Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość regulator kwasowości

co ma zrobić brzydka dziewczyna/chłopak? - przemyślenia

Polecane posty

Gość w lodzi som
Spojrzenie nie musi być tajemnicze. Może coś jest w powiedzeniu, że oczy są zwierciadlem duszy. Dla mnie ważne, że w czyichś oczach widzę coś fajnego, taką nutkę optymizmy połączoną z chęcią poznania świata. Najbardziej chyba lubię "kobiece" zachowania, taką melancholię, delikatność. To są cechy, które mnie przyciągają najbardziej u kobiet. (odbiegając od wyglądu)

zgadzam się z przedmówcą, ale sądzę że spektrum seksownych spojrzeń ze strony kobiet jest szersze i trudne do wyczerpania napewno obejmuje więcej przypadków niż w łodzi napisał.

Gość karolajjjnaaaa
czyli jednak delikatność też....dziwie się bo ostatnio spotykałam facetów co wymagają od kobiet władczości, siły, dominacji

delkatność i jeszcze ufność w mężczyznę. pozwolenie żebym się dziewczyną zaokpiekował. od razu wolę taką która podaje mi parasolkę żebym w deszczu nad nią trzymał niż taką która się speszy jak zrobię coś miłego dla niej.

Gość karolajjjnaaaa
a co sądzicie o nieśmiałości? Często kobieta jest nieśmiała na początku przez co facet uważa iż jest niedostępna

ja nie chcę żeby kobieta dominowała. owszem chcę wsparcia, czasem jakiś pomysłów czy pomocy jak mi bardzo nie idzie albo czuję się sam, ale może to dziwnie zabrzmi: będąc z kobietą i działając we wspólnym imieniu/o wspólny interes rozwijam jeszcze większą inteligencję/efektywność działania czy siłę. chyba dlatego że wsparcie ze strony kobiety jest jakby moim paliwem.

nieśmiałość może być ale nie chcę żeby nie byłą w stanie nic powiedzieć albo ze wszystkim polegała na mnie: ja mówię, ja załątwiam, ja kupuję, a ona obok milcząca jakby niemową była. to mnie denerwuje. i mężczyzna i kobieta powinni moim zdaniem umieć żyć samemu bo to znaczy że są dla miłości ze sobą a nie dla zaspokojenia jakiś potrzeb "ziemskich"" np" niech on to za mnie załatwia bo ja się strasznie wstydzę. uważam że dzięki tej drugiej osobie każde z partnerów musi poznawać swoje wady i je poprawiać.

Gość w lodzi som
Karolcia, może i faceci patrzą na wygląd, ale my ludzie, często zapominamy, że jesteśmy zwierzętami i posiadamy również coś takiego, jak podświadomość, która jest niezależna od nas. Można by powiedzieć, że atrakcyjność lwa ocenia się po grzywie, pawia po ogonie itp. A my ludzie wyrobiliśmy sobie inny rodzaj selekcji. Sprawa jest jednak na tyle złożona, że w świecie zwierząt dominuje siła i geny. A u nas w selekcji jest masa zróżnicowanych wymagań, które według mnie rozwijamy w dzieciństwie/okresie dojrzewania. (Każdy uznaje co innego za atrakcyjne).

Gość karolajjjnaaaa
ale chodzi mi bardziej o tą pierwszą fazę...kiedy kobieta wydaje się być niedostepną....to dajecie sobie spokój z nią czy staracie się o nią?

zależy mi na dominacji: to ja rządzę ale uwzględniam jej dobro. nie wiem czy każdy mężczyzna też ale ja mam po prostu charakter "rządzącego".

piknamoni o co ci chodzi????? do jasnej ciasnej

ja raczej daję spokój. nie zawsze warte starania jest męczenie się. choć czasem kobieta robi na mnie tak duże wrażenie tak silnie mnie do niej ciągnie że muszę sforsować jej niedostępność:) ale ogólnie uważam niedostępność za wadę u kobiet. bo jeśli mnie chce a udaje niedostępną choć mowa ciała mówi inaczej to jestem szczerze poirytowany i nie chce mi się z taką "sama nie wiem czego chcę" zadawać.

Gość w lodzi som
Ja należę do osób, które nigdy z góry nie przekreślają znajomości, jak im się ktoś spodoba. Nieśmiałość bywa fajna, jednak na dłuższą metę może zmęczyć:) Odnośnie dominacji, to nie cierpię tego u kobiet, zwłaszcza wyniosłości, czy czepiania się, że coś robię źle, albo jak robię, no a co za tym idzie, zimnego rozkazywania. Stokrotnie wolałbym dziewczynę calkowicie nieśmiałą od dominującej. Najlepszy jak we wszystkim jest złoty środek:) Mieć własne zdanie, wygłaszać jeśli trzeba, czy zaczerwienić się jeśli można.

czyli co w łodzi: kobiety-prezeski banków nie mają u ciebie szans?:)

