Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olena12121

skora szortka wagry przesuszona i tlusta pomocy

Polecane posty

Gość olena12121

mam skore szortska jak drapie odchodzi tak szorstka ze czesto jak drapie to oprocz skory sa male wagry a podczas dnia potrafi sie okropnie tlusic az sie cala swieca i skora glowy tak samo musze myc codziennie i ja juz nie wiem zaczelam kremow intensywnie nawizlajacych bo czolo policzki sa szorstkie pod palacami no i pelno wagorw ja juz nie wiem co robic;/ czy peelingi doradzcie cos do twarzy kupilam iwostin sensita

Gość gffffffffff
dermatolog

Gość olena12121
w tym problem ze juz u kilku bylam i wiekszych rewelacji nie ma...... dlatego chce sama jakos ratowac skore :(

Gość popierdolonamarzycielka
po pierwsze nie drapać! jak masz przebarwienia od tego drapania to polecam wieczorem smarować cienką warstwą skinorenu, rano krem z filtrami la rohe posay czy avene 50+. po skinorenie cera się ogólnie poprawia. krem nawilżający iwostin ma ok rehydrin. krem biotherm też mi się podoba aquasource. myć cerę delikatnym żelem, najpierw płyn micelarny potem żel. serum z witaminą C flavo C, rozjaśni cerę, nada jej blasku. rano serum plus filtry, po południu zmyć twarz i nawilżyć, wieczorem kwasy czyli skinoren. zdrowo się odżywiać, suplementy na cerę trochę ją poprawiają, wiadomo natura górą, olej z wiesiołka, pić sok z marchwi świeżo wyciskany, jeść dużo warzyw, owoców, pić wodę, ćwiczyć, dobre samopoczucie psychiczne, nie oglądać cały czas cery:P nie wyciskać za dużo:P (to najtrudniejsze jak dla mnie). jak dalej będzie źle to zostaje izotretynoina.

Gość olena12121
dzieki wielkie wyprobuje :) moze wlasnie kwasy pomoga

Gość popierdolonamarzycielka
ja od miesiąca stosuje skinoren i naprawdę pomógł, używałam wcześniej acne derm ten sam kwas, ale skinoren lepiej na mnie działa:) powodzenia:)

Gość onananaa
przede wszystkim regularne zluszczanie, ja osobiscie polecam peeling z fusow z kawy. uzywaj go co dwa dni, o ile nie masz ropnych wypryskow. matuje, oczyszcza. przepisy w necie

Gość olena12121
wlasnie nie mam ropnych wypyrskow a jak sa to czasami wiec z tym jest okej tylko ta zniszczona cera... dzieki za wszystkie rady :)

Gość a moze sprbuj zabawe
z naturalnymi olejami? mialam kiedy straszne problemy ze skora - wrazliwa, tradzikowa, przebarwona, szorstka, tu sie przetluszcza, tutaj za sucha, luszczaca. w koncu zaintereswoalam sie naturalnymi kosmetykami. trafilam na olej z jojoby 100%, i smarowalam sie tylko tym, czasem maslem karite. i efekty byly piorunujace po dwoch tygodniach. mialam straszne syfy zaognione i przeszlo jak reja odjal, koloryt skory sie wyrownal, za olejem z jojoby poszedl olej z pestek moreli i tez super. wszystko mi ladnie wyregulowalo skore. bez podraznien. w dodatku te rzeczy sa tanie jak barszcz. aa, na poczatku zapach moze byc specyficzny, ale jak zrobilam odwrot od chemii drogeryjnej i za jakis czas powachalam krem ze sklepu, to az nos mi wykrecalo od tej chemii. aa, ja swoje rzeczy kupuj na ecospa, ale tez sa i inne strony, biochemia urdoy jes tez fajna, ale tam trzeba placic tylko przelwem, a ja lubie za pobraniem