Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SASZAAA

studia 2011- GDZIE SIE WYBIERACIE ?

Polecane posty

Gość SASZAAA

ja nie jestem ani humanistką ani umysłem scisłym, z angielskiego miałam 96% podstawa, matma 46%, polski 57%, bilogia 38% gdzie moge isc na studia, pomozcie:(

Gość ****************** ebrvfwabs
Nie myśl, że pytam złośliwie tylko powiedz po co zdawałaś biologie? Słabo Ci wyszło, a i tak nie wiesz na jakie chcesz iść studia, więc na co Ci ona...

Gość juhasa bez kasa
ide na ekonomie:))

Gość ssssmmmm
ja to dopiero poracha:D -polski 49% -niemiecki 53% -matematyka 38% -biologia 32% :D

Gość SASZAAA
wziełam biologię bez powodu, nie mialam nic do stracenia bo nie wpływala na zdanie matury :P

Gość gbfdbfdfdb
a jak biole zdawalas to poz roz czy podst?

Gość ****************** ebrvfwabs
No w sumie racja. Skoro jesteś dobra z angielskiego to może za to się bierz

Gość hejejejej
ja tez ide na ekonomie

Gość gbfdbfdfdb
a jaki byl ang w tym roku?

Gość SASZAAA
tylko ze to jest takie nudne, bede nauczycielką angielskiego super :S myslicie ze na psychologie mam gdzies szanse panstwowo? chyba nie bo same dwoje na swiadectwie :/

Gość SASZAAA
biola podstawa xd moze fizjoterapia ? pomozcie :(

Gość juhasa bez kasa
ekonomia ciekawy i przyszlosciowy kierunek:) ja poslki - 86 % matma - 74 % niemiecki 75% geografia 38 % ( rozszerzona :o

Gość rtfgydfjsferhptgojsdvm459/74
Na fizjoterapie jest się ciężko dostać, na psychologię też, to są modne kirunki i na nie trzeba biologii rozszerzonej i dobrze napisanej.

Gość hejejejej
ja polski podst-72% niemiecki podst-96% matma podst- 68% wos rozszerzony-76% i tylko boje sie tej matmy na ekonomii:( co prawda wybieram sie nie na jakis prestizowy uniwersytet, ale sie boje jednak

Gość juhasa bez kasa
na jaki uniwersytet sie wybierasz?:))

Gość SASZAAA
prywatnie wszedzie sie można dostać tylko nie wiem czy interesują mnie ćwiczenia w sanatorium ze starymi dziadami po fizjoterapi :/

Dziecko, Ty tez kiedys bedziesz takim "starym dziadem", troche pokory i szacunku gówniaro. Nie idz na studia i tak Cie nie wezma na panstwowe z takim załosnym wynikiem, nieuku. :classic_cool: 🖐️

Gość hejejejej
juhasa--- wybierma sie na UJK w kielcach, a Ty?

Gość SASZAAA
hapaj dzide :) pewnie jesteś własnie podstarzałym onanizatorem i trafiłam w czuły punkt :)

Gość hejejejej
juhasa--- wybierma sie na UJK w kielcach, a Ty?

Gość juhasa bez kasa
ja na Uniwersytet łódzki:)

Czy matura w tym roku była naprawdę o wiele trudniejsza niż przypuśćmy 3 lata temu? Pomijam obowiązkową matematykę, bo ta jest od niedawna. Chodzi raczej o języki czy właśnie biologię. Sama pisałam już nową maturę kilka lat temu i nie uważam żeby była bardzo skomplikowana:o Stąd chcę poznać opinie innych. Czy jest tak, że matura z roku na rok jest coraz trudniejsza (w tym roku to już jakaś plaga) czy po prostu kolejne pokolenia są coraz gorzej nauczane w szkołach i w dobie Internetu (ściąga się wszystko, co się da - opracowania, referaty, interpretacje wierszy) młodzież jest coraz mniej zdolna i większość idzie na łatwiznę?:o

Gość tyczka bez indyczka
Carrie pytanko mam do Ciebie:) Ty studiujesz filologie polską i dorabiasz sobie pisząc artykuły , tak?:) też trochę piszę, ale powiedz mi czy warto isc na dziennikarstwo? czy pracodawcy teraz szukaja redaktorow ze specjalnoscia np. ekonomiczną?

Gość hejejejej
juhasa-- mam nadzieje,że bedzie dobrze, ale boje sie tej matmy

Gość hejejejej
Carrie Bradshaw--- ale ja nawet przyzwoicie zdałam mature, oceń:) polski podst-72% niemiecki podst-96% matma podst- 68% wos rozszerzony-76%

Carrie, nie chciałabym uogólniać, ale widzę po swoich dalszych kuzynkach w wieku 12-16 lat, że one naukę mają w doopie. Zamiast tego siedzą całymi dniami na facebooku albo gdzieś "fruwają". Rodzice nie mają czasu, by przysiąść z nimi nad lekcjami co skutkuje tym, że dziewczyny spisują lekcję w szkole, albo pobierają gotowce z Internetu:o Dla mnie to niewyobrażalne by nie móc uzyskać z jakiegokolwiek przedmiotu na maturze tych 30% by zaliczyć:o 3 lata się uczą, wałkują w kółko materiał. Jakaś wiedza musi zostać po tym w głowie:o

Nie piszę artykułów, jestem korektore. Mysle, że lepiej, żebys poszla na jakis konkretny kierunek, pisanie ma się we krwi i studia dziennikarskie tego w Tobie nie zaszczepią, niemniej jednak, teraz kończe licencjat i planuje iść na dziennikarstwo II stopnia zaocznie + dziennie coś jeszcze, być może dokończe filologie na II stopniu, ale jeszcze nie wiem. Na licencjackie radze Ci wybrac cos konkretnego, potem II stopien możesz sobie zrobic z dziennikarstwa. :)