Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Reni R.

krew w zatoce Douglasa - ktoś coś wie na ten temat?

Polecane posty

Gość Reni R.

Od jakiegoś czasu czuję dolegliwości ciążowe, a mam wkładkę mirena. Poszłam to więc skontrolowac do ginekologa. Zamiast miesiączki lekarz stwierdził, że dopiero będę mieć owulację, co mnie bardzo zdiwiło, że tak się przesunął cykl. stwierdził też, że, że mam odrobinę krwi w zatoce Douglasa. Nie znam się na tym, ale w internecie przeczytałam, że krew w tej zatoce występuje podaczas miesiaczki. Jak więc połączyć zbliżającą się owulację z tym faktem?

Gość ewiriewfjcd
ja mialam tak przy c.pozamacicznej.moze zrob test bo lekarze czasem cuda widza na usg.

Gość Reni R.
Dziękuję za odpowiedź. A poza tym, że mialaś tę krew w zatoce Douglasa to jakie jeszcze objawy wskazywały u Ciebie na ciążę poza maciczną i jak to przebiegało?

Gość ewiriewghg
no mialam objawy ciazowe,ale plamilam. lekarze dluuuuugo nie widzieli ciazy na usg. mysleli,ze to wczesne poronienie. taka ciaza grozi krwotokiem.nie chce cie straszyc,ale najlepiej zrob test by wykluczyc c.pozamaciczna

Gość Reni R.
A mogę jeszcze zapytać w jaki sposób wreszcie tę ciążę wykryli?

Gość ewiriewghg
w koncu zobaczyli krew w zatoce, testy byly caly czas pozytywne, na dodatek rosnaca ciaza prawie rozerwala jajowod i dostrzegli to na usg,ale bylo juz pozno i zrobili mi operacje. ja na twoim miejscu bym zrobila test i byla spokojna.

Gość Reni R.
Najrozsądniej by było zrobić ten test, ale mam dziwne doświadczenia z testami więc pewnie poczekam jeszce parę dni i zrobię bhg z krwi. Ogólnie jeżeli mam owulację i jeden pęcherzyk dojrzewa to ciąża jest praktycznie niemożliwa. Dodatkowo się zabezpieczam przecież wkładką mirena. Tylko właśnie mi ta odrobina krwi w tej zatoce douglasa nie pasuje do całej diagnozy.

Gość ewiriewghg
ja cie niepotrzebnie strasze, odrobina krwi to na pewno nic takiego. nie, martw sie.moze to od wkladki?

Gość MAX 22
Też miałam krew w zatoce Douglasa przy ciąży pozamacicznej i skończyło się operacją. Jdż do dobrego lekarza i porozmawiaj tym bardziej że masz wkładkę.

Gość Reni R.
Nie, nie straszysz, dobrze, że się ktoś wypowiada. Ogólnie najbardziej martwi mnie to, że lekarz przeoczył ciążę, ale skoro powiedział, że jest owulacja to chyba był trzeźwy i wiedział co mówi. Tylko nijak się to ma do tej krwi w zatoce, bo ona może też być przy @, a ja nawet plamienia nie mam, może być po owulacji, a ja jestem tuż przed i może być przy ciąży poza macicznej, która też nie powinna mieć miejsca skoro mam owulację. Bez sensu. Jak się ktoś zabezpiecza to raczej nie chce ciąży i nie ukrywam, że narazie z różnych względów nie chcialabym bardzo wpadki. A z dolegliwości jakie mam to: czuję zapachy, mdli mnie,wszystko mi przeszkadza, brak @ (choć przy wkładce mam nieregularnie) i tak już ok tydzień.