Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaanahiiid

czy opłaca się pracować za tyle?

Polecane posty

Gość aaanahiiid

Zaproponowano mi pracę w Anglii jako opiekunka do dwóch dzieci : 4 lata i 2 lata,dwóch chłopców.Dają 70 funtów tygodniowo wraz z pokojem i wyżywieniem.To wychodzi 1400 zł miesięcznie.Dziennie mam 4 - 5 godzin wolnych,dla siebie.Wstaję o 7.00,kończę o 20.00 ( w tym są zawarte te wolne godziny).Soboty i niedziele też z dziećmi.Mam też trochę ogarniać dom,sprzątac itp. Jeśli o mnie chodzi to mam 19 lat,angielski tylko podstawy,żadnego doświadczenia.Opłaca sie...?

Gość nie ściemiaj już
nie

Moim zdaniem, niech się pocałują w dupę. Chyba, że chcesz to potraktować jako przygodę i okazję do podszlifowania języka.

Gość aaanahiiid
To w takim razie ile powinni dawać pieniędzy ? Bo ja się nie znam na tych stawkach

Nie wiem jakie są stawki w uk, ale wiem, że kobiety pracujące w Belgii na "stałkach" zarabiały ok. 30.000 - 35.000 franków miesięcznie. 10lat temu!! I do ich obowiązków należało sprzątanie, pranie, prasowanie, przygotowywanie śniadań. Nie opiekowały się dziećmi, a Ty masz robić wszystko za jakieś grosze.

Gość aaanahiiid
Dziękuję.Chyba będę musiała się jeszcze zastanowić,bo możesz mieć rację...

duzy plus to to ze nie musisz wydawac na mieszkanie i wyzywienie a ze bedziesz na miejscu to nie musisz wydawac kasy ma dojazdy. pokoj w londynie to 80-100 funtow tydodniowo. godziny pracy tez troche chujowe bo to tak jakby caly dzien :/

Gość za taką robotę
70 funtów dniówki plus utrzymanie

Gość remekkkc
ja bym poszedl hehe , 1400 to malo dla was ? wielcy bogacze

Gość fdfdsfds
jesli nie zarobisz przynajmniej 4 razy tyle co w Polsce to sie nie opłaca pracować .. CZylli jak w Polsce masz 1400 zł to oplaca sie robic za minimum 5000 zł po przeliczeniu na złotowki . W innym wypadku nie warto podejmowac pracy

Gość aaanahiiid
no ale ja nie mam nawet średniego wykształcenia,jestem w trakcie nauki,no i tam w anglii chciałam też kontynuować naukę...tutaj pracy nie znajdę...

Gość la czika bonita
mało! ja jako au pair w anglii zarabialam tygodniowo Ł80, pracowalam od 7.00-7.30 do 15.30-17, weekendy wolne, w tych dniach co pracowalam dzieciaki w szkole od 8 do ok. 15, wiec co to za opieka, przez ok. 3 h dziennie. a ty do 20 za jeszcze mneijsze pieniadze. Acha, ja bylam 5 lat temu, wiec twoja stawka powinna byc wyzsza.

Gość Kurcze...
Jedz, moze sie urwiesz z tego i znajdziesz cos lepszego w trakcie.

Gość wiecznie czekająca żonka
taaa jasne, najlepiej to wszyscy rzucmy prace, siedzmy na dupie i narzekajmy bo nie oplaca sie przeciez pracowac w Polsce za 1050 netto !!

To że zrobili z naszego kraju republikę bananową, zagłębie taniej siły roboczej dla europy to nie powód aby się na to zgadzać w nieskończoność. Miejcie honor ludzie! Jeśli pamiętacie co to jest...

Gość holidżej
dla mnie to normalna płaca..tak mysle,w koncu mieszkasz z nimi,te 1400 masz na czysto dla siebie

Gość hoy k ky uk
to cos mało ja za 8 godz tyg miałam 200 F czyli 800 na mies z czego 250 szło za pokoj i media a 200 na wyzywienie na mies

Gość holidżej
hoy k ky uk : ale ona ma wyżywienie i pokoj gratis