Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oszukana...... .

Oszukano mnie Allegro na małą kwotę, co robić?

Polecane posty

Gość Oszukana...... .

Oszukano mnie, wpłaciłam pieniądze tego samego dnia za zakupiony towar, około 25 zł. Może to nie jest duża kwota, ale nie przelewa mi się, także każdy grosz jest dla mnie ważny :( I jak na złość wpakowałam się w transakcję z oszustem , chociaż nic na to nie wskazywało (komentarze były pozytywne). Po jakimś czasie próbowałam się kontaktować ze sprzedającym- zero odzewu. Dziś mija miesiąc, komentarze negatywne się u niego sypnęły masowo i zawieszono mu konto. Pisałam w tej sprawie do Allegro, Ci wyslali mu przypomnienie i na tym ich rola się zakończyła. Poradzili abym udała się na policję. Ale kwota jest niewielka i chyba nie podchodzi pod przestępstwo? Sama nie wiem czy powinnam to zgłaszać. Chciałabym odzyskać pieniądze, ale chyba nie mam już takiej możliwości. Ah, Polska.

Gość dfdffggggh
za neta placisz pewnie ze 100 zl, wiec wylacz neta a kasa bedzie

Gość lo9ucxolzoi
w tym kraju morduja i zaraz wylaza zeby robic to samo!!!!!!!!!!!!!!powinna wrocic kara smierci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość mozesz podejsc na policje
to Cie nic nie kosztuje i wytlumaczyc co sie stalo i czy sa sznase odzyskania tych pieniedzy., jesli tak to moze warto to zglosic.To w koncu Twoje 25 zl.

Gość nelka-1990
tez mnie oszukano;/ mozna zgłosic sprawe na policje, dostaniesz zwrot pieniedzy. Kiedy zapłaciłas za towar?

Gość mozesz podejsc na policje
a nie masz zadnej gwarancji zwrotu, czy ta opcja Plac z Allegro tego nie zapewnia? Ja dzialam na Ebay w UK i place zwykle przez PayPal i oni zwracaja pieniadze, sciagajac je z konta nieuczciwego sprzedawcy. Nie wiem jak to jest w przypadku gdy to konto jest puste

Gość nelka-1990
jesli konto jest zawieszone trzeba dzialac na wlasna reke

Gość Oszukana...... .
Za towar zapłaciłam od razu po dokonaniu zakupu... Jakiś miesiąc temu. A czy Allegro nie powinno się tym porządnie zająć? Nie jestem jedyną oszukaną przez tego sprzedającego, negatywy posypały się lawinowo. W końcu za ich pośrednictwem dokonałam tego feralnego zakupu... Wiem, że mogę iść na policję, ale szczerze? NIe wiem jak zostanę odebrana , ze zawracam im głowę o tak małą kwotę i chyba sobie jednak daruję, bo i tak zwrotu pewnie nie otrzymam znając polską rzeczywistość.

Gość Inny...
Bardzo mi przykro, współczuję koleżance i milionom jej podobnych. Mam dla Was dobre wieści... jeszcze przed jesienią wchodzi firma która co prawda starych długów nie pościąga, ale będzie w pełni chroniła Wasze transakcje: nieważne czy chodzi o towar, usługi czy nawet wypłatę wynagrodzeń. Dam znać w swoim czasie :) nie smućcie się! :)

Gość Roxy324
Ja kupiłam sukienkę, jako nową a jak przyszła okazało się ,że jest noszona i do tego jeszcze rozerwana. Koszt ok 100 zł i teraz nie chcą mi oddać kasy, bo zażądałam zwrotu pieniędzy rzecz jasna, oszuści ale będę walczyć i Ty też walcz o swoje

Idź na policję, bo być może 20 innych też poszło, a wówczas nie oszukał na 25zł tylko na 500, a to już jest karalne

Takie male kwoty zazwyczaj sa ignorowane poza jednym przypadkiem - SWIADOME OSZUSTWO. Piszesz ze inni sa w tej samej sytuacji, spisz ich nicki, napisz do nich, wydrukuj to, idz z tym na policje - powinnas dostac kase

Gość monika z allegro
ja też zostałam oszukana, ale na prawie 500zł, sprawę oczywiście zgłosiłam na policję, a teraz sprawa już jest w toku i do max 2tyg allegro zwróci mi pieniążki :)

Gość Determinacja;)
zgłoś sprawe na policje przestępstwo to nie jest, ale wykroczenie owszem, więc będą to wyjaśniać askoro mówisz że jest więcej osób takich jak ty to na pewno się uda ;)

Gość dokladnietak
jasne idz na policje! i nie daj sie splawic

Gość Gość

Uwaga na oszusta 06 1090 2705 0000 0001 1507 6663