Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

toto-to

konsekwenje postępowania 11-letniego dziecka

Polecane posty

pozwolił ,aby kolega (ten sam wiek) bawił się zapałkami w Naszym domku w konsekwencjii ,domek spłonął.Moje straty i konsekwencje finansowe znam!jakie powonni ponieść chłopcy?Od 25 lat jestem matką i nigdy moje dziecko nie "przeskrobało"tak mocno!Może ktoś zaproponuje jakąś "kare"?

ale jak pozwolil?Przeciez to sa jeszcze dzieci Oni nie do konca zdaja sobie sporawy z konsekwencji tego co zrobia rodzice kolegi jakos sie zrewanzowali?

Byłam u rodziców ,opowiedziałam starszemu bratu o zdarzeniu,bo rodziców nie zastałam,zostawiłam nr.telefonu

Bardzo niebezpieczna byla ta zabawa strach pomyslec,ze im mogloby sie cos stac:( wiem,ze ponioslas straty ale na szczescie to da sie odbudowac czy jakos naprawic

rozumie,ijest mu przykro! zostawić to tak?po rozmowie z nim? mam zamiar zmusić go,aby pomagał przy usuwaniu szkód.Wielkie pobojowisko zostało!

Gość ajooooorrrrr
do beczki z nim :D

Tez pomyslalam,ze moze pomoc naprawic szkode ale wytlumacz bo nastepnym razem taka zabawa moze skonczyc sie zle moj kiedys jechal na mopie cala szkole w piatek Wybral sprzatanie zamiast powiadomienia rodzicow o ty,ze rzucal papierem toaletowym po korytarzu i caly worek papieru rano targal przez miasto w poniedzialek:classic_cool:

staram się tak wychowywać diecko żeby mowiło mi bez obaw co mu się przytrafiło.Dzisiaj też tak było

Dzięki bazienka.....spróbuje zastosować to co napisałaś.Pozdrawiam

Piszcie,ja po dzisiejszych"przygodach"spróbuje usnąć.Tobie brzydula30 również dziękuje za wypowiedż.Dobranoc

Gość kotka z kocurowego kompa
a gdzie byla osoba dorosla? bo przeciez takie dzieci nie powinno zostawiac bez opieki... poza tym czy rodzice tego gagadka nie maja ubezpieczenia? to przeciez podchodzi pod ktoras z polis.... powinnas sie skonsultowac ze swoim ubezpieczycielem....