Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lennkkaaaaa

6-cio miesieczne niemowle a serki itp.......

Polecane posty

Gość lennkkaaaaa

Witan serdecznie, moja corka wlansie skonczykla 6 miesiecy. Jest na Nutramigenie. Z racji alergi i skazy bialkowej (ktora ma po mnie). Ma rowniez atopowe zapalenie skory. Od 4 miesiaca wcina gerberki - wszytskie "smaki" lubi. Oprocz tego podaje jej HIPP ten "przysmak na Dobranoc" z kaszka manna i biszkoptami badz z kaszka , mliekiem i owocami. Bardzo je lubi - a nic sie po nich nie dzieje. Zastanawiam sie jak moge rzszerzyc jej dalej diete ? Bo mleka nie chce mi juz pic :( poznala inne smaki i poprostu jej nie smakuje . Probowalam rowniez podac malej kaszke ryzowa z nutramigenem ale nie tknela. Sa tez te kaszki mleczne co dodaje sie wode- ale czy to jej nie zaszkodzi ?? prosze o jakies rady - bardziej doswiadczonych mam. moja kolezanka ktora ma 4,5 miesieczna corke - podaje jej serki Danone .... ale ja boje sie sprobowac

Gość paola ola
jak ma skaze to jak chcesz jej kaszki mleczne podawac?puknij sie..no chyba ze ta skaza to była złą diagnoza i dziecku nic nie bedzie..daj i obserwuj...

lenka jak ma mała zdiagnozowaną skazę, to omijaj wszystkie słoiczki które mają mleko w składzie. Serki też na razie odpuść tak do roku czasu. Możesz tak jak koleżanka wyżej napisała podać Sinlac rozrabia się go na wodzie, do niego możesz dodawać owocki ;) Kaszki mleczno-ryżowe sobie odpuść, jak już to zwykłe ryżowe możesz rozrobić na wodzie i spróbuj podać, a nóż zasmakuje ;)

moje dziecko też ma niby skazę, piszę, że niby - bo ostatnio podjadam sobie (karmię piersią) jakieś serki, maślankę, słodycze itp. i dziecku nic nie ma.. za jakiś czas zamierzam spróbować dać coś dziecku.

Gość a sprobuj przejsc na bebilon p
pepti ja tak zrobilam odkad rozszezylam diete mala nie chciala pic nutra a bebilon pije i nie uczula ja i kaszki na nim zaczela jesc

Gość lennkkaaaaa
to kupie ten sinlac. i sprobujemy... tak jak tam wczensiej pisalam podalam jej kilka razy tego HIPPA i nic jadla jak szalona a potem byl spokoj i na skorze tez nic niepokopjacego nie bylo... mysle ze poprostu jakies male dawki jej nie szkodza. tak jak mnie - ja jak podjem "nabialu" to zaraz mam wysypke,... a jak w malych ilosciach to jest ok. smiejemy sie ze mala jest juz "dorosla" i dlatego nie chce mleka pic ;p

Gość mamamama26
dziwne ma skaze - dajesz kasze manną z biszoptami? przecież to niedość że mleko a pełny posiłek z glutenem - nie za wcześnie? ja daje sinlaka, kaszke na nutramigenie ale daje troche mniej mleka a więcej kaszki i smak jest do przejścia albo dodaje owoce - dwa razy dałam misiowy jogurcik i na buzi nic niewyszło ale mały płakal dwa dni.. a może spróbuj dawać normlanie zwykłe mleko modyfikowane? albo jakieś ha?