Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TeaTree

kurzajka???

Polecane posty

Mam na dłoni dziwną zmianę, która mnie martwi...mniej więcej pod małym palcem, owalna wielkości ok. 2 cm na 2 cm, do tego na małym palcu, mniej więcej do połowy długości tego palca...skóra jest zaczerwieniona i lekko zasiniona, pogrubiona, nabrzmiała, z tym że całą zmianę"zamyka"twardsza, jaśniejsza obwódka, jakby grudka....Lekarz rodzinny dał mi skierowanie do chirurga, który wyciął mały kawałek tej zmiany do badania histopatologicznego. Badanie to wykazało, że jest to zmiana spowodowana Verruca virusalis, czyli wirusem powodującym powstawanie kurzajek...więc lekarz przepisał mi preparat na kurzajki...jestem bardzo zdziwiona i nie mogę uwierzyć, że to badanie zostało poprawnie wykonane!!!kurzajki z tego co wiem wyglądają zupełnie inaczej...moja zmiana to plama z grudkami ale głębiej pod skórą...czy ktoś może miał podobny przypadek?jak myślicie?może to być faktycznie jakas odmiana kurzajki??

bardzo proszę o odpowiedź ludzi którzy cokolwiek wiedzą lub mieli do czynienia z chorobami skóry!

up up Dodam, że to zaczęło się ok rok temu, od małej krostki,która swędziała, ale myslałam, że coś mnie po prostu ugryzło...w tej chwili zmiana jest bardzo duża, bo żaden lekarz nie był w stanie mi pomóc, rodzinny i dermatolog twierdzili, że to zniknie samo, dopiero gdy zaczęło mi to rosnąć skierowano mnie do chirurga...proszę o pomoc