Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pyzy

Piersi

Polecane posty

Chciałabym Was zapytać, jaki rozmiar piersi Waszym zdaniem powinna mieć przeciętna 15 latka? Ja mam rozmiar 34B (to jest rozmiar Angielski, nie wiem czy w Polsce jest tak samo) i właśnie nie jestem pewna co do nich... Wiem, doskonale wiem, że jeszcze urosną. Zdaję sobie z tego sprawę. Ale jednak gdy (zupełnie przypadkiem oczywiście ;) ) spojrzę na 'atuty' rówieśniczek to mam pewne obawy, że będę taka płaska :/. Nie to, żeby to był jakiś priorytet w moim życiu no ale zawsze byłoby milej posiadać przynajmniej średniej wielkości piersi :). I w ogóle do kiedy rosną piersi kobietom? Z góry dziękuję za wszelkie poważne odpowiedzi.

koka te pyzy, się zobaczy, sie załatwi, sie oceni, sie odpowie

Gość Rossie29
Nie ma okreslonego wieku rośnięcia piersi. Piersi zmieniają się z biegiem lat, a zwłaszcza gdy kobieta rodzi dzieci i karmi piersią. Nie martw się rozmiarem, nie piersi są najważniejsze, a poza tym wiesz chyba że koleżanki twoje mające duże piersi mogą być obiektem pożądania jakchiś zboczeńców, a ostatnio nie mało słyszy się o zbokolach napastujących nastolatki. Niczym się nie przejmuj. Często jest tak że gdy kobiety w rodzinie twojej mamy lub taty mają np duży biust to istnieje prawdopodobieństwo że i ty takie będziesz miała. Mi urosły trochę od tabletek antykoncepcyjnych ;-)

Mi właśnie też nieco urosły od tabletek hormonalnych, musiałam brać przez mój okres... Moja siostra i mama mają bardzo duże piersi i właśnie one w moim wieku chyba miały większe... :/ A co do zdjęcia to nie będę publikować zdjęć swoich cycków na internecie :|.

Gość nei_nei i już
34B? a jesteś pewna, ze masz dobrze dobrany stanik? 34 to dośc sporo pod biustem - próbowałas kiedys zakładac 32D? Moze to nie kwestia wielkości, tylko żle dobranego biustonosza? skoro mieszkasz w UK, to wybierz sie kiedyś na zakupy do sklepu bieliźniarskiego i poprzymierzaj różne fasony, bo wybór tu jest ogromny - zobacz jak Ci sie zmienia kształt piersi w różnych stanikach i wybierz ten najlepszy. Wtedy kolezanki będą Tobie zazdrościć ;D A rozmiar jak najbardziej typowy, a piersi rosną po raz ostatni podczas ciąży ; )

Gość nei_nei i już
32C powinno być 34B i 32C to ten sam rozmiar miseczki

No 34B, bo mówię właśnie, że tutaj w Anglii są inne rozmiary niż w Polsce... Rozmiar wyższy to by było 36B i próbowałam takowy założyć ale za duży :/. A nie wiem jakim Polskim odpowiednikiem byłby rozmiar 34B, na internecie jakoś nie mogę tego znaleźć... Podałabym obwód ale miarka mi się gdzieś zgubiła... :/

Gość Rossie29
Moja mama i babcia miały niezły rozmiar,ale nie znowu jakieś tam big balony, ja miałam w wieku nastoletnim małe a teraz mam 23 lata i mój facet twierdzi że mam duże balony hehe ale jak pisałam tabletki antykoncepcyjne zrobiły swoje, choć kumpeli nie urosly po tabletkach a jak zaszła w ciąże to od razu miała mega cyce:-)

Gość nei_nei i już
pyzy, ja znam angielskie rozmiary, bo tu mieszkam ; ) Dlatego pytam sie, czy nie za duzy obwód pod piersiami wybierasz na mnie 34 jest czasem za szeroki a mam 170cm wzrosti i dobrze ponad 60 kg, wiec szczuplaczkiem nie jestem, a czasem nosze 32 (D z reszta, więc niewiele większe są od Twoich ; ) )

W sumie to jak teraz o tym pomyślę to może kurcze faktycznie :D

Gość nei_nei i już
pyzy i jeszcze jedno "rozmiar wyższy" to znaczy albo 36B - czyli zwiększa sie obwód stanika (dla osoby tezszej) albo 34D - zwiększa się rozmiar miseczki - czyli samych piersi albo 32D=34B - piersi mają tę samą wielkosc, ale 32 jest dla osoby szczuplejszej

a może pojdziesz do jakiejś brafiterki, w jukeju pewnie nie powinno byc z tym problemu, pani pomysli, dobierze,załatwi i wszystko bedzie cacy

Gość nei_nei i już
32C=34B kurcze, odruchowo pisze swój rozmiar :D

Kurcze, ale gafa :D No w każdym razie dziękuję za wypełnienie tej dziury niewiedzy w mojej łepetynce :D Czyli mam rozmiar 32C o kurcze, zawsze chciałam mieć C :D Haha, dzięki jeszcze raz ;)

Gość nei_nei i już
no i w 10 minut załatwiłam robote chirurga z B zamieniłam piersi na C :D