Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karla1990

Czy przestać brać tabletki?

Polecane posty

Gość Karla1990

Biorę tabletki o nazwie Cyprest od 3 dni. Pierwszego dnia (lek wzięłam o godzinie 22) w nocy ciężko mi było zasnąć, miałam uczucie duszności, podczas ostatniej i przedostatniej nocy zauważyłam, że w nocy budzę się ze zdrętwiałymi kończynami (zarówno nogi, jak i ręce, lewe, jak i prawe), w pierwszej chwili nie skojarzyłam tego faktu z od niedawna stosowaną antykoncepcją hormonalną, gdyż wcześniej zdarzały mi się czasem w nocy takie odrętwienia. Teraz jesnak były one znacznie silniejsze, łatwiej powstawały i więcej razy w nocy mnie budziły. Co dziwniejsze, w dzień również odczuwam, że kończyny mi drętwieją, przy korzystaniu z komputera czy robótkach ręcznych dłonie, nogi przy siedzeniu, a jaeszcze bardziej przy założeniu jednej na drugą. Przed rozpoczęciem przyjmowania środków zdarazło się to jedynie po długim czasie pozostawania w takiej pozycji. W mojej rodzinie dziadkowie jak i rodzice chorują bądź chorowali (choroba ta doprowadziła do śmierci) na zmiany w żyłach (liczne zawały, zatory, zwężenia świateł tętnic m.in. szyjnej, żylaki) Przed rozpoczęciem brania hormonów nie przeszłąm żadnych badań, lekarz nie pytał o żadne choroby. Najwcześniej do lekarza mogę iść za dwa dni, jak powinnam się zachować w opisanej sytuacji? Nie jestem chętna do odstawienia tabletek, jednak jeśli byłoby to bardzo konieczne ze względów bezpieczeństwa, nie będę miała wyjścia.

Gość mmm80
przede wszystkim ZMIEŃ LEKARZA!!! co to za konował co daje hormony nie pytając o nic i bez badań??? jeśli pójdziesz do niego to tylko mu powiedz, że składasz skargę do izby lekarskiej za to, że ci zaszkodził.

Gość Karla1990
Czytałam kilka razy, ale wolę jednak żeby ktoś z podobnym problemem się wypowiedział, bo jednak ulotka ulotką, a życie życiem;)