Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bass ower

housing benefit jesli tylko maz pracuje?

Polecane posty

Gość bass ower

witam. moze byl ktos w podobnej sutuacji albo wie na jakiej podstawie przyznaja housing benefit. pracuje tylko maz ( zarabia okolo 1200 f netto miesiecznie) , mamy 9 miesieczne dziecko i lacimy za czynsz 575 f miesiecznie. nie pobieramy iinych benefitow tylko chb ictc w wysokosci 15 f tygodniowo. Jesli ktos wie czy mamay szanse dostac jakies dofinansowanie do mieszkania to bardzo rosze o informacje. bede wdzieczna za wszelskie pomocne info. zycze milgo dnia :)

Gość malgorzatka76
masz, dostaniecie calosc czynczu i moze council tax tez skladaj, na pewno dostaniesz, pisze z doswiadczenia, wiec wiem co pisze

Gość malgorzatka76
i szczerze nie rozumiem, dlaczego nie macie working tax credit, dzwon i sie upomnij

Gość bass ower
dziekuje za wypowiedz, wlasnie mi sie konczy macierzysnki i za kilka tyg powinnam wrocic do pracy ale chciala bym zostac jeszcze kilka mieiscy z mala w domu. pewnie dlatego nie dostajemy wtc bo ja jeszcze jestem na maternity pay. w takim razie jka tylko skoncze pobierac macierzynski skladam podanie o housing benefit. nie wiesz jak wysoki zasilek mniej wiecej mozemy dostac w naszej sytacji? dzieki wielkie raz jeszcze!

Witaj. Ja jestem na maternity i dostaje Housing Benefit,Working tax credit też. Śmiało składaj papiery,dostaniesz napewno,nie czekaj aż Ci się macierzyńskie skończy. Ja po złożeniu papierów czekałam dwa tygonie na decyzje i po 2 tygodniach dostalam pierwsze pieniążki.

Gość miktata
my dostajemy housing benefit niecałe 50f tygodniowo i 60% zniżki na cuoncil tax. pracuje tylko mąż, ale zarabia najniższą. mamy też child tax credit i working tax credit

Gość fkfjgkjhkghgh
malgorzata a dlaczego maja zaplacic im caly czynszi jeszcze piszesz cos council taxie. moj maz tez zarabia 1200. za czynsz place 800 funtow z czego 200 funtow na tydzien to jest wlassnie dodatek na mieszkanie! council tax place sama. wszystko zalezy od waszych zarobkow i dochodow. i napewno tez duzo zalezy od danego councilu , ale napewno 100% nie dostaniecie .

Gość bass ower
rozumiem. nam by pomoglo ok 60 f tyg chociaz wtedy spokojnie moge skonczyc studia i wychowywac mala. moze sie uda...

Gość housing benefittttt
Ciekawe ciekawe ,nie znam kryteriów dochodowych ,bo sama bym sie obiegała tylko w moim przypadku mąż zarabia ok 1000 f miesięcznie,jest to bardszo zmienna kwota ,czasami jest to 1000 czasami 900 a czasami 1100, a ja na pół etatu ok 500, i to tez jest zmienna kwota bo czasami zarobie 400 a czasami 500,wlansie zabrali nam wtc i tak sie zastanawiam moze dostane dofinansowanie na dom? jak myslicie? czynsz place 550 i 100 tax byl ktos wpodobnej sytuacji?

Gość fbvjkdfjfjd
monimum zarobkow okolo16tys.na rok. i masz dofinanswoanie.nie masz nic do stracenia ,idz do najblizszego councilu po aplkacje...powodzenia;)

Gość bass ower
czy ktos z was uzywal tego kalkulatora i faktycznie sprawdzilo sie to w rzeczywistosci?

Gość bass ower
wlasnie zrobilam wszystkei wyliczenia i sprwdza sie mniej wiecej tylko nie uwzglednia to housing benefit. jesli ktos wie jak to wyliczyc to bede bardzo wdzieczna! pozdrawiam

Gość kdfjkdfjkd
housing benefit przyznaje council. na to nie ma kalkulatora, to oni podejmuja decyzje, ile moga wam dac. najpropsciej bedzie jak zlozysz aplikacje, na 100% dostaniesz dofinansowanie.