Gość karolajjjnaaaa
okey chłopaki ja idę spać i wam też radzę nie marnowac czasu na kafe bo jutro będziecie odsypiać...szkoda dnia:):) Dobranoc

chodzi mi o to, że chrzanisz człowieku jak potłuczony a już twoje przemyslenia odnośnie atrakcyjności starych dziadów sa szczytem naiwności - jezeli myślisz czlowieku ze mloda piękna kobieta jest z dziadkiem bo on niby taki atrakcyjny to nie wiem, ale chyba się z choinki urwałeś - one są a nimi dla kasy - wy faceci sobie lubicie tyle rzeczy wmawiać - a to ze jesteście długo atrakcyjni, a to że kobiety nie patrzą na wygląd więc macie niby lepiej - BZDURY

Gość e tam, faceci sa durni
i bardzo latwo sie nabieraja, umiejetny makijaz (oni mysla, ze to natura), dobrze dobrany ciuch i buty ( mozna ujac kg, co trzeba podkreslic , abo zatuszowac. Zreszta generalnie, jak sie wlozy czerwona obcisla sukienke z dekoltem+ dobry stanik + "naturalnie" puszczony wlos+ szpilki( przylepieonych rzęs nie rozpoznają)+ do tego zadowolona z życia, zyczliwa swiatu mina i kazdy facet jest zalatwiony, choc oficjalnie sie do tego nie przyzna. Ja tam oszukuję , ze jestem piekna ( nie jestem brzydka, ale do gwiazdy mi daleko), a facetow mam ile chcę.

dobranoc, też się kładę.

i tu się zdziwisz piknamoni, vo ja się raczej znam na modzie, makijażu itp. i zawsze poznaję kto jest naturalny a kto nie. mogę ci język pokazać! wiesz?! stare dziady to może i mają partnerki dla kasy. ale połączenie 40latka z 30latką to często jest z miłości. zauważ że w drugą stronę to tak nie działa. prędzej bym się wykastrował samodzielnie niż współżył z dużo starszą ode mnie kobietą!!! nawet za kasę:> faktycznie wielu mężczyzn łudzi się że się komuś podobają, ale wy kobiety łudzicie się jeszcze bardziej bo jak facet ma ładną dziewczynę to może mieć i kolejną ładną i to w tym samym czasie o czym tamta nie wie. Więc: BEWARE OF MEN. ja się kobiet nie boję. swoje przeszedłem. uczuciowo jestem niezależny. nie lecę na kasę i mogę poznać kiedy wybranka leci. piknamoni odstaw metamfetaminę bo jakąś psychozę masz, ze mnie tak atakujesz;)

Gość w lodzi som
Nie chodzi o profesję. Tylko o przynoszenie pracy do domu. Jeżeli dziewczyna w pracy rządzi ludźmi, a w domu próbuje rządzić mną, to od razu odpada. Fakt, że ja nie jestem typem decyzyjnym, bo lubię kompromisy i daję "mój wybór". W sensie są ludzie, którzy stawiają na swoim. Ja mówię, że faceci dzielą się na silnych, pytajniki i cioty. Przykład obiadu: Silny powie:"Dzisiaj na obiad jemy rybę", pytajnik:"Wolisz na obiad łososia czy pstrąga", a ciota:"Co sobie życzysz na obiad":)

Gość lekko ironiczna
No tego na spokojnie nie można czytać. :-D Panowie ogarnijcie się, albo przestańcie patrzeć w lustro bo do wąsa daleko. Wasze przemyślenia są takie dziecinne, że głowa mała. Wy chcecie wziąć delikatną kobietkę pod swoje skrzydełka a nie zauważyliście, że prawdziwe skrzydła to są u kobiety :-D Jedno jest pewne, nie ma to jak SAMODZIELNOŚĆ. Nawet w małżeństwie , kobieta czuje się wtedy bardziej doceniana i przestańcie smęcić, co byście! bo z was cienkie Bolki :-p Facet ma pełną gębę frazefów i na tym konieć, a działać musi kobieta. Mało tego, nie łudź się jeden z drugim że wszystko jest tak jak wy widzicie. Kobieta jak chce mieć młodszego faceta, to naprawdę nie ma problemu. Powiem więcej, to nie ona zabiega. Poza tym zauważcie jedno, że my kobiety zazwyczaj nie gustujemy w małolatach bo trąca to z lekka pedofilią. Mężczyźni fakt ten obracają w sukces, że młoda leci na stare pruchno. Kiedy widzę zadbanego starszego faceta i zadbaną starszą kobietą, odbieram ich identycznie. Dla mnie są to zadbani starsi ludzie. :-p Jedynie co mi się u was podoba to to, że jesteście miłymi, kulturalnymi, młodymi ludźmi, poszukującymi swoich ideałów. Tylko że życie jest przewrotne i może tak się zdarzyć, że wasz wymarzony ideał, w waszych oczach ten najpiękniejszy , najcudowniejszy, będzie nawet miał to coś, innym szczena opadnie ze zdźiwienia i będą pytać się w myślach 'co też ten facet w niej widział?' I odwrotnie. Życzę powodzenia w poszukiwaniu ideałów.🖐️