Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukułecka

astma ważne

Polecane posty

Gość kukułecka

Dziewczyny,podejrzewam u siebie astmę,ciągle się duszę kaszel duszności itd.... lekarz rodzinny ma to w dupie i daje mi same syropki co są wogóle bez recepty i nie pomagają do jakiego lekarza powinnam pójść,do jakiego specjalisty? Pójdę prywatnie tylko nie wiem do jakiego .......Pomóżcie....

Gość weź od rodzinnego
skierowanie do alergologa lub pulmonologa

Gość kukułecka
Dzięki i zdrówka wszystkim

Mnie meczy ta franca od urodzenia ale teraz sie zaprzyjaznilysmy i zyjemy w zgodzie;)

Gość plamka punkcik
sam kaszel i dusznosc nie swiadczy o astmie. opisz sytuacje kiedy te objawy sie nasilaja.

Gość plamka punkcik
Brzydzia. cierpisz na astme, ale czy ona jest skutkiem alergii czy moze po genach

Gość plamka punkcik
jak sobie z nia radzisz. na codzien zyjeszz inhalatorem w torebce?

Gość plamka punkcik
pytam, bo, pomimo, ze jakos jestem zaprawiona z ta "małpą" bo moje dziecko tez poprzez nieleczona alergie i pyłkowice doszlo do etapu astmy, to... sama niestety zaczynam borykac sie z ta cholera :O podobno, bo przeciez ja lekarzem nie ejstem. tylko czytajac mam obawy czy to aby nie obturacja :O

od 6 miesiecy jestem dobrze ustawiona na lekach i systematycznie je przyjmuje wczesniej nie bylo to takie systemattycznie,czesto lapalam zapalenia oskrzeli,pluc nie leczylam,chodzilam z goraczka do pracy:O strasznie sie zaniedbalam czego wynikiem bylo trafienie na dyzur w wigilie i spedzenie swiat w szpitalu:O bylam w takim stanie,ze myslalam,ze schodze z tego swiata 3 dni nie mogli przerwac mi tych silnych,ciaglych dusznosci potem encorton w konskiej dawce i chyba dobrze mnie wyleczyli bo stanelam na nogi inhalator-wiadomo podstawa Stale leki i inhalator przerywajacy w kazdej kurte-tak na wypadek zyje normalnie-jezdze rowerem,uprawiam sport,robie to co inni czasami tylko bardziej sie mecze;)

i zawsze czuje kiedy bedzie atak-chwile wczesniej mam takie poddusznko wiec wiec za zaraz nastapi chociaz 2 razy dusilam sie w snie Nie powiem,zeby to bylo cos przyjemnego

Gość plamka punkcik
:O wlasnie. moje dzicko tez sie meczyło podczas wysilku i nie raz ladowalismy na izbie, bo dorazne wziewy nie pomagaly i trzeba było domiesniowo potraktowac. tylko, ze po odczulaniu i wykluczeniu z diety czynnikow, rzadko miewa dusznosc.a moze po prostu juz nauczył sie zyc z nia i tyle. salbutamol jest niczym bibelot w kaxdym pomieszczeniu. mnie tak od jesieni przyparlo. skarzysłam sie lekarce,kaszle, dusznosc miewam. mecze sie. jak grochem. albo skutki uboczne lekow, ktore zazywam na nadcisnienie :O w koncu przeswietlenie i ...pulmonolog :O i inne atrakcje. dobra mine robil,spirometria do bani, leki jak dla konia. odpoczywac zalecil. tylko, ze ja, czuje sie fatalnie.

