Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...Pytajaca...

Dziewczyny ratunku!!!

Polecane posty

Gość gryr5ty
Pójdź do apteki w której zwykle kupujesz i powiedz pani farmaceutce że doniesiesz receptę w poniedziałek czy wtorek ( kiedy tam uda Ci się zapisać do gina ). Jeśli farmaceutka Cię zna to wyda Ci bez tej recepty, na słowo. Tylko potem rzeczywiście donieś.

Gość knsuwdhegf
ta tabletke powinien przepisac ci gin bez problemu tylko najlepiej w tygodniu bo w weekend ciezko i nie stoi ok 170 zl kto to wymyslil?gdzie takie ceny sa? do 70-80 max

Gość LidkaK-ce
dziewczyny które będą miały jeszcze kiedyś taki problem, odsyłam na wpadka.pl, tam jest lista lekarzy w każdym rejonie do których można sie zgłosić po escapelle i na pewno przepiszą.

Gość katiszonnn
+ przestańcie ciągle kłaść ludziom do głowy że tabletka 72h to aborcja ;/ Uwaga! Według Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) środki antykoncepcyjne stosowane po stosunku nie są środkami wczesnoporonnymi, ponieważ nie powodują poronienia już zagnieżdżonego zarodka. Z medycznego punktu widzenia o ciąży mówi się dopiero po implantacji, czyli zagnieżdżeniu się zapłodnionej komórki jajowej w endometrium. o.

Gość danielamam
Potwierdzam mądre słowa powyżej. Używałam Escapelle i nie uważam że była to aborcja. Edukacja seksualna się kłania. W tym celu polecam niektórym poczytać wpadka.pl lub inne strony o antykoncepcji.

Witam W takiej sytuacji jeśli was poniosło a nie używaliście żadnego zabezpieczenie to jest tylko jedno wyjście jeśli nie chcesz być w ciąży. Pamiętaj że zawsze masz 72 godziny na żażycie tabletki po. Konieczna jest wizyta u lekarza. Zapraszam na stronę wpadka.pl - tam znajdziesz najbliższego tobie lekarza.

Gość gośćwiecomowi
W Gnieźnie nie ma co iść na pogotowie, byłam w podobnej sytuacji i odesłał mnie do Poznania. Niedziela, wiadomo że gina nie znajdę :/ Klauzula sumienia :') jak spytałam do jakiego mam się wybrać gina w poniedziałek tak żeby mi nie wyjechał z klauzulą to powiedział : a Pani do ginekologa nie chodzi i nie wie? :/ Sytuacja krytyczna, pękła gumka, a jestem nie pewna swoich cykli bo biorę duphaston...