Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 7637865489840932

stomatolog - cennik

Polecane posty

Gość 7637865489840932

po ciazy strasznie zaniedbalam stan swoich zebów, mam kilka dziur i na niektorych zebach czarny nalot jakby zaczynalo sie psuc, chcialambym pojsc do dentysty zaplombowac te dziury, doprowadzic zeby do normalnego zdrowego stanu, i teraz pytanie jaki to moze byc koszt prywatnie? mam 25 lat co moge miec na nfz bo wiem ze niektorzy stomatolodzy maja podpisane kontraty z nfz, jak długi okres czasu moze zajac takie leczenie? nie krytykujcie mnie, bo teraz juz za pozno na krytyke, po prostu odpiszcie mieszkam w szczecinie

Gość paola ola
pewnie z 1000 albo wiecej

Gość Aneta222
napiszę, ile płacę prywatnie we Wrocławiu: zwykłe leczenie 60-100zł zależy od wielkości ubytku kanałowe 250zł znieczulenie 20zł Na nfz nie zrobisz za darmo kanałowego, ale wydaje mi się, że zwykłe tak. Dawno nie byłam i nie wiem, czy jeszcze dają te ciemne plomby

Gość az rece opadaja
hmmm....ja chodze prywatnie i 2 lata temu przykladowa cena to: 300 zl za 2 male wypelnienia swiatloutwardzalne+oczyszczanie z kamienia+piaskowanie+fluoryzacja. Gabinet w Krakowie,ale nie jest to klinika bo tam ceny sa duzo wyzsze(przykladowo mel wypelnienie to 125 zl, oczyszczanie+piaskowanie+fluoryzacja to chyba jakies 250 zl teraz), 1 dentystka to prowadzi. Kanalowego leczenia nigdy nie robilam i od 2 lat poza standardowym oczyszczaniem nie mam zadnych wypelnien,ale mysle ze ceny sa wciaz takie same

Gość hig stom
na slasku w ramach kasy chorych nalezy się -za darmo leczenie zebów od trójki do trójki (od 4 trzeba płacić) DLA KOBIET W CIAZY I W POŁOGU LECZENIE KANAŁOWE WSZYSTKICH ZEBÓW ZA DARMO

Gość przyszła pani stomatolog:)
wszystko zależy w jakim mieście mieszkasz:) ja jestem ze wschodu i tutaj za kanałowe w przeciętnym gabinecie ok. 160 zł, za wypełnienie (kompozyt) 70 zł a za znieczulenie 10 zł. Na nfz tak jak ktoś napisał raczej zęby przednie, dalszych nie polecam-słabe wypełnienia.

ulamal mi sie zab - 5 :-0 za kanalowe leczenie dam okolo 200zl i za nowego zeba na wkret 520zl. Wole jednak to niz martwego siwego, lub calkowity jego brak. Warto inwestowac w zeby i nie wstydzic sie swojego usmiechu :)

Gość hvtyfrdr
a ile moze kosztowac obejrzenie zdjecia pantomograficznego u dentysty prywatnie?

Gość ofpnhhkbbvvbb
Mnie też złamał się ząb i to tak niefortunnie bo przy samym dziąśle. Dentysta kanałowo przeleczył korzeń. Potem na wkręt nowy ząb. Za wszystko zapłaciłam 250 zł :) Jestem z Gdyni

Gość asysta
Ja pracuje na śląsku w gabinecie stomatologicznym - prywatnym - tam cena wypełnienia światłoutwardzalnego kształtuje się od 90-110 zł w zależnosci od wielkości ubytku. Leczenie kanałowe, jeśli trzeba zatruć ząbka to jest koszt 50 zł plus za ok 2-3 tygodnie skończenie, czyli wypełnienie kanałów specjalnym materiałem, koszt 50 zł za jeden kanał -( zęby trzonowe, znaczy 6-7-8 mają przeciętnie 3 kanały, czasem nawet 4)plus wypełnienie na górę ok 100 zł. Znieczulenie do leczenia 20 zł.

Gość hig stom
asysta ...ile zarabiasz ? :)

Gość Szlak by trafił NFZ
Sciaganie kamienia raz w roku jest na NFZ

Gość asysta
2 tys do ręki

Gość hig stom
no to fajnie ale chyba duzp godzin diedzisz ? (soboty ?)

Gość grkgrgirgji
asysta a ile moze kosztowac obejrzenie zdjecia pantomograficznego u dentysty prywatnie? i odrazu obejrzenie zebow bez ingerencji zadnej?

Gość przyszła pani stomatolog:)
w większości gabinetów przeglądy są za darmo:) ze zdjęciem też nie powinno być problemu:)

Gość asysta
Ja mam fajną panią dr :) ..... Czas pracy w tygodniu nie przekracza 40 godzin. W jeden dzień mam np 6 h a w następny 9 .... w sumie nigdy się jeszcze nie zdarzyło, żebym pracowała dłużej niż te 40 h na tydzień. Czasem nawet, jak jest dużo prac protetycznych, szefowa mi wrzuci do fartuszka dodatkowo jakąs stówkę ;) ..... Obejrzenie zdjęcia nic nie powinno kosztować. Przynajmniej u nas nie kosztuje. Soboty mam wolne.

Gość mamamjsjsjjjs
ja place za kanalowe ok 500 zl od zeba ;/ i nie czytaj bzdur ze kanalowego na nfz nie zrobisz, teraz wlasnie jestem niestety po leczeniu 6 na nfz

Gość mamamjsjsjjjs
ah tak, wybaczcie, zle napisalam, mialam leczony kanalowo ale ze swojego ubezpieczenia :) pokrecilo mi sie

Gość mamamama26
ja też miałam zaniedbane zęby - i niewyrobiłabym finansowo na bezrobociu z niemowlakiem na utrzymaniu i płacić za każdą wizytę 100 - 150 zł - chodze na nfz - do fajnego lekarza, który dobrze robi zęby - nie daje żadnych ciemnych plomb itd a jak chce plombe światłoutwardzalną to robi je za dopłatą 40 - 50 zł więc przy gorszych zębach czasem dopłacam

Gość Geoplus
Omnident we wrocku, sam jestem z Gdyni a jeżdżę do nich. Kawał drogi ale dr. Szczombrowska daje radę, i cenowo i przez efekty.Proszę, masz ich stronę: http://omnident.pl/

Gość jarek_drag
Ja też chodzę do Omnidentu ceny przystępne i zawsze można sobie miło pogawędzić. W środku w ogóle nie czuję się jak u dentysty. Jak chcesz się umówić to dzwoń pod 795 560 222

Gość mikolaj_dolny
W Omnidencie rzeczywiście mają ceny atrakcyjne w porównaniu do reszty wrocławia. A dr Szczombrowska potrafi zdziałać cuda :)

Gość milena43
Ceny omnidentu są na tyle atrakcyjne, że opłaca mi się do nich przyjeżdżać spoza Wrocławia, a to już wiele znaczy :)

Gość gość
tutaj też omniodent tak się nachalnie chwali? Żenada. Zainwestujcie w normalną reklamę, a nie krypto na każdej stronie na kafe!

Gość garantulla
jestem z Bielan Wr, mamy tu pare gabimetow, ale straszna fuszerke robia. Od paru miesiecy jezdze do Omnidentu na Powstancow. Jest calkiem blisko ode mnie i przede wszystkim bardzo solidnie

Gość gość
w Szczecinie jest super gabinet dentystyczny. Chodzę tam bo mam wadę zgryzu. Ceny za leczenie mają normalne, niewygórowane. Cennik dostępny jest na ich stronie internetowej http://www.stomatologia-mierzyn.pl/cennik/ Z doświadczenia wiem, ze przy leczeniu zębów nie warto sugerować się cennikiem, tylko dentystami którzy tam pracują, ich nowoczesnym sprzętem i opinia pacjentów.

Gość gość
Na kasę chorych dają plomby ciemne tam gdzie nie widać :-) ja mam 28 lat i chodzę na NFZ . A prywatnie ceny to plomby 80-100 zł wyrwanie 100 zł kanałowe około 350 zł

Gość gość
Znam świetny gabinet dentystyczny w Bydgoszczy: http://www.cenker.pl/ . Stosunek jakość - cena po prostu rewelacyjny! Byłam w ostrym szoku, że tak dobrze potrafią zrobić zęby. :) Chodzę tam ze swoją 9-letnią córką i jeśli chodzi o stomatologię dziecięcą, to również polecam. Naprawdę znają się na rzeczy.