Gość wertq
jak nie uwzglednia housin benefit? na koncu jest ile wyjdzie wam dofinansowaniedo mieszkania ja mam wedlug tych wyliczen sprawdza sie w 100 proc

Gość bhjbjh
sorry, ale niby dlaczego przy zarobkach 1200L netto maja dostac housebenefit?? Jest tyle samotnych osob, ktore zarabiaja 800L, wynajmuja pokoj i w zyciu nie stac by ich bylo na samodzielnie mieszkanie i jakos nic nie dostaja. Widze, ze UK faworyzuje rozmnazajace sie bezmyslnie pary:O

Gość dziewczyno, ile Ty
Moj mazz zarabia ok.8oo funtow, za kawalerke placimy 375 plus 116 taxu. Mielismy Housing, ale lacznie do czynszu i taxu dostalismy 3oo funtow... Teraz mam rodzinne (20 funtow tygodnioowa-czekalam pol roku, zanim mi przyznali), Working Tax i Child Tax-5oo funtow na miesiac. Oczywiscie Housingu juz pobierac nie moge... Wiec mysle, ze chyba lepiej wyjdziesz, jesli zlozysz wnioski o WTC i CTC-ja dostalam wiecej niz Housingu. Piszesz, ze mam CTC-to i ChB biora w Councilu pod uwage, wiec nie wiem, raczej nna wiele nie licz...

Gość dziewczyno, ile Ty
piszesz, ze masz -mialo byc :D

Gość do tej powyzej
ja zarabiam 500-600 funtow miesiecznie (pol etatu), za mieszkanie placimy 370 funtow, dostajemy rodzinne, plus WTC i CTC, plus HB w wysokosci 67 funtow tygodniowo

Gość jkdfhjkdfhjk
Are you a British or Irish citizen?- jesli nie jestes kalkulator ci nie obliczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie wiem skad to wogole ktos wynalazl..:D:D

Gość ejajjajajaaj
DLACZEGO-DLATEGO! ze jest tych ludzi np. wiecej niz jedna osoba..czyli mama .tata.i dziecko!!! rozumujmesz czy nie bardzo? housing benefit to dodatek dla rodzin ktore maja niskie dochody..i zeby go miec trzeba sie miescic w pewnych granicach. porownujac osobe single ktora ma 800 tylko dla siebie a rodzine 3 osobowa ktora ma tylko 1200....daje chyba cos do myslenia nie myslisz??

Gość ja rowniez mysle
z jakiej racji ten housing benefit.maz zarabia 1200 funtow ale plus jeszcze maja child benefit plus child tax credit plus kobieta niepracujaca ktorej dziecko jest ponizej 7 roku zycia dostaje income support.takze to nie jest tylko 1200 funtow na cala rodzine !

Gość to zalezy czy pracujesz
kobieta niepracujaca nie dostanie income support jesli maz pracuje, dostanie jesli jest samotna i nie pracuje. Income support jest dla osob, ktore nie maja zapewnionych zadnych dochodow albo ponizej 16 h/tyg.Radze doczytac przed pisaniem takich bzdur.

jesli czynsz jest wysoki to moze cos dostana z Housing Benefit,ale jesli jest niewysoki to przy 1200 funtach wynagrodzenia nie dostana nic plus Tax Credit nie bedzie w maksymalnej stawce na pewno

osa-ale Londyn to inna bajka, tam koszty wynajmu sa nieco inne. U mnie za mieszkanie 1-bedroom, ale naprawde duze place 370 funtow miesiecznie i to jest i tak drozej

Byc moze i to ma znaczenie, ile wlasnie sie placi.U nas kwota siega blisko samego tysiaka za czynsz.

Gość kJ mKK
a ile wy dostajecie HB i przy jakich zarobkach? pytam z ciekawosci jak to wyglada bo tyle pisanao o zmianach rzadu co do beneitow. zmniejszonano je faktycznie? pozdr

Gość kljkjoiohkjjl
ilosc CB jest jedna bez znaczenia na zarobki, dla wszystkich.

Ja mam jedno dziecko, jak masz dwa mozesz miec inna kwote przy tych samych zarobkach. Nam podniesli o 20 funtow na tydzien HB.Dostajemy wiecej niz polowe czynszu.

Gość dziewczyno, ile Ty
Najpierw WTC i ChTC? Ja mam obu tych zasilkow 500 funtow... Wczesniej mialam Gousingu 300 i ChB 20 na tydzien... I jak dostalam WTC i ChTC, to Housing mi zabrali, jeszcze musialam im oddac 70 funtow. A przypomne, moj maz zarabia 190-200 funtow tygodniowo, wiec na 3 osoby mamy ok. 800.