Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niwaaa

FILOLOGIA ANGIELSKA

Polecane posty

Gość niwaaa

czy trudno jest to studiowac?

Gość po co sie ośmieszać
początkowo tak, u mnie na pierwszym roku odsiew był spory, a potem trzeba regularnie się uczyć żeby nie mieć tyłow bo trudno to nadrobić, np literaturę A zresztą potem są wielkie trudności ze znalezieniem pracy, lepiej zrobić FCE, CAE i CPE i studiować coś innego

Gość ajanatotak
jesli lubisz gramatyke i lubisz czytac ksiazki i uczyc sie historii to nie jest zle...

Gość hęhęhę
ale gramatyka praktyczna czyli taka jaką znamy jest trochę inna od opisowej, więc może być trudno

Gość niwaaa
nie lubie historii, ale lubię języki, ale skoro trudno jest znalezc po tym prace kurde... na jkaie studia moge isc?? nie zdawalam rozszerzenia, a co powiecie na lingwistyke stosowana?

Gość po co sie ośmieszać
nie zdawałaś rozszerzenia z języków to i na lingwistykę może być trudno się dostać, czego oczywiście nie życzę

Gość po co sie ośmieszać
a ile miałaś z matury z obcego?

Gość ajanatotak
na filologii nie wystarczu lubic jezykow...jest mnostwo historii...historia literatury...historia wielkiej brytanii i usa...wstep do literaturoznawstwa...czasami jest ciezko ale idzie ogarnac...jestem po pierwszym roku...i boje sie ze nie znajde po tym pracy...a co to jest ta lingwstyka stosowana??

Gość niwaaa
to jest trudno wytlumaczyc co to jest musisz sobie w google wpisac, a mialam cos ok 50% wiem ze to malo chce jeszce raz zdawac, kurde nie wiem jakie studia wybrac

Gość po co sie ośmieszać
ja jestem nauczycielką angielskiego i długo szukałam pracy, właśnie robię pierwszy awans i nadal nie mam całego etatu, nie wiadomo czy go będę miała w ogóle, wciąż mieszkam z rodzicami... :( Lepiej znaleźć sobie taką pracę żeby móc jakoś wyżyć... nawet jako handlowiec ze znajomością języków lepiej zarobisz niż ja

Gość po co sie ośmieszać
w takim razie albo idź na coś gdzie nie patrzą na języki albo podchodź jeszcze raz, bo na lingwistyce jezyki są brane pod uwage .A może stosunki międzynarodowe?

Gość niwaaa
a na stosunkach miedzynarodowych to o czym tam sie uczy?? trudne to jest??

Gość po co sie ośmieszać
Absolwent powinien posiadać wiedzę z zakresu nauk ekonomicznych, społecznych, prawnych i politycznych umożliwiającą poznanie oraz rozumienie mechanizmów funkcjonowania stosunków międzynarodowych oraz gospodarki światowej. Powinien zdobyć umiejętności analizy problemów krajowych w perspektywie międzynarodowej. Absolwent powinien posiadać umiejętności komunikowania się, negocjowania i przekonywania. Powinien znać język obcy na poziomie biegłości B2 Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego Rady Europy oraz umieć posługiwać się językiem specjalistycznym z zakresu problematyki międzynarodowej.

Gość niwaaa
ale ja nienawidze historii i wosu

Gość po co sie ośmieszać
nie wiem co ci doradzić, biorąc pod uwagę ze ludzie i tak mają dziś problem z pracą po studiach to w zasadzie jeden wuj co będziesz studiować... Ale życzę ci szczęścia :)

Gość no to lipton
a ta lingwistyka stosowana? studiuje ktos? jak jest?

Gość no to lipton
ale tlumaczem mozna byc tlko po studiach? wystarczy licencjat?

Gość cocos nucifera
dziewczyno, gdzie ty chcesz sie dostac z 50% z podstawowego jezyka? na pewno na zadna filologie nie masz szans - a w szczegolnosci na angielska - osmieszylabys sie tylko skladajac na to papiery. mowie teraz o publicznych uczelniach. moze na jakas prywatna by cie przyjeli... z czego jeszcze zdawalas mature?

Gość fldmxd vkfn
Zawsze można zacząć chodzić na studia zaoczne i jak masz dobre wyniki na studiach to oni ci zaproponują przeniesienie na dzienne..