Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stabillo

Miłość,ta jedyna z przeznaczenia:)

Polecane posty

Gość Stabillo

Witam:) Chciałabym poznac wasza opinie na taki temat-czy wierzycie w to,ze kazdy ma gdzie zapisana osoba(tzw swoja druga polowe)i predzej czy pozniej ja znajdzie?Tzw milosc z przeznaczenia.Ktos pasujacy do Ciebie idealnie... Ludzie sa w roznych zwiazkach,wielu osoba sie wydaje ze to ten/ta jedyna.Najbardziej mi zalezy na opiniach osob,ktore byly wczesniej w roznych zwiazkach i teraz sa w tzw docelowym... Ktos mi kiedys powiedzial-w zyciu bedzie tak-bedziesz spotykac roznych ludzi,bedziesz wmawiac sobie ze jestes zakochana...az na Twojej drodze stanie osoba ktora bedzie zupelnie inna niz tamte...i to wtedy bedzie ta wlasciwa osoba.osoba z ktora rozmawiac ci sie fantastycznie,ktora konczy kazde twoje zdanie,jednosc,braterstwo Ktos przezyl cos takiego,ktos w to wierzy...? Czy po prostu jestesmy z tym kim bo tak,tak wyszlo:)zadna magia,zadne zapisane przeznaczenie:)

Gość Światowa Organizacja Zdrowia
brak magii, brak przeznaczenia i innych ponadnaturalnych głupot :)

Gość nie wyskakuj tu
WHO, nie spotkało Cię coś takiego, jak opisuje autorka, to jeszcze niewiele w życiu przeżyłeś i nie wymądrzaj się zwłaszcza w tematach o których nie masz pojęcia

Gość Daisyy
Teza o przeznaczeniu może i jest romantyczna ale ja w to nie wierzę. Wydaje mi się , że jest wiele ludzi o podobnych zainteresowaniach oraz cechach charakterów ,którzy mogą do nas pasować a reszta zalezy głównie od chemii (wywołanej przez hormony), fascynacji, oraz kompromisów, które są niezbędne w każdym związku. Uważam tez , że nie ma czegoś takiego jak miłośc od pierwszego wejrzenia. Jest za to zauroczenie od pierwszego wejrzenia, które później może stać się miłością. Tak samo uważam , że kochać można w życiu kilka razy , a nie tylko raz jak niektórzy twierdzą.

Kurwa, ktoś ma podobny gust, podobne doświadczenia itp., a Wy od razu pieprzycie o przeznaczeniu.

"WHO, nie spotkało Cię coś takiego, jak opisuje autorka, to jeszcze niewiele w życiu przeżyłeś i nie wymądrzaj się zwłaszcza w tematach o których nie masz pojęcia" Przeżyłem wystarczająco dużo aby wypowiadać się na różne tematy :). Zdarzyło mi się, że byłem zakochany (również z wzajemnością) - ja po prostu nie dopisuję sobie nadnaturalnych bajek do procesów chemicznych zachodzących w moim organizmie :)

Gość jan kalwin
tu są moi wyznawcy!!!! predestynacja istnieje a jakże inaczej !!!!!!!

Miuości nie ma. Tylko pożądanie, błysk w oku.

Gość hehe :D
predestynacja to nie los, ktory nas czeka, to sprawa do zalatwienia!

Gość jan kalwin
aczkolwiek trzeba wziąć poprawkę ,że każda doktryna to wyraźny zakaz myślenia :)

jan kalwin tu są moi wyznawcy!!!! predestynacja istnieje a jakże inaczej !!!!!!! hahah, niestety, w tym żarcie kryje się smutna prawda, że ludzie w XXI wieku mają takie same myślenie, co Ci z XVI.

Gość a ja taki dokument
":Miuości nie ma. Tylko pożądanie, błysk w oku." +odpowiedni charakter + jeszcze pare innych rzeczy... samym pożądaniem to się możesz podetrzeć 🖐️

Gość Daisyy
"hahah, niestety, w tym żarcie kryje się smutna prawda, że ludzie w XXI wieku mają takie same myślenie, co Ci z XVI." Dokładnie, niby świat idzie do przodu a niektórym lepiej żyć w ciemnogrodzie bo tak bardziej mistycznie :P

Gość ten okropny piątek
Wiecie co ,a mnie kiedyś spotkało coś wyjątkowego, zauroczenie, chemie itp przezywałam wiele razy ,ale to było coś innego

a ja taki dokument- plącze Ci się język. Miłości nie ma, zaakceptuj to wreszcie.

Gość a ja taki dokument
sratata 🖐️ nie napisałam nawet o miłości tylko o tym,że nie o samo pożądanie chodzi :D ale z ciebie idiotka 🖐️

Gość a ja taki dokument
zgłaszam twoje durne posty do usunięcia :) zaśmiecasz tylko forum swoją głupotą :)

Bó, ale czemu uważasz, że miłości nie ma?

Wróć, inaczej sformułuję wypowiedź - wyjaśnij mi termin "miłość" wg Ciebie.

"czy wierzycie w to,ze kazdy ma gdzie zapisana osoba(tzw swoja druga polowe)i predzej czy pozniej ja znajdzie?" Nie. I powiem więcej, to głupota i wielka naiwność myśleć, że tak jest i czekać na tę idealną osobę.Faktycznie ludzie czasami dobiorą się dobrze pod względem charakterów, upodoba itp., ale kompletnie nie ma sensu dorabiać sobie do tego jakichś ideologii. Zejdź na ziemię dziewczyno. 🖐️

skąd taka pewność? To ,ze wam się nigdy nie przytrafiło nie znaczy ,że inni tak nie mają :O

Myślę, że niektóre osoby naprawdę trafiają na miłość swojego życia, inne są z tą osobą ,bo tak wyszło ,bo jest im razem dobrze itp 🖐️

Gość Daisyy
"skąd taka pewność? To ,ze wam się nigdy nie przytrafiło nie znaczy ,że inni tak nie mają" Ja akurat w miłość wierzę bo sama na nią trafiłam jednak nie uważam żby było to wynikiem przeznaczenia.

drench, Nawet jak mi się przytrafi ta "jedyna" miłość to i tak nie dopiszą sobie do tego ideologii ani żadnej nadnaturalnej bajki :)

nie wiem czy jest coś takiego jak przeznaczenie czy nie , może czysty przypadek ? ale wiem,że jest coś takiego jak miłość ( i nie tylko matki do dziecka)

drench, ja tez uważam, że jest coś takiego jak miłość - tyle, że są to po prostu procesy chemiczne i tyle... choć faktycznie, fajniej nazwać to miłością :). Lepiej brzmi "kocham Cię" niż "W moim mózgu zachodzą procesy chemiczne na widok Twojej osoby sprawiające, że chcę być z Tobą" :P

Gość aquarella28..,.
moja koleżanka będąc z kimś od 10 lat spotkała go, nigdy nie wierzyła w miłość od pierwszego wejrzenia,ale teraz jest bezbronna wobec niej i musiała w nią uwierzyć, jest szalenie szczęśliwa i zakochana na maxa . z tamtym zerwali, odwołali zaplanowany ślub na lipiec. takie historie się zdarzają,mnie już nic nie zdziwi, nic nie jest dane na wieczność.

ale są osoby przy których te procesy są znacznie hmm silniejsze? W końcu to ,że myślimy, czujemy itp. to wszystko są procesy chemiczne, tak jesteśmy stworzeni, jesteśmy przecież praktycznie kupą wody z kilkoma dodatkami, to nie magia ,że funkcjonujemy