czytam to nie jest trudno znaleźć po tym pracę, więc myślę, że będę zaodwolona - przynajmniej mam taką szczerą nadzieję, mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze i poznam fajnych ludzi - tego w sumie najbardziej oczekuję po studiach, ale też czytałam, że atmosfera na uczelni jest dobra, więc zobaczymy :-) !

Gość gość
myslalam najpierw by pojsc na kosmetologie ale pozniej zobaczylam ze latwiej znalezc prace po dietetyce bo wszedzie szukaja teraz dietetykow i zdecydowalam sie jednak na ten drugi kierunek :) ale zycze powodzenia wszystkim przyszlym paniom kosmetolog :) :) :)

Hej ! Czy ktoś mógłby podać spis obowiązujących książek na I-ym roku kosmetologii w Poznaniu?Chciałabym zacząć studia w przyszłym roku, bo niestety w tym jest już chyba za późno na zapisanie się :(

Gość Pacia

W Poznaniu zdecydowanie bardziej polecam WSEiT. Mają bardzo dużo godzin praktycznych i świetny klimat na uczelni. Sama tam studiowałam i pracuje w zawodzie, a zarobki mam dobre.