Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagooda200

bardzo obfite miesiaczki - co moga oznaczac??

Polecane posty

Gość jagooda200

rok temu urodzilam dziecko pierwszy okres dostalam po pol roku byl bardzo obfity, myslalam ze to tylko wtedy tak duzo po tej przerwie dluzszej, ale nie. Co miesiac mam strasznie obfite miesiaczki i zaczynanm sie tego obawiac. Zużywam 2 i pol paczki podpasek na jedna miesiaczke, a przez ciaza byla jedna niecala. Czym to moze byc spowodowane? Powinnam udac sie z tym do ginekologa? prosze o rady.

Gość Madziulek Madziulek
Wybierz się do lekarza, w moim przypadku była to nadżerka, myślę, że lekarz rozwieje Twoje wątpliwości i pomoże :)

Gość jagooda200
co to jest nadzerka?

Gość Madziulek Madziulek
Taka mała ranka na ściance pochwy

ja (mimo, ze nie mam dziecka) też mam bardzo obfite miesiączki. Przy tym bardzo bolesne, dochodzi do tego , że nie moge siadać, chodzić najlepiej tylko leżeć na boku z podkolonymi nogami (wtedy bol chwilowo ustepuje) czasami się zdarza, że zuzyje cale opakowanie ibupromu max przy okresie. bylam z tym u gin. ale chcial mi dać anty- to sie nie zgodzilam. Nic innego nie potrafil mi podac. Natomiast kolezanka polecila mi castagnusa(bez recepty ) i pomaga :)

Gość Madziulek Madziulek
truskava888 nie polecaj leków, które są bez recepty, bo to co pomaga Tobie może zaszkodzić komuś innemu, najlepiej iść z tym do lekarza i on będzie wiedział najlepiej co z tym zrobić, jeśli jeden lekarz chciał przepisać anty to powinnaś iść do innego i powiedzieć, że poszukujesz innego rozwiązania niż tabletki antykoncepcyjne

generalnie pomaga rumianek, bo dziala rozkurczowo, a ten bol to skurcze, kurczenie sie miesni i ograniczcie wtedy alkohol kawe herbate ja mam wlasne mieszanki i metody ale nie bede polecac, bo dzialaja na mnie ale na Was nie musza

maziulek to jest lek ziolowy więc raczej nie zaszkodzi a pomóc może. Jest jeden minus tego leku, gdyż zażywają go dziewczyny, które chcą zajść w ciąze (podobno ułatwia zajscie) a nie poszłam do kolejnego gina bo nie mam zamiaru płacić kolejnemu 100zł za to aby mi powiedział, że anty i nic poza tym, u mnie w miescie nie ma za dobrych ginow gdyz chyba u wszystkich juz bylam i zaden nie przypadl mi do gustu;/

Gość Madziulek Madziulek
No może masz racje truskava888 niekiedy konowały biorą tylko kasę a nic nie robią innego... Ja się leczę w publicznej przychodni i jestem bardzo zadowolona z lekarki :), może uda się znaleźć jakiegoś innego lekarza, w każdym razie powodzenia :)

co do publicznych ginów to jest jedna super babeczka, za to kolejki do niej sa ogromne, trzeba czekać czasami 2 miesiące :(

ja tez keidys mialam bardzo bolesne i obfite. pozniej bralam tabletki anty, odstawilam i po ok 2 latach od odstawienia okres jest jeszcze chyba bardziej bolacy i obfity. gin mowi, ze jestem zdrowa ale poradzic na te bole nic nie moze

Gość jagooda200
dziewczyny podobno jak sie juz urodzi dziecko to miesiaczki przestaja byc bolesne i w moim przypadku to sie sprawdzilo :) Takze bierzcie sie za rodzenie dzieci heheh Ja tez bym sie nie zgodzila na anty, moj maz tez nie. Planujemy za kilka miesiacy starac sie o drugiego boba wiec nie zamierzam nic brac. Czytalam tez gdzies ze jak sa takie obfite miesiaczki to moze swiadczyc o cyklu bez owulacji. Wiecie moze cos wiecej na ten temat??

Gość o drugiego BOBA??????
WTF??? co to kurwa BOB?????:O czy wy nie umiecie normalnie na dziecko powiedziec a nie jakies fasolki, boby, sroby:O

Gość jagooda200
bob -> bober

Gość Madziulek Madziulek
Bob, bobas, fasolka, bobo, małe, kulka, to takie słodkie :DDDDD, kocham małe bobaski i wszystkie bobaski, sama też chcę fasolkęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę

dziecko to dziecko a nie kurwa jakas fasolka czy chuj wie co:O

Gość Madziulek Madziulek
Dziecko to zwykłe stwierdzenie, zwykłe słowo, a my chcemy upiększyć je, nadać mu lepszy sens, wynieść ponad przeciętność

ba to mozna zrobic ale siedzac na kiblu:O🖐️

Gość Madziulek Madziulek
Truskava to był komentarz do mnie czy do tego "o drugiego boba"??? Bo jeśli do mnie to ja rozumiem i nikomu nie narzucam nazw, ktoś mówi dziecko, ktoś dzidziuś, fasolka, bob, maleństwo, kazdy mówi inaczej i to jego prawo :)

Gość jagooda200
ej ludzie co z Wami? Ja z mezem mowimy na nasza coreczke bobcio, bo to takie zartobliwe i ona wlasnie wyglada jak maly bobcio haha. A jak widzimy jakies male dziecko na ulicy to sie smiejemy ze bob idzie haha Mi sie bardzo podobaja takie malutkie dzieci, maja takie slodziutkie brzuszki, tlusciutkie paluszki, maja biala skórę no takie malutkie czlowieczki niewinne :) Nie jestem na tyle poważna zeby mowic na nie dzieci, musze to troszke upiekszyc mianem bobkow :):):) a tak nawiasem jeszcze dodam ze strasznie mi sie podobaja obrazy, rzezby itp. z takimi malutkimi tusciutkimi aniolkami. Cudo poprostu. Bo te aniolki przypominaja mi takie malutkie bobcie wlasnie

Gość bloody_mary111
mi lekarz powiedział, ze tak juz mam, bo wszystko u mnie w porządku, a że leje się ze mnie jak z zarzynanego prosiaka to taka już moja uroda...nie wiem, na razie próbuję niwelowac skutki utraty krwi, biore Rabenhorst Żelazo, jem dużo wątróbki i nawet się lepiej czuję...

Gość harpsichord
oooo rabenhorst żelazo ja tez polecam! zawsze podczas okresu czulam sie jak wypompowany materac, a po tym syropku mam wiecej energii :D

Gość gość
Hej! Ja miałam normalne miesiączki i też nagle pojawiły się bardzo obfite, tylko czasami towarzyszył temu ból, brzuszek mi się troszkę powiększył, był jakby opuchnięty. Udałam się do ginekologa, bo wiedziałam (przeczuwałam) że rośnie tam jakaś 'paskuda'!! Okazało się, że to mięśniak!