Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcelka166 biedronka

szampony do mycia włosów,po których nie swędzi głowa

Polecane posty

Gość Ładny,ciepły sweter
głowa mnie nie swędzi miało być!

Gość OkoOko
Może za słabo spłukujesz głowę?

Gość krtwmngksgs
emolium naprawdę rewelacyjny szampon, stosuję juz kilka lat, doskonale nawilża włosy i skórę głowy.dostepny w aptekach cena ok 30 zł, ale bardzo wydajny polecam!!

Gość Yolivcia
U mnie było tak, że swędzenie głowy towarzyszyło łupieżowi, a na głowie zbierała się taka jakby tłusta powłoka. Byłam z tym u dermatologa, powiedział, że to jest tłusty łupież i zalecił szampon apteczny - Pirolam. Stosowałam go 4 tygodnie, ściśle tak, jak kazał mi lekarz i ten szampon naprawdę poprawił mi stan skóry, a łupież zaczął znikać. Polecam, zapytajcie dermatologa lub farmaceutę o ten Pirolam, bo naprawdę pomaga.

Gość gość
mnie nie uczula garnier fructis do farbowanych ten zwykły już tak duży rumiankowy ale już go nie mogę nigdzie dostać choć o dziwo ma ten śmieszny sodium już na 2 miejscu a teraz używam fitomed do włossów farbowanych jasnych z rumiankiem można go dostać u producenta na necie lub w aptekach Dbam o zdrowie. pomimo ekstraktów ziołowych i małej zawartości sodium "blabla"-jest końcowy w liście składników-dobrze się pieni bo ma w sobie wyciąg z mydlnicy lekarskiej

Gość gość
Takim szamponem jest Biokap. W całości jest stworzony z naturalnych składników, które nie podrażniają skóry :)

Gość gość
Jeżeli masz problem ze swędzeniem głowy, to lepiej sprawdzić czy to przypadkiem nie jest wszawica... Okropna sprawa ale lepiej wykluczyć całkowicie taką ewentualność... Ja miałam z tym problem i użyłam specjalnego szamponu http://wszawica-sora.pl/ . teraz mam piękne włosy i żadnego problemu z nimi :)

Gość gość
Dla alergików polecam spróbować użyć szampon o nazwie "Biały Jeleń (hipoalergiczny szampon do włosów)" stworzony specjalnie dla alergików :)

Gość gość
Jaja sobie robisz czy spamujesz jak ostatni idooota? W tym białym jeleniu jest choćby mocno uczulający konserwant (Methylisothiazolinone), o jakichś wyciągach roślinnych nie wspominając. Każdy alergik powinien toto omijać szerokim łukiem!!!

Gość gość
też szukam szamponu, który nie uczula. Mnie nie tyle swędzi głowa, ale za uszami i czoło, mogłbym sie zdrapac

Gość gość
I ja mam ten problem,próbowałam różnych,nawet tych dla maleńkich dzieci,efekt ten sam - swęęęęędziiii!!!!Oprócz tego okropnie mi się włosy przetłuszczają:(

Gość gość
Polecam poczytać blog Łojotokowa Głowa. Nawet jeśli nie jest to ŁZS (oby), to tam jest masa rad jak unormować przetłuszczanie, przetestowane i doradzane szampony, oleje etc.

Gość gość
tyle produktu mozna tera kupic w polsce trzeba sie speszyc bo za komuny tego nie bylo 333 www.youtube.com/watch?v=Bbs1mTNEuvA

Gość Samantaka
Właśnie zawsze miałam problem z doborem odpowiedniego szamponu, swędziała mnie głowa. Teraz trafiłam na super szampon i balsam z firmy Seboradin i juz nie mam takiego problemu. Ten szampon nie zawiera SLS i SLES, parabenów, soli, alergenów i sztucznych barwników. Polecam :)

Gość gość
Mnie biały jeleń też uczulał, emolium również....zresztą po wielu poszukiwaniach, w końcu znalazłam szampon, który jest pozbawiony silnych detergentów, konserwantów (posiada tylko jeden Eko konserwant), ma w składzie olej konopny, z czarnuszki, hydrolat lipowy...itd..to delikatny szampon do włosów do skóry bardzo wrażliwej firmy EkoKrem. Zamówiłam przez internet- z polecenia- i naprawdę się nie zawiodłam. A stosowałam naprawdę chyba wszystkiego.

Gość gość
Szmpon Rzepa formy Joanna. Na bazie czarnej rzepy. Pomaga. Swedzenie to był mój problem i mamy. Był - w obu przypadkach :-)

Gość gość
ja z Seboradinem nigdy nie miałam tego problemu. teraz stosuję ten regenerujący :)

Gość gość
Co tam fryzjerka wie....