Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wakacyjna mirabelka

Na wakacje sami czy ze znajomymi?

Polecane posty

Gość wakacyjna mirabelka

Jak spędzacie wakacje? Tylko z własną rodziną czy jeździcie też ze znajomymi? Jakie są plusy i minusy wyjazdów "grupowych"?

Gość maturks4
Najlepsza "grupa" to dwie osoby. Każda następna to odrębne zdanie i w końcu nic się nie zwiedzi, nie zobaczy, tylko zmęczy i straci kasę. A małolaty niech jeżdżą z rodzicami, ustalając z góry margines własnego czasu

Gość no taak
maturks, zgadzam się

Gość no taak
Ale też fajnie jest sobie stworzyć zgraną ekipę, na jakieś wyjazdy w bardziej egzotyczne miejsca, ciekawiej i bezpieczniej jest...poki co nie udało nam się takiej stworzyć :D

Gość jasne że ze znajomymi
samemu jest nudno! plusy -jest się z kim piwa napić wieczorem, powygłupiać, zagrać w karty.... bo jadąc samemu ciężko trafić na fajnych ludzi, a siedzieć samemu przy browarze to można w domu -jeśli podróżuje się samochodem, to jest bezpieczniej - jak się jednej osobie coś popsuje, to jest pomoc od razu... -jak zabiera się dzieci i znajomych ma się "dzieciatych" to dzieciaki się nie nudzą i nie zawracają głowy rodzicom, tylko bawią w swoim gronie -jest kogo poprosić o pomoc w razie czego... czy dziecka popilnować, czy jak się karta zepsuje albo kasę zgubi... -jest weselej, raźniej, bezpieczniej minusy -dogadywanie się co do wycieczek może być problemem.. -zmęczenie tym samym towarzystwem.... w końcu ze znajomymi na co dzień się spędza się 24h na dobę, więc czasem "wychodzą" rzeczy, których się nie spodziewaliśmy...

Gość ja maz i dzieci
i wystarczy.Ze znajomymi moge sie spotykac w ciagu roku w miescie,wiec po co ciagac ich ze soba na wakacje?

Gość no taak
No i zależy co kto lubi, czym są dla niego wakacje...dla mnie to czas przede wszystkim, który mogą spędzić z mężem na spokojnie, nie jadę żeby pić piwo, bo to można w domu robić, nie potrzebuje jakiś dyskusji, libacji i zwierzeń znajomych, dla mnie to czas wyciszenia...

Gość fdzdv zdv
Na wakacje lepiej tylko z mężem/chłopakiem/dziećmi... Na weekendowy wypad za miasto najlepiej jechać ze znajomymi:)

Gość no taak
No i też żeby zobaczyć coś nowego, wrażenia estetyczne...

Gość no taak
No właśnie...bo 2 tygodnie spędzone z "nie wypróbowanymi" znajomymi, to może byc horror...

pewnie zależy czego kto oczekuje... ja prowadzę z mężem firmę, więc na co dzień mamy się "po kokardę".... a na wakacjach, chcę się po prostu odstresować, przestać myśleć o problemach, zusach, kontrolach, papierach, rachunkach itd.... a w samotności takie myśli zawsze nawracają.... chcę się zabawić jak za studenckich czasów, kiedy człowiek nie miał żadnych problemów.... lubię pogadać o dupie Maryni, pośmiać się, zagrać w karty.... absolutnie żadne żale i zwierzenia nie wchodzą w grę! Znajomych mamy sprawdzonych.... w zeszłym roku 12 osobową grupą, zwiedziliśmy całą Dalmację w sumie 3000 km i było super... w tym roku jedziemy znowu w podobnym składzie!

Gość no taak
No to fajnie jak masz taką dużą grupę sprawdzonych osób :) My nadal szukamy ;), i albo trafiają się tacy, którzy nie lubią zwiedzać, albo są mega oszczędni, albo gaduły straszne, albo jeszcze coś :D

Gość no taak
No a sorry ja nie jadę gdzieś za granicę po to żeby tylko w knajpie siedzieć, czy na plaży, bezsensu to dla młodych ludzi...

Gość bunny28-1983
tylko ja i mąż...zadni znajomi nie sa nam potrzebni,tylko by mi przeszkadzali i dupe truli...nie lubię towarzystwa...wole byc sama tzn.z mezem

Gość my raz się tak wybraliśmy
my raz się tak wybraliśmy na wakacje ze znajomymi. Jechałam ja, mój narzeczony, jego najlepszy przyjaciel i jego nowa dziewczyna. Tak jak byliśmy pewni przyjaciela tak dziewczyny nie. Ten wyjazd nie był specjalnie udany. Jak w trójkę chcieliśmy iść na plażę to ona wiecznie jakieś fochy, a to, że lepiej w cieniu usiąść (nie wiem skąd ona chciała wziąć na plaży cień jak żadnych drzew nie było), a to że ona woli iść do restauracji a nie do knajpki na rybę, a to że ją głowa boli i chce zostać w hotelu, a to że jej nie chce się wstawać o 9 żeby jako takie miejsce na plaży znaleźć, a to że jej hotel nie pasuje, a to że ona woli pochodzić po sklepach z ciuchami, a to że ona nie będzie z nami płynąć łódką a sama nie chce zostać, koszmarem był dojazd nad morze bo co pół godziny trzeba było robić postój tak więc trasa nam zajęła 2 razy więcej czasu niż powinna, ale najbardziej nas rozbroiła jak pierwszego dnia zaczęła szukać solarium bo ona taka blada na plażę nie pójdzie.

Gość pappapappa
ja wole ze znajomymi. bylam z facetem i szczerze,bylo nudnawo ,a tak jak jest fajan paczka to jednak jest fajniej. jkak np. facet nie ma ochoty isc na zakupy czy poopalca sioe to wteduy mozesz isc z kolezanka czy reszta znajomych.

Gość bunny28-1983
ja nigdy nie mialam problemu z zakupami czy innymi sprawami....mąż wszedzie chodzi ze mną...migdy nie chodzimy oddzielnie....

Gość no taak
My poki traktuje wakacje jako czas tylko dla nas, nie dla znajomych...

ja całą Europę zwidziałam za czasów studenckich, a na dalsze wyprawy typu chiny czy Meksyk, na razie szkoda nam kasy.... więc teraz jeździmy bez przymusu zwiedzania, tzn nie zeby tylko siedzieć po knajpach.... ale plan zazwyczja jest taki zeby wszystko połączyć.... ... rano targ - zakupy lokalnych produktów, wspólne śniadanie, później plaża, obiad.... odpoczynek, jak się zrobi chłodniej to wypad zeby coś zobaczyć, a wieczorem imprezka.... ...wśród naszych znajomych każdy się w czymś "specjalizuje", jeden lubi wcześnie wstawać i zawsze robi te zakupy, ja lubię gotować lokalne przysmaki, kto inny zmywa, jeszcze kto inny uwielbia zwiedzania ...czyta przewodniki i planuje nam wycieczki.... dzięki temu mamy super zaplanowany czas, bez wysiłku, który trzeba by było włożyć robiąc wszystko samemu :D

Gość my raz się tak wybraliśmy
tylko, że trzeba mieć szczęście trafić na taką paczkę znajomych

Gość jestem na nie wspólnym wyjazdo
m. Jedziesz z niesprawdzonymi znajomymi i wakacje zmieniają się w koszmar tak, że już odliczasz dni do wyjazdu, ja tam dziękuję za takie wakacje phi, lepiej jechać samemu.

Gość huhahuh
My prawie zawsze jedziemy z moim bratem i bratową. Dobrze się razem bawimy na takich wakacjach i świetnie się dogadujemy ale to w końcu rodzina jest:)

Gość junona555
Ja najczęściej spędzam wakacje w gronie rodzinnym. Czasami też jedziemy jeszcze na wakacje ze znajomymi, czyli takie wczasy w kilka rodzin. W tym roku zamierzamy wybrać się do Primavera Spa w Jastrzębiej Górze gdzie można wynająć domki letniskowe. Już nie mogę się doczekać.

Gość Mariola_rukola
Cześć jestem za wyjzadem ze znajomymi :) moim zdaniem to właśnie ludzie, z którymi się wyjeżdza nadają cały klimat wyjazdowi. Od kilku lat udaje nam się zebrać nasze znajome 3 pary i razem - czyli jest nas 8 osób wybieramy jakiś termin i wspólnie ma ok. tydzień jedziemy. Jak dla mnie świetna sprawa, zabawa, śmiech cały czas - tak najlepiej wypoczwam. W tym roku jedziemy do Egiptu/Hurgnada/hotelik Nefertiti Beach. Już nie mogę się doczekać :)

zecydowanie znajomi. Od polowy liceum organizujemy sobie wyjazdy albo objazdowki albo Itaka w zaleznosci od checi aktywnosci. Z rodziną ladnie sie wychodzi na zdjeciach :P U mnie opcja pojedynczych wyjazdow wchodzi w gre z sama SIostrą albo samą mamą.. jak wszyscy razem więcej stresów i mniej wypoczynku.

znajomi i rodzina, byle nie rodzice, ciotki i wujkowie ;) mam na myśli męża i dzieci ;) wakacje zwykle mamy bardzo udane, ale pod warunkiem, że pogoda dopisuje, więc niestety nie w Polsce.... w tym roku myslimy o jakimś fajnym last minute na przełomie września i października, ale nie wiemy dokąd

Gość my z męzem
kilkalat jeżdzilismy na Egzotyczne Wakacje tylko z nastoletnim synem Było fajnie, ale szczególnie wieczorami nudnawo... Od zeszłego roku jeździmy z grupą znajomych + elementy z rodziny i wakację są rewelacyjne. Tylko trzeba dobrze dobrac ekipę, bo parę lat temu spędzalismy urlop ze nzjomymi nad polskim morzem i okazało się ich wypoczynek polega głownie na piciu od rana do rana :o Dlatego tak zraziliśmy się do wyjazdów grupowych potem na lata Grunt to dobrana ekipa!!!! Dzieci też wolą jesli są z kims kogo znają np dzieckiem przyjaciół

Gość Jusane
Temat dość stary, ale ja miałam w tym roku dylemat. Nie wiedziałam, czy zdecydować się na wakacje ze znajomymi, czy lepiej pojechać we dwoje. I zdecydowaliśmy, że pojedziemy sami. Wybraliśmy objazdową wycieczkę do Francji, z Almaturu. Jak ktoś już wyżej napisał, więcej ludzi, więcej problemów, każdy ma przecież jakieś swoje przyzwyczajenia.