Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zatroska,a pytająca Ona

Mam pytanie dotyczące nerwicy..

Polecane posty

Gość Zatroska,a pytająca Ona

Witam mam takie pytanie, podejrzewam u siebie nerwicę, Od paru lat żyję w ciągłych nerwach i stresie. Od ponad roku bardzo często boli mnie głowa, czasem aż tak, że zbiera mnie na wymioty, czasem też mam takie odczucie buchania gorąca w ciele i w głowie, wrażenie jakbym miała zemdleć do tego serce wali mi jak młot no i jestem wiecznie poirytowana, zero cierpliwości wystarczy coś nie tak jak np mama się mnie o coś zapyta a ja od razu trzęsę się z nerwów.. Jeśli byłaby to nerwica czy udać się do psychologa czy psychiatry?

Gość nieładnie
Chyba najpierw do psychologa, a on po rozeznaniu może skierować do psychiatry jeśli się okaże, że potrzebujesz leczenia farmakologicznego.

Gość dfghjkl7890
pij waleriane pomaga,wycisz sie z psycholami daj spokoj kto raz tam wejdzie juz niggdy nie wyjdzie,po co zycie niszczyc

Gość najpierw idz do psychiatry
a potem on cie skieruje do psychologa albo psychoterapeuty.. i polecam to drugie raczej.

Gość to tylko nerwica
zacznij od psychoterapii pomyśl o jakiś metodach na odstresowanie: spacery na świeżym powietrzu, jakiś sport, joga kup sobie herbatę z melisy i ziołowe tabletki uspokajające jesli zdasz sobie sprawę że objawy które odczuwasz wynikają tylko z lęku, łatwiej będzie Ci nad nimi panować w stresie organizm wytwarza dużo adrenaliny i kotyzolu, one przyspieszają rytm serca, powodują skurcz mięśni, naczyń krwionośnych stąd te bóle głowy i rozdygotanie dbaj o to by jeść dużo owoców bo w stresie zuzywamy więcej witaminy C, jedz też orzechy, banany, razowe pieczywo kup sobie też suplement z magnezem i Bcomplex, poczujesz się lepiej gdy uzupełnisz niedobory