Gość plamka punkcik
moje dziecko w dziecinstwie czesto zapadalo na "oskrzela" jak to mowili a wtedy alergia nie byla tak "popularna" jak dzis. kiedy skonczyl trzy latka, dopiero pierwsze testy( teraz z krwi robiai mlodszym ). wyzła pylkowica i alergia pokarmowa. zaniedbanie.objway sie nasilaly. lata cromogenu i innych :o drogie odzculanie alutardem. pomoglo. eliminacja i unikanie tego co"niewskazane". sanatorium. lata spokoju jakiego takiego bo leki prawidlowo dobrane i az powiem Ci, ze zapomnialam ze astma w naszym domu jest!!! no i sei przypomniala. w moim organizmie. zawsze powtarzalam, zeby syn odsdal te cholere mnie, ale jak widac, jemu nie przeszla a do mnie przywlkkla sie inna :)

ale tez bierzesz wziewy? ja teraz lece na miflonide i foradilu-ekstra zestaw jak dla mnie;) doraznie ventolin

mojemu synowi przeszla tzn nie pamietam juz kiedy byl chory0-na antybiotyku albo duszniosci Chyba z 8 lat temu Wczesniej -przynajmniej raz w miesiacu oskrzela z dusznosciami z zerowki go wypisalam bo tylko poszedl zaraz cos lapal i 2 tyg dusznosci,goraczka,zapalenie oskrzeli poszedl 3-4 dni i znowu to samo:O odczulany byl na roztocz-5 lat trawy i jakies rosliny jeszcze sanatorium co rok-byl chyba z 6 razy nie bylo zmiuluj,pierwszy raz pojechal jak mial 7 lat i tak co rok na miesiac pozniej zaczal plywac codziennie i sie troche zahartowal juz nie mialam wplywu czy czapke ubierze po basenie;)i o dziwo nie chorowal teraz mial katar alergiczny 2 miesiace wiec dostal avamys do nosa i singulair(kiedys bral dosc dlugo) i caly czas flixotide

Gość plamka punkcik
nie znam sie juz na lekach nowej generacji :( mialam fostex a teraz seretide i salbutamol czy jak wolisz ventolin. dostałam tez jakis antybiotyk ale nie pamietam nazwy a cene, za trzy tabletki ponad 30zl. przyjade do Koło to :)troche sie podreperuję. Miłego Brzydzia

Gość plamka punkcik
wiem o czym mowisz :o moj mial to samo, dzien w szkole dwa tygodnie chory :O było tak kiepsko, ze dostałam urlop wychowaczy a on indywidualne nauczanie. ale wyjady nad morze, tez pomagały :) trzymaj sie Brzydzia. bede w Koło w sierpniu, jak dozyje :) 🖐️

Plama zapraszam:) zmiana klimatu jest bardzo wazna dostalas ten antybiotyk trzydniowke pewnie summamed:) zdrowia zycze bo czasami sie nie docenia ale jak przycisnie to nic nie ma wazniejszego Pozdrawiam

Gość plamka punkcik
jakos na A sie zaczynal, czwartej generacji i opis na dwie strony :D co roku jestem w K :) pisalysmy juz kilka razy. Równiez ciepło pozdrawiam. i do zobaczenia, moze 🖐️

chyba cos kojarze;) w sierpniu ma byc pogoda:)Dzisiaj jest fatalnie,jutro tez taka zapowiadaja aure Wszystkie imprezki plenerowe odwolali:( wspolczuje tym co przyjechali na weekend:O

Gość plamka punkcik
:) tak to ja L. w ubiegłym roku trafilismy w pogode. w tym, loteria :) wystarczy na dzis. pa Brzydziu. :)

Gość www

Dobrych propozycji inhalatorów w ofercie ma sporo firma Sanity. Super się sprawdzają zarówno modele dla dorosłych jak i doskonały model Baby przygotowany z myślą o dzieciach, także o niemowlakach.

Gość anna
Dnia 11.09.2019 o 13:55, Gość www napisał:

Dobrych propozycji inhalatorów w ofercie ma sporo firma Sanity. Super się sprawdzają zarówno modele dla dorosłych jak i doskonały model Baby przygotowany z myślą o dzieciach, także o niemowlakach.

Faktycznie, potwierdzam, że model Baby od Sanity będzie świetnym wyborem jak ktoś szuka inhalatora dla dziecka, wykonany na najwyższym poziomie, prosta obsługa, dziecko nie boi się inhalacji, warto poszukać w swojej aptece.