Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tojaa niby kto

DO NAUCZYCIELI - MATURY!!!

Polecane posty

Gość tojaa niby kto

PRACUJE JAKO NAUCZ. KONTRAKTOWY, NA POL ETATU. SIEDZIALM W TYM ROKU W KOMISJI PRZY MATURACH USTNYCH I 2 DNI PRZY PISEMNYCH. DZIS DOSTALAM PRZELEW NA KONTO - 320 ZŁ. POWIEDZCIE MI BO MOZE SIE MYLE.... CZY TYLE MA BYC??? W POPRZEDNIEJ SZKOLE DOSTAWALAM ZNACZNIE WIECEJ ZA MNIEJSZA ILOSC EGZAMINOWANYCH UCZNIOW. W JAKI SPOSOB LICZY SIE TE STAWKI??? SZUKALAM W PRZEPISACH I MI WYCHODZI Z EPOWINNAM BYLA DOSTAC ZNACZNIE WIECEJ KASY:/

Gość za siedzenie na pisemnych
nic nie płacą

Gość i nie krzycz tak
kochana :)

Gość tojaa niby kto
ok: a z ustnymi jak to jest??? :) bo jakby nie było 320 zł to przesada i to gruba mysle

Gość i nie krzycz tak
nie wiem ile siedziałaś, czy siedziałaś zamiast mieć lekcje, czy w czasie wolnym. To wszystko zależy....Ale raczej za te ustne nie płacą kokosów, to jakieś grosze za godzinę są, więc tak może być

Gość tojaa niby kto
siedziałam po godzinach. tzn dopoludnia mialam normalnie lekcje w szkole, po poludni uszlam na matury ustne. no nie wiem czy grosze, bo jak mowie pracowalam w innej szkole i za matury dostawalam ok. 2 tys. zwykle. wiec dlatego ejstem tak zdziwiona tym tutaj. a poza tym orientujesz sie moze jakie sa teraz stawi za godzina nadliczbowa??? u mnie w szkole wychodzi ona po 4 złote... bo tak mi placa za "godziny" na konto osobno:/ z tego co wiem to chyba okolo 20 zł jest stawka???

Gość i nie krzycz tak
4 zł na pewno to nie jest stawka za godzinę. Ok 20 wychodzi nauczycielowi mianowanemu, a nawet trochę więcej chyba . Co do matur to nie płaci szkoła tylko OKE i u nich chyba jest coś ok 4 zł za godz

Gość tojaa niby kto
nie wiem kto placi, ja dostalam pzelew ze szkoly, w tytule przelewu "matury" i kwota 320 zł :(

Gość i nie krzycz tak
no to zostaje ci tylko pytać w księgowości co i jak .Zawsze tak robię jak mam jakieś watpliwości

Gość tojaa niby kto
a moglabys mi zdradzic czy dostajesz za matury ustne duzo wieksza kwote? czy mniej weicej podobnie?

Gość i nie krzycz tak
ja nie jestem polonistką ani językowcem ale koleżanka anglistka mówiła, że jak siedzi na ustnych to czasami nawettraci bo takie dziwne przeliczenia są. Jeśli nie ma w tym czasie lekcji to ma coś ok3-4 zł na godzinę a jak ma lekcje to odliczają jej ile lekcji nie odbyła , za to nie ma kasy tylko te niższe stawki oke. A za pisemne na których wszyscy siedzimy nie płacą wcale, ani szkoła ani oke

Gość tojaa niby kto
no nie wiem.... dostawałam ok. 2 tys. zł za matury wczesniej- tym samym systemem, tylko inna szkola, w tym samym miescie, tez panstwowa zeby nie bylo .i wowczas slyszalam z eplacone jest za ilosc uczniow przepytanych czy jakos tak, jakos mnie to malo interesowalo zreszta: a teraz az taka roznica za taka sama robote???? tym bardziej ze organ prowadzacy chyba ustala jednolite stawki dla szkol :/

Gość Nauczycielom stanowczo
przewraca się w du pach z nieróbstwa ot co. A przygotować dobrze do egzaminu to ku rwa nie ma kto co niee ??? :classic_cool:

Gość dfdfdffgfgh
dokladnie, nic nie robia a jakie mają wymagania, ciagle im malo

Gość 09038848
Korkami nielegalnie dorabiają i kasiorę liczą tylko. np. 30 zł za godzinę od osoby, w ciągu dnia zarobi około 100 zł (bo 3 uczniów) to około 500 zł tygodniowo!!! Złodzieje!!!

Gość trafsta gtfghj
to zależy ile miałaś wpisanych godzin za te matury. Bo u nas w szkole wychodziło że zasadniczą pensje dzieliliśmy na miesięczny wymaiar godzin dla nauczyciela zatrudnionego na pełnym etacie i wychodziła stawka brutto za godzinę. i to mnożyliismy przez ilośc godzin. I od tej kwoty odejmuje się zusy i podatek. wiec najlepiej idz do księgowości i się dowiedz co i jak. bo wątpie żebys za pare dni 2 tys dostała.

Gość trafsta gtfghj
nagdodziny na przykładzie dyplomowanego ci wytłumacze. Zasadnicza - 2799 zł wymiar godzin miesięczny dla nauczyciela pełnozatrudnionego - 75 godz 2799:75= 37,32 za godzinnę brutto dla kontraktowego 2099 * 1/2 etatu = 1049,50 zasadnicza 1049,50:(75*1/2 ETATU)=1049,50:37,50=27,98 BRUTTO ZA GODZINE DLA KONTRAKTOWEGO od tego odejmuje się zusy i podatek.

Gość 3857493204fjdkfrksewaorhieufne
to wy dostajecie za to pieniądze?

Gość cos mi pachnie
prowokacją